Ухвала
від 18.10.2023 по справі 584/766/21
ПУТИВЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 584/766/21

Провадження № 2/584/24/23

УХВАЛА

18.10.2023 Путивльський районний суд Сумської області

в особі: головуючого - судді Токарєва С.М.

при секретарі Зікрати Я.В.

за участю: представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2 (в режимі відеоконференції)

розглянувши у підготовчому засіданні в м. Путивль справу за позовом Виконавчого комітету Путивльської міської ради Сумської області до ОСОБА_3 про стягнення безпідставно збережених коштів,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся з вимогами про стягнення з відповідача безпідставно збережених коштів у розмірі орендної плати в загальному розмірі 65178,92 грн.

Свій позов обгрунтовує тим, що відповідач є власником нерухомого майна, розташованого на земельній ділянці, яка відноситься до комунальної власності та знаходиться за адресою: по АДРЕСА_1 .

На даний час договір оренди земельної ділянки за вказаною адресою між позивачем та відповідачем не укладено, в зв`язку з чим орендна плата за користування земельною ділянкою не сплачується.

В підготовчому засіданні представник відповідача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, інших власників об`єктів нерухомого майна, розташованих на земельній ділянці кадастровий номер 5923810100:01:012:0012,а такожпро витребування у позивача нарахування сум плати за фактичне користування зазначеною земельною ділянкою кожного із осіб, чиє майно знаходиться на зазначеній ділянці, а саме: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_3 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ТОВ "ДП СПЕЦТЕХНАГЛЯД", ОСОБА_13 .

Вивчивши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ч. 1 ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

В силу ч.ч. 1, 4, 5 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. У заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

В силу ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Статтею 77 ЦПК України передбачено, що належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення. Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень. Суд не бере до розгляду докази, що не стосуються предмета доказування.

Таким чином, суд вважає, що підстави для залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, інших власників нерухомого майна, розташованого на земельній ділянці кадастровий номер 5923810100:01:012:0012, відсутні, зважаючи на те, що рішення у даній справі ніяким чином не зможе вплинути на права чи обов`язки таких осіб, у зв`язку з чим також не підлягає задоволенню і клопотання представника відповідача про витребування доказів, за його безпідставністю.

На підставі викладено та керуючись ст. ст. 13, 53, 76, 77, 84, 260, 261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ :

У задоволенні клопотань представника відповідача про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, та витребування доказів, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.М.Токарєв

СудПутивльський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення18.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114288712
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —584/766/21

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

Ухвала від 02.08.2021

Цивільне

Путивльський районний суд Сумської області

Токарєв С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні