Ухвала
від 13.10.2023 по справі 761/19427/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/19427/21

Провадження № 2/761/3149/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про витребування доказів

13 жовтня 2023 року Шевченківський районний суд м.Києва

в складі:

головуючого судді: Осаулова А.А.

за участю секретаря судових засідань: Путря Д.В.

позивача: ОСОБА_1

представника відповідача: Віднік А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві клопотання про витребування доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «КАУКАСУС Авто Імпорт», ТзОВ "Каукасус авто імпорт" США про зобов`язання вчинити дії, -

встановив:

В провадженні суду перебуває вказана цивільна справа, що після проведення повторного автоматичного розподілу була передана в провадження судді Осаулова А.А. 03.07.2023 року.

Ухвалою Шевченківського районного суду м.Києва від 04.07.2023 року у вказаній справі було відкрито провадження та призначено її до судового розгляду у загальному позовному провадженні із призначенням підготовчого судового засідання за участю сторін.

В судовому засіданні позивачем було підтримано раніше заявлене клопотання про витребування доказів, а саме в ТСЦ 8047 (вул..Велика Кільцева, 110-А в с.Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинського району, Київської області) копії реєстраційних документів, за якими відбувся перехід права власності на транспортний засіб марки VOLKSWAGEN JETTA з VIN-кодом НОМЕР_1 та відомості про про особу власника, що наявні в матеріалах реєстраційної справи. Клопотання вмотивовано тим, що вказана інформація необхідна для встановлення власника автомобіля та підтвердять законність чи незаконність передачі його у власність відповідачем.

Представник відповідача заперечувала проти задоволення клопотання, оскільки воно не стосується предмету спору.

Дослідивши доводи учасників, вимоги клопотання та матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно ч. 1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Згідно ч. 1 ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Ч. 3 ст. 84 ЦПК України встановлено, що у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Вимогами ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Суд, дослідивши матеріали справи, враховуючи предмет спору, а також те, що необхідно визначити обставини реєстрації права власності на спірний автомобіль в Україні, вважає за необхідне витребувати в в Територіальному сервісному центрі 8047 копії реєстраційних документів, за якими відбувся перехід права власності на вказаний транспортний засіб.

Керуючись статтями 12, 84, 353 Цивільного процесуального кодексу України суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання позивача, - задовольнити.

Витребувати в Територіальному сервісному центрі 8047 (вул..Велика Кільцева, 110-А в с.Софіївська Борщагівка, Києво-Святошинського району, Київської області) копії реєстраційних документів, за якими відбулась реєстрація права власності на транспортний засіб марки VOLKSWAGEN JETTA з VIN-кодом НОМЕР_1 та відомості про усіх власників вказаного ТЗ з часу його першої реєстрації в Україні і по даний час.

В разі неподання витребуваних судом доказів у відповідності до п.3 ч.1, ч.2 ст..148 ЦПК України судом може вирішено питання про стягнення з винних осіб штрафу в дохід держави.

Ухвала набуває законної сили з 13.10.2023 року та підлягає негайному виконанню.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала про забезпечення доказів є виконавчим документом та виконується негайно в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Суддя: Андрій Осаулов

Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114282155
СудочинствоЦивільне
Сутьзобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —761/19427/21

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поливач Любов Дмитрівна

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Осаулов А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні