Постанова
від 17.03.2010 по справі 2а-729/10/1770
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 2а-729/10/1770

"17" березня 2010 р. 16год. 37хв. м. Рівне

Рівненський окружний ад міністративний суд у складі судді Щербакова В. В. за участю секретаря судового засіданн я Василевич І.І. та сторін і і нших осіб, які беруть участь у справі:

позивача: представник Мартинюк О.О.

відповідач: представник н е з'явився;

третьої особи:< Текст >

розглянувши у відкритому судовому засіданні адмініст ративну справу

за позовом Рівненський міський цент р зайнятості

до Товариство з обмеженою від повідальністю "Сібінвестгра д"

про стягнення заборговано сті , -

ВСТАНОВИВ :

Рівненський міський цент р зайнятості звернувся до Рі вненського окружного адміні стративного суду з позовом д о Товариства з обмеженою від повідальністю "Сібінвестгра д" про стягнення заборговано сті по сплаті страхових внес ків в сумі 2393,88 грн.

Представник позивача в суд овому засіданні надав поясне ння, які повністю співпадают ь з позицією, що викладена в по зовній заяві. Просив позов за доволити повністю.

Відповідач заперечень на а дміністративний позов не под ав, у судове засідання не з' я вився. Про дату, час та місце с удового розгляду справи відп овідач судом повідомлявся на лежним чином. Судом не визнав алася обов' язковою участь в ідповідача в судовому засіда нні. А відтак, суд вважає за мо жливе розглянути справу за в ідсутності представника від повідача.

Судом досліджені письмові докази, наявні у матеріалах с прави, які подані позивачем о дночасно із позовною заявою.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и подані письмові докази, оці нивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтуєтьс я на всебічному, повному і об'є ктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справ и в їх сукупності, суд вважає , що позов підлягає до задовол ення в повному обсязі.

Відповідач - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сібінвестград" є страхуваль ником - роботодавцем, який, в ідповідно до Закону України “Про загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня на випадок безробіття” (да лі по тексту постанови - Зак он) нараховує та сплачує стра хові внески до Фонду загальн ообов' язкового державного соціального страхування Укр аїни на випадок безробіття (д алі по тексту постанови - Фо нд). Функції робочих органів Ф онду, відповідно до ст.12 Закон у, в тому числі і проведення зб ору страхових внесків, покла даються на районні, міські це нтри зайнятості.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.35 Закон у, роботодавці зобов' язані своєчасно та в повному розмі рі сплачувати страхові внеск и.

Згідно поданої розрахунко вої відомості про нарахуванн я і перерахування страхових внесків до Фонду загальнообо в' язкового державного соці ального страхування України на випадок безробіття за 2009 рі к, складеної і підписаної упо вноваженою особою відповіда ча, недоїмка за платником зі с плати страхових внесків скла дає 2393,88 грн.

Відповідач своєчасно в доб ровільному порядку страхови х внесків в повному обсязі не сплатив. На день розгляду спр ави доказів сплати недоїмки зі сплати страхових внесків суду не надав.

Обов' язок сплати страхов их внесків на випадок безроб іття для роботодавців встано влено п.2 ч.2 ст.35 Закону України “Про загальнообов' язкове д ержавне соціальне страхуван ня на випадок безробіття”, а в ідповідальність за несвоєча сну та неповну сплату страхо вих внесків передбачено ст.38 ц ього Закону.

Нарахування та сплата стра хових внесків на загальнообо в' язкове державне соціальн е страхування на випадок без робіття здійснюється у строк и і у розмірах, визначених Зак онами України “Про загальноо бов' язкове державне соціал ьне страхування на випадок б езробіття” та “Про розмір вн есків на деякі види загально обов' язкового державного с оціального страхування”.

Відповідно до ст.39 Закону Ук раїни “Про загальнообов' яз кове державне соціальне стра хування на випадок безробітт я”, спори, що виникають із прав овідносин за цим Законом, вир ішуються в судовому порядку.

За наведених обставин, позо вні вимоги підтверджені нале жними та допустимими доказам и і підлягають до задоволенн я повністю.

Судові витрати по справі зг ідно ч.4 ст.94 КАС України з відпо відача не стягуються.

Керуючись статтями 160-163 Коде ксу адміністративного судоч инства України, суд,-ПОСТАН ОВИВ:

Позов задовольнити повн істю.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю "Інв естиційно-будівельної компа нії "Сібінвест" на користь Рів ненського міського центру за йнятості заборгованість по с трахових внесках в сумі 2393 (дві тисячі триста дев'яносто три ) грн. 88 коп.

Постанова набирає законн ої сили після закінчення стр оку подання заяви про апеляц ійне оскарження, якщо таку за яву не було подано. Якщо заяву про апеляційне оскарження б уло подано, але апеляційна ск арга не була подана у встанов лений строк, постанова набир ає законної сили після закін чення цього строку. У разі под ання апеляційної скарги пост анова, якщо її не скасовано, на бирає законної сили після за кінчення апеляційного розгл яду справи.

Постанова може бути оскарж ена до Львівського апеляційн ого адміністративного суду ч ерез суд першої інстанції, як ий ухвалив постанову. Заява п ро апеляційне оскарження под ається протягом 10-ти днів з дн я складання постанови в повн ому обсязі. Якщо постанову бу ло проголошено у відсутності особи, яка бере участь у справ і, то строк подання заяви про а пеляційне оскарження обчисл юється з дня отримання нею ко пії постанови.

Апеляційна скарга на пос танову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апел яційне оскарження. Апеляційн а скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, я кщо скарга подається у строк , встановлений для подання за яви про апеляційне оскарженн я.

Головуючий суддя Щербаков В. В.

Дата ухвалення рішення17.03.2010
Оприлюднено03.09.2010
Номер документу9562927
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-729/10/1770

Ухвала від 18.10.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

В.В. Щербаков

Ухвала від 20.02.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Ухвала від 12.02.2020

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В.В.

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В. В.

Постанова від 17.03.2010

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Щербаков В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні