Ухвала
від 18.10.2023 по справі 2а-729/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

18 жовтня 2023 року Р і в н е№2а-729/10/1770Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді В.В. Щербакова розглянувши заяву про заміну боржника у виконавчому провадженні, в адміністративній справі за позовом

Рівненського міського центру зайнятості

доТовариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційно-будівельна компанія "Сібінвестград" про стягнення заборгованості,В С Т А Н О В И В:

У провадженні Рівненського окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Рівненського міського центру зайнятості до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвестиційно-будівельна компанія "Сібінвестград" про стягнення заборгованості.

Рішенням Рівненського окружного адміністративного суду від 17.03.2010 позов задоволено.

На виконання вказаного рішення суду позивачу видано виконавчий лист.

Від Рівненського обласного центру зайнятості надійшла заява у порядку ст. 379 КАС України про заміни сторони виконавчого провадження.

Перевіривши юридичну та фактичну обґрунтованість мотивів, покладених в основу заяви про заміну боржника у виконавчих листах, суд враховує наступне.

Згідно ст. 104 Цивільного кодексу України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу , перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до наказу Міністерства економіки України № 4131 від 24 жовтня 2022р. "Про реорганізацію державних установ Державної служби зайнятості", Рівненський міський центр зайнятості було реорганізовано шляхом приєднання до Рівненського обласного центру зайнятості, створено Рівненську районну філію Рівненського обласного центру зайнятості, а також визначено, що Рівненський обласний центр зайнятості є правонаступником майна, прав та обов`язків Рівненського районного центру зайнятості

Наказом Рівненського обласного центру зайнятості від 15 грудня 2022р. № 263 утворено Рівненську філію Рівненського обласного центру зайнятості.

Відповідно до наказу Рівненського обласного центру зайнятості № 272 від 29 грудня 2022р., з 02 січня 2023р. розпочала роботу Рівненська філія Рівненського обласного центру зайнятості, а Рівненська міська філія Рівненського обласного центру зайнятості припинила надання соціальних послуг.

Статтею 95 Цивільного кодексу України встановлено, що філією є відокремлений підрозділ юридичної особи, що розташований поза її місцезнаходженням та здійснює всі або частину її функцій.

Філія не є юридичною особою. Керівники філій призначаються юридичною особою і діють на підставі виданої нею довіреності.

Отже, правонаступником Рівненського районного центру зайнятості, є Рівненський обласний центр зайнятості.

Статтею 15 Закону України «Про виконавче провадження» визначено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також сама заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За змістом ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Таким чином, суд дійшов висновку про наявність достатніх підстав для заміни сторони виконавчого провадження.

Враховуючи наведене та керуючись статтями 241, 248, 256, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

Замінити у виконавчому листі, виданому Рівненським окружним адміністративним судом у справі №2а-729/10/1770, стягувача - Рівненський міський центр зайнятості, його правонаступником - Рівненським обласним центром зайнятості (вул. Кавказька, 9а, м. Рівне, Рівненська обл., 33013, код ЄДРПОУ 05430879).

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя В.В. Щербаков

Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114266243
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2а-729/10/1770

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 12.02.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В. В.

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні