Рішення
від 06.11.2007 по справі 10/203-3869
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/203-3869

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

"06" листопада 2007 р.Справа № 10/203-3869

Господарський суд Тернопільської області у складі:

Судді: Півторака М.Є.

Розглянув справу

за позовом: Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ, м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42 Тернопільської області

до відповідача: Монастириського районного споживчого товариства, м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42 Тернопільської області

            За участю представників:   

Позивача: Козак Н.В. –представника, довіреність №31 від 23.10.2007 року;

Відповідача: Помазанська С.І. –представника, довіреність №11/93 від 01.10.2007р.

В розпочатому судовому засіданні  представникам сторін роз'яснено їх процесуальні права та обов'язки передбачені ст.ст.20,22,81-1 ГПК України.

          За відсутності відповідного клопотання сторін технічна фіксація судового процесу не здійснюється.

          Суть справи:

          Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ, м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42 Тернопільської області звернулося до господарського суду з позовною вимогою до Монастириського районного споживчого товариства, м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42 Тернопільської області про визнання недійсною постанови правління Монастириського РайСТ від 28.02.2005 року  Пр. № 5 п.1 “Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування“ в частині передачі на баланс Монастирського районного споживчого товариства приміщення павільйону “Хвилинка“ (їдальня “Хвилинка“) по вул. Краснікова, 2 в м. Монастириська та спонукати Монастирське районне споживче товариство провести передачу павільйону “Хвилинка“ по вул. Краснікова, 2 в м. Монастириська на баланс Об'єднання підприємств громадського харчування; відшкодування витрат по справі просить покласти на відповідача.

          В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що постанова правління Монастириського РайСТ від 28.02.2005р. Пр. №5 п. 1 «Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування»в частині передачі павільйону (їдальні) «Хвилинка»не відповідає чинному законодавству, оскільки, вказана будівля передана йому  для здійснення господарської діяльності обліковувалась на балансі позивача, а Монастириське районне споживче товариство не має права власності на вказане приміщення. Постанова в частині передачі павільйону (їдальні) «Хвилинка», що знаходяться в м. Монастириська, вул. Краснікова, 2 на баланс Монастриського РайСТ суперечить ст. 227 ЦК України, а тому у відповідності до ст. 215 ЦК є недійсною.

          16 жовтня 2007 року Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ подало до господарського суду заяву щодо уточнення позовних вимог № 127 від 15.10.2007р., а саме: визнати недійсною постанову правління Монастириського РайСТ від 28.02.2005р. Пр. №5 п. 1 «Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування»в частині передачі на баланс Монастириського РайСТ будівлі павільйону (їдальні) «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплексу будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття»), м. Монастириська, вул. Шевченка, 27 на баланс Об'єднання підприємств громадського харчування.

Представник позивача по первісному позову у судовому засіданні позовні вимоги підтримав повністю.

          

          26 вересня 2007 року до господарського суду Тернопільської області поступила від Монастирського районного споживчого товариства м. Монастирська зустрічна позовна заява  за № 11/180 в якій заявник просить прийняти зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом ОПГХ до Монастириського РайСТ про визнання недійсною постанови та повернення майна; задоволити зустрічну позовну заяву та визнати за Монастириським районним споживчим товариством право власності на будівлю їдальні “Хвилинка“ по вул. Краснікова, 2 в м. Монастирська, а відшкодування витрат покласти на Об'єднання підприємств громадського харчування м. Монастириська.

          Відповідно ст. 60 ГПК України відповідач має право до прийняття рішення по спору подати до позивача зустрічний позов для спільного розгляду з первісним позовом. Зустрічний позов повинен бути взаємно пов'язаний з первісним.

          Зустрічний позов Монастирського районного споживчого товариства м. Монастирська відповідає вимогам ст. 54 ГПК України, щодо форми та змісту позовної заяви і пов'язаний з первісним позовом, а тому ухвалою суду від 27 вересня 2007 року його  прийнято до розгляду з  первісним позовом.

          

          Монастириське районне споживче товариство 18 жовтня 2007 року подало до суду заяву щодо уточнення зустрічних позовних вимог №11/201 від 16.10.2007р. та просить визнати за Монастириським РайСТ право власності на будівлю павільйону «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплекс будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») в т.ч. приміщення ресторану «Прикарпаття»площею 320,42 кв. м.; підсобні приміщення в т.ч. гараж площею 28,8 кв. м.; склад площею 43,1 кв.м.; склад (пиріжковий цех) площею 49,4 кв. м.; допоміжні приміщення площею 13,78 кв. м.; приміщення кафетерію площею 238,97 кв. м.; приміщення кондитерського цеху, цех напівфабрикатів 108,77 кв. м.; приміщення магазину кулінарії площею 46,67 кв. м.; приміщення підвалу площею 371,64 кв. м. м. Монастириська вул. Шевченка, 27.

          В обґрунтування позовних вимог відповідач посилається на рішення господарського суду Тернопільської області по справі №4/146-2133 в описовій частині якого зроблено висновок про те, що будівля павільйону (їдальні) «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплекс будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») по вул. Шевченка, 27 м. Монастириська, належать на праві власності Монастириському РайСТ.

          Окрім того, стверджує, що ним проводилась  реконструкція в комплексі будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») м. Монастриська вул. Шевченка, 27 та в 1986р. Тернопільським відділом комплексного проектування розроблено проект капітального ремонту комплексу «Прикарпаття».           Згідно Акту приймання в експлуатацію державною приймальною комісією прийнято в експлуатацію закінчену реконструкцію кондитерського цеху та 320 кв. м. ресторану, а замовником проведеної реконструкції комплексу ресторану «Прикарпаття»було Монастириське РайСТ; Акт затверджено розпорядженням правлінням Тернопільської облспоживспілки від 02.02.1987р. №56.

          Ухвалою господарського суду від 17 вересня 2007 року розгляд справи призначено до слухання о 10 годині 50 хвилин 05 жовтня 2007 року.

          У відповідності до ст. 77 ГПК України ухвалою господарського суду від 05 жовтня 2007 року розгляд відкладено до 16 годин 20 хвилин 23 жовтня 2007 року та оголошувалась перерва 16 год. 35 хв. 06 листопада 2007 року.

          

               Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача та заперечення відповідача, суд встановив наступне:

               Згідно статті 2 ГПК України господарський суд порушує провадження у справі за позовами, зокрема, підприємств і організацій, які звертаються до суду за захистом своїх прав і охоронюваних законом інтересів.

              

             Пунктом 2 статті 20 Господарського кодексу України визначено, що кожний суб'єкт господарювання та споживач має право на захист своїх прав і законних інтересів. Права та законні інтереси зазначених суб'єктів захищаються, зокрема, шляхом визнання наявності або відсутності прав.

Позивач по справі – Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ, місцезнаходження органів управління якого м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42 Тернопільської області, зареєстроване як юридична особа і включена до ЄДРПО України, ідентифікаційний код 01767123, що підтверджується Довідкою № 22-91 Тернопільського обласного управління статистики і наділене повноваженнями на судовий захист своїх прав та інтересів.

Статтею 118 Господарського кодексу України об'єднанням підприємств є господарська організація, утворена у складі двох або більше підприємств з метою координації їх виробничої, наукової та іншої діяльності для вирішення спільних економічних та соціальних завдань.

Постановою правління Монастириського районного споживчого товариства №87 від 17 грудня 1991 року затверджено статут Об'єднання підприємств громадського харчування та 10 січня 1992 року Монастириською районною радою народних депутатів відповідно до рішення №10 «Про реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності»проведено його державну реєстрацію підприємства.

Відповідно до п.п. 1.1., 1.2. Статут Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ розроблений на основі Закону України «Про підприємства України»прийнято 27.03.1991р.; Об'єднання підприємств громадського харчування підпорядковується Монастириському РайСТ, яке є власником майна.

Предметом первісного позову є визнання недійсною постанови правління Монастириського РайСТ від 28.02.2005р. Пр. №5 п. 1 «Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування»в частині передачі на баланс Монастириського РайСТ вищезазначені будівлі; спонукання Монастириське РайСТ повернути будівлю павільйону (їдальні) «Хвилинка»та комплекс будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») на баланс ОПГХ Монастириського РайСТ та зустрічного позову –визнання за Монастириським РайСТ право власності на спірні об'єкти будівель.

Згідно ст. 133 ГК України основу правового режиму майна суб'єктів господарювання, на якій базується їх господарська діяльність, становлять право власності та інші речові права –право господарського відання, право оперативного управління, а також право оперативного використання майна. Господарська діяльність може здійснюватись також на основі інших речових прав  (права володіння, права користування тощо), передбачених Цивільним кодексом України.

Правом оперативного управління у цьому Кодексі визнається речове право суб'єкта господарювання, який володіє, користується і розпоряджається майном, закріпленим за ним власником ( уповноваженим ним органом ) для здійснення некомерційної господарської діяльності, у межах, встановлених цим кодексом та іншими законами, а також власником майна ( уповноваженим ним органом). Власник майна, закріпленого на праві оперативного управління за суб'єктом господарювання, здійснює контроль за використанням і збереженням переданого в оперативне управління майна безпосередньо або через уповноважений ним орган і має право вилучати у суб'єкта господарювання надлиш8кове майно, а також майно, що не використовується, та майно, що використовується ним не за призначенням. Право оперативного управління захищається законом відповідно до положень, встановлених для захисту прав власності (ст. 137 ГК України).

Як встановлено в судовому засіданні, пунктом 2 Постанови Монастириського РайСТ від 17.12.1991р. №87 передано Об'єднанню підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ в оперативне управління основні засоби згідно додатку №2 та Акту приймання - передачі основних засобів в оперативне управління, в т.ч. будівлі спірних об'єктів: комплекс будівель і споруд по вул. Шевченка, 27 (ресторан «Прикарпаття») ( введені в експлуатацію в 1975р.) та павільйон «Хвилинка»( введений в експлуатацію в 1968р.) по вул. Краснікова, 2, належним чином завірені копії, яких знаходяться  в матеріалах справи.

28 лютого 2005 року Правлінням Монастириського РайСТ прийнято постанову Пр №5 п.1 «Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ», пунктом 1, якої постановлено провести безоплатну передачу основних засобів з балансу ОПГХ на баланс власника Монастириського районного споживчого товариства згідно додатку №1 ( право мірність винесення якої оспорюється позивачем ) .

          Відповідно до ст. 9 Закону України “Про споживчу кооперацію“ власність споживчої кооперації є однією із форм колективної власності, вона складається, зокрема, з власності підпорядкованих споживчим товариствам підприємств та організацій.

          Володіння, користування та розпорядження власністю споживчої кооперації здійснюють її органи відповідно до компетенції, визначеної статутом споживчих товариств та їх спілок.

          Статтею 2 Закону України “Про власність” ( чинного на момент виникнення правовідносин ), статтею 316 Цивільного Кодексу України визначено, що право власності - це врегульовані законом суспільні відносини щодо володіння, користування і розпорядження майном, яке охороняється законом.  

В силу статті 41 Конституції України, ст. 317 ЦК України, статті 4 Закону України “Про власність” власник на свій розсуд володіє, користується та розпоряджається належним йому майном.

Закон визначає підстави виникнення права власності. Так, згідно ст.ст. 328,329 Цивільного кодексу України право власності набувається на підставах, що не заборонені законом. Юридична особа набуває право власності на майно, передане їй у власність, та на майно, набуте нею у власність на підставах, не заборонених законом.

          В силу статті 316 ЦК України правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. Право власності - основне речове право. Однак, існує и таке речове право як право володіння.

          З представленої довідки Монастириського районного споживчого товариства №186 від 15.07.2005р., вбачається , що  будівля їдальні «Хвилинка»знаходиться на зведеному балансі Монастириського районного споживчого товариство з 1968 року ; її залишкова вартість становить –7 519,05 грн.

          Постановою правління Тернопільської облспоживспілки від 23.03.1976р. №137 «Про план капітального ремонту на 1976 рік»затверджено план капітального ремонту по системі облспоживспілки на 1976 рік, зокрема, капітальний ремонт кафе і ресторану Монастириського РайСТ в м. Монастириська ( п.4 додатку №2 до Постанови ).

          Розпорядженням правління облспоживспілки від 12.07.1976р. №476а затверджено кошторис на декоративно-оздоблювані і художні роботи в ресторані м. Монастириська, а розпорядженням правління облспоживспілки від 26.08.1976р. №580 призначена робоча комісія для прийняття в експлуатацію ресторану в м. Монастриська.

          Окрім того, реконструкція в комплексі будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») м. Монастириська вул. Шевченка, 27 проводилась в 1986р., що підтверджується проектом, розробленим Тернопільським відділом комплексного проектування, капітального ремонту комплексу «Прикарпаття»м. Монастириська та Актом приймання в експлуатацію державною приймальною комісією, згідно якого прийнято в експлуатацію закінчену реконструкцію кондитерського цеху та 320 кв. м. ресторану «Прикарпаття». Замовником проведеної реконструкції комплексу ресторану «Прикарпаття»було Монастириське РайСТ, про що безпосередньо вказано в вищезазначеному  Акті приймання. Даний Акт затверджено правлінням Тернопільської облспоживспілки від 02.02.1987р. №56.

          Рішенням Монастириської міської ради від 23 січня 1992р., розглянувши відношення Монастириського РайСТ №98 від 15.01.1992р. про дозвіл на проведення реконструкції їдальні «Хвилинка», виконком міської ради народних депутатів вирішив дозволити Монастириському РайСТ провести реконструкцію їдальні «Хвилинка»в м. Монастриська. Районним споживчим товариством проведена реконструкція їдальні на 28 місць, що підтверджується техно-робочим проектом (замовлення Мн-92-0801) та актами приймання виконаних робіт.

          У відповідності до ст. 392 Цивільного кодексу України, власник майна може пред'явити позов про визнання права власності, якщо це право оспорюється або не визнається іншою особою, а також у разі втрати ним документа, який засвідчує право власності.

          30 січня 1998 року сьомою сесією двадцять другого скликання Монастириська міська рада прийняла рішення №96 «Про передачу території (земельних ділянок) Монастириському районному споживчому товариству в постійне землекористування», яким вирішила виділити в постійне землекористування з оформленням Державного акту на право користування землі Монастириському РайСТ, на яких розміщені нищевказані торгові підприємства: комплекс «Прикарпаття», вул. Шевченка, 27 –2 244 кв. м.; магазин «Книги», «Овочевий», вул. Шевченка –532 кв. м.; магазин «Техніка», вул. Шевченка, 40 –445 кв. м.; магазин «Світанок», вул. Гнатюка, 69 –530 кв. м..

          На час розгляду позову в суді правомірність прийнятого рішення № 86 від 30.01.1998 року виконкому Монастириської міської ради народних депутатів сторонами не оспорювалося і воно є чинним.

          Відповідно до п. 6.3. Положення “Про громадське майно (основні засоби) споживчої кооперації України»затвердженого постановою шостих Зборів Ради Укоопспілки сімнадцятого скликання 03 квітня 2003 року, безоплатна передача основних засобів за межі системи Укоопспілки проводиться за рішенням вищого органу управління споживчого товариства, споживспілки або уповноваженого ним органу за попередньою згодою (постановою) правління облспоживспілки, Кримспоживспілки стосовно основних засобів споживчих товариств, райспоживспілок, включаючи основні засоби, які обліковуються на балансах їх підприємств та інших суб'єктів господарювання; Укоопспілки стосовно основних засобів Кримспоживспілки, облспоживспілок, інших членів Укоопсплілки, включаючи основні засоби, які обліковуються на балансах їх підприємств та інших суб'єктів господарювання за актом-приймання передачі.

          Безоплатна передача основних засобів без зміни власника проводиться за рішенням правління споживчого товариства, споживспілки. (п. 6.4. Положення «Про громадське майно (основні засоби) споживчої кооперації України»).

          Як зазначено у Інформаційному листі Вищого арбітражного суду України №01-8/98 від 31.01.2001 року “Про деякі приписи законодавства, яке регулює питання, пов'язані із здійсненням права власності та його захистом”, вирішуючи спори, пов'язані з визнанням права власності чи усуненні перешкод у користуванні майном, господарські суди повинні мати на увазі, що одним з основних критеріїв законності  володіння майном і відображення його на балансі підприємства є джерела фінансування та підтвердженням наявності такого права можуть бути насамперед правовстановлювальні документи.   Перелік таких документів зазначено у додатку №1 до п.2.1 Тимчасового положення про реєстрацію прав власності на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 07.02.2002 року №7/5 (далі Тимчасове положення).

          Відповідно до п. 6.1. Тимчасового положення оформлення права власності на об'єкти нерухомого майна  провадиться з видачею свідоцтва про право власності:

          а) місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування:

          - фізичними особами та юридичними особами на новозбудовані, перебудовані або реконструйовані об'єкти нерухомого майна за наявності акта про право власності на землю або рішення про відведення земельної ділянки для цієї мети та за наявності акта комісії про прийняття об'єкта і введення його в експлуатацію.

          Статтею 49 Закону України «Про власність»визначено, що володіння майном вважається правомірним, якщо інше не буде встановлено судом, господарським судом, третейським судом.

          Представлені Монастириським районним споживчим товариством документи свідчать, що товариством правомірно передано в оперативне управління основні засоби, а саме: будівлю павільйону (їдальні) «Хвилинка», що знаходиться в м. Монастириська, вул. Краснікова, 2 та комплекс будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття»), що знаходиться в м. Монастириська, вул. Шевченка, 27 Об'єднанню підприємств громадського харчування та відповідно до п. 1 постанови «Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування»Монастириським РайСТ проведено в безоплатну передачу основних засобів з балансу Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ на баланс Монастириського РайСТ згідно Акту приймання-передачі.

У відповідності з пунктом 4 частини третьої статті 129 Конституції України та статті 33 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог та заперечень.

          При досліджені судом доказів та доводів сторін, наведених в обґрунтування та заперечення позовних вимог, суд прийшов до висновку, що вимоги Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ, м. Монастириська щодо визнання недійсною постанову правління Монастириського РайСТ від 28.02.2005р. Пр. №5 п.1 «Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування»в частині передачі на баланс Монастириського РайСТ будівлі павільйону (їдальні) «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплексу будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») м. Монастириська вул. Шевченка, 27 є безпідставними та такими що не підлягають до задоволення; в частині зустрічного позову Монастириського районного споживчого товариства, м. Монастириська про визнання права власності за Монастириським РайСТ на будівлю павільйону «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплекс будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») в т.ч. приміщення ресторану «Прикарпаття»площею 320,42 кв. м.; підсобні приміщення в т.ч. гараж площею 28,8 кв. м.; склад площею 43,1 кв. м.; склад (пиріжковий цех) площею 49,4 кв. м.; допоміжні приміщення площею 13,78 кв. м.; приміщення кафетерію площею 238,97 кв. м.; приміщення кондитерського цеху, цех напівфабрикатів 108,77 кв. м.; приміщення магазину кулінарії площею 46,67 кв. м.; приміщення підвалу площею 371,64 кв. м., Монастириська вул. Шевченка, 27 є обґрунтованими та такими, що підлягають до задоволення.

              Державне мито, згідно статті 44,49 ГПК України, покладається на ОПГХ Монастириського РайСТ.

              На підставі наведеного, керуючись статтею 129 Конституції України, статтями 1,2,33,43,44,49,82,84 Господарського процесуального кодексу  України, Законом України “Про власність“, статтею 20,118,133,137 Господарського Кодексу України, статтями 316,317,328,329 Цивільного Кодексу України  господарський суд ,-

ВИРІШИВ:

1.Зустрічний позов задовольнити. Визнати за Монастириським районним споживчим товариством м. Монастириська вул. Січових Стрільців 42 Тернопільської області право власності на будівлю павільйону «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплекс будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») в т.ч. приміщення ресторану «Прикарпаття» площею 320,42 кв. м.; підсобні приміщення в т.ч. гараж площею 28,8 кв. м.; склад площею 43,1 кв. м.; склад (пиріжковий цех) площею 49,4 кв. м.; допоміжні приміщення площею 13,78 кв. м.; приміщення кафетерію площею 238,97 кв. м.; приміщення кондитерського цеху, цех напівфабрикатів 108,77 кв. м.; приміщення магазину кулінарії площею 46,67 кв. м.; приміщення підвалу площею 371,64 кв. м., Монастириська вул. Шевченка, 27.

2. Відмовити Об'єднанню підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ, м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42 у задоволені позову щодо визнання недійсною постанову правління Монастириського РайСТ від 28.02.2005р. Пр. №5 п.1 «Про безоплатну передачу основних засобів об'єднання підприємств громадського харчування»в частині передачі на баланс Монастириського РайСТ будівлі павільйону (їдальні) «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплексу будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття») м. Монастириська вул. Шевченка, 27 та спонукання Монастириське РайСТ повернути будівлю павільйону (їдальні) «Хвилинка»по вул. Краснікова, 2 м. Монастириська та комплекс будівель і споруд будинковолодіння (ресторан «Прикарпаття»), м. Монастириська, вул. Шевченка, 27 на баланс Об'єднання підприємств громадського харчування Монастириського РайСТ.

3. Стягнути з Об'єднання підприємств громадського харчування Монастриського РайСТ, м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42, ідентифікаційний код 01767123 на користь Монастириського районного споживчого товариства, м. Монастириська, вул. Січових Стрільців, 42, ідентифікаційний код 01767318 –85 грн. в повернення сплаченого державного мита  та 118 грн. за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу .Видати наказ .

4.Рішення господарського суду набирає законної сили в десятиденний строк з дня його прийняття.

              На рішення суду, яке не набрало законної сили сторонами може бути подано апеляційну скаргу, а прокурором внесено подання протягом десяти днів з дня його прийняття через господарський суд Тернопільської області.

 

Суддя                                                                                          М.Є. Півторак

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення06.11.2007
Оприлюднено27.11.2007
Номер документу1143037
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/203-3869

Рішення від 06.11.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 27.09.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні