Ухвала
від 19.10.2023 по справі 344/203/17
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

19 жовтня 2023 року

м. Київ

справа № 344/203/17

провадження № 61-14302ск23

Верховний Суд у складі судді Касаційного цивільного суду Червинської М. Є. розглянув касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Івано-Франківського апеляційного суду від 29 серпня 2023 року в справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 до Комунального підприємства «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, треті особи: Публічне акціонерне товариство «Прикарпаттяобленерго», Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю «Управляюча компанія Проф-сервіс», про визнання незаконними дій та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У січні 2017 року ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_1 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 звернулись в суд з позовом, до Комунального підприємства «Муніціпальна інвестиційна управляюча компанія», Виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради про визнання незаконними дій та зобов`язання вчинити певні дії.

Рішенням Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області від 09 лютого 2023 року вказаний позов задоволено частково.

Зобов`язано КП «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради забезпечити відновлення електропостачання місць загального користування у будинку АДРЕСА_1 .

В решті вимог позову відмовлено.

Не погоджуючись з вказаним судовим рішенням, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 та КП «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради оскаржили його в апеляційному порядку.

Постановою Івано-Франківського апеляційного суду від 29 серпня 2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 та КП «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради задоволено частково.

Рішення Івано-Франківського міського суду від 09 лютого 2023 року скасовано.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_1 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 до КП «Комфортний дім» Івано-Франківської міської ради, Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, треті особи: ПАТ «Прикарпаттяобленерго» та Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, ТОВ «Управляюча компанія Проф-сервіс» про визнання незаконними дій та зобов`язання вчинити певні дії закрито.

Роз`яснено позивачам, що справа за їх позовом підлягає розгляду в порядку господарського судочинства.

Представник ОСОБА_1 - адвокат Благодир С. М. 04 жовтня 2023 року звернувся до Верховного Суду із касаційною скаргою на постанову Івано-Франківського апеляційного суду від 29 серпня 2023 року, повний текст якої складено 06 вересня 2023 року.

Згідно з частиною третьою статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Пунктом 3 частини другої статті 392 ЦПК України визначено, що у касаційній скарзі повинно бути зазначено повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб).

У порушення вимог пункту 3 частини другої статті 392 ЦПК України заявником у касаційній скарзі не зазначено повне найменування (ім`я) всіх учасників справи та їх місцезнаходження, а саме позивачів: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

За таких обставин, відповідно до вимог частини другої, четвертої

статті 392 ЦПК України, заявнику необхідно подати до суду уточнену редакцію касаційної скарги, в якій потрібно зазначити всіх учасників справи та їх місцезнаходження.

Також, документи (в тому числі процесуальні документи, письмові та електронні докази тощо) можуть подаватися до суду, а процесуальні дії вчинятися учасниками справи в електронній формі з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. Процесуальні документи в електронній формі мають подаватися учасниками справи до суду з використанням Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів). У разі подання до суду документів в електронній формі учасник справи зобов`язаний надати доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів (частини п`ята - сьома статті 43 ЦПК України).

Касаційна скарга сформована представником ОСОБА_1 - адвокат Благодиром С. М. у системі «Електронний суд», проте докази надсилання листом з описом вкладення копій цієї скарги надано лише Виконавчому комітету Івано-Франківської міської ради та Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, однак іншим учасникам справи таких доказів не надано.

Отже, заявнику необхідно надати докази надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій уточненої касаційної скарги.

Відповідно до вимог частини другої статті 393 ЦПК України у разі, якщо касаційна скарга оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 392 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, про що суддею постановляється відповідна ухвала.

Ураховуючи наведене, касаційну скаргу слід залишити без руху та надати заявниці строк для усунення її недоліків.

Керуючись статтями 185, 392, 393 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Касаційну скаргу ОСОБА_1 на постанову Івано-Франківського апеляційного суду від 29 серпня 2023 року залишити без руху.

Надати для усунення зазначених вище недоліків строк - десять днів з дня вручення цієї ухвали.

У разі невиконання у встановлений строк вимог цієї ухвали касаційну скаргу буде повернуто заявникові.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М. Є. Червинська

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено20.10.2023
Номер документу114292143
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —344/203/17

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Пророк Віктор Васильович

Постанова від 02.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Постанова від 02.05.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Рішення від 18.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Постанова від 31.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Окрема думка від 31.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Крат Василь Іванович

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні