Ухвала
від 22.09.2023 по справі 392/1634/23
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/1634/23

Провадження № 2/392/559/23

У ХВ АЛ А

22 вересня 2023 року суддя Маловисківськогорайонного судуКіровоградської областіКавун Т.В.,розглянувши матеріализа позовомзаступника керівникаНовоукраїнської окружноїпрокуратури вінтересах держави,уповноваженим органомякої єНаціональна службаздоров`яУкраїни,Маловисківська міськарада Новоукраїнськогорайону Кіровоградськоїобласті,третя особа,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача:Комунальне некомерційнепідприємство "Маловисківськалікарня"Маловисківської міськоїради до ОСОБА_1 простягнення вартостівитрат налікування особи,яка потерпілавід злочину, -

В С Т А Н О В И В:

21.09.2023 року позивач звернувся до суду з вказаним позовом.

Позовна заява подана з дотриманням вимог статті 175 ЦПК України та підсудна Маловисківському районному суду Кіровоградської області. Відсутні підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження.

Відповідно до ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

У прохальній частині позовної заяви позивач просить викликати сторони у судове засідання та повідомити Маловисківський відділ Новоукраїнської окружної прокуратури про дату та час слухання справи. Справу розглянути в порядку спрощеного позовного провадження.

Частина 4 ст.19 ЦПК України передбачає, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Отже, вирішуючи питання про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, суддею з урахуванням ціни позову та категорії справи не встановлено перешкод для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Частиною 6 ст. 279 ЦПК України передбачено, що суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: 1) предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Оскільки заявлена позивачем ціна позову є незначною та не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, з урахуванням категорї справи, суд вважає за можливе відмовити представнику позивача у задоволенні вимоги про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Керуючись ст.ст.2, 258, 260, 261, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за позовом заступника керівника Новоукраїнської окружної прокуратури Кіровоградської області, ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 02910025, місцезнаходження: пров. С. Бандери, 7, м. Новоукраїнка, Кіровоградська область в інтересах держави, уповноваженим органом якої є Національна служба здоров`я України, ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 42032422, місцезнаходження: просп. Степана Бандери, 19, м. Київ, Маловисківська міська рада Новоукраїнського району Кіровоградської області, ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 04055373, місцезнаходження: вул. Спортивна, 6, м. Мала Виска, Новоукраїнський район, Кіровоградська область, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Комунальне некомерційне підприємство "Маловисківська лікарня" Маловисківської міської ради, ідентифікаційний номер юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 01995203, місцезнаходження: вул. Шевченка, 64, м. Мала Виска, Новоукраїнський район, Кіровоградська область до ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце перебування: Бориспільська виправна колонія № 119, місцезнаходження якої: вул. Бориспільська, 1, с. Мартусівка, Київська область - про стягнення вартості витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину.

Призначити справу до розгляду в приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області за адресою: вул. Містечкова, 53, м. Мала Виска на 01.11.2023 року о 11 год. 30 хв.

Розгляд справи здійснювати в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Роз`яснитивідповідачу правоподати заявуіз запереченнямипроти розглядусправи впорядку спрощеногопозовного провадженнядо 01.11.2023 року.

Роз`яснитивідповідачу,що вінповинен подативідзив протягомп`ятнадцяти днівіз днявручення ухвалипро відкриттяпровадження усправі,але непізніше 01.11.2023 року. У разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити позивачу право подати заяву щодо зміни предмета або підстав позову не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі.

Копію ухвали невідкладно надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.В. Кавун

Дата ухвалення рішення22.09.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114310602
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/1634/23

Рішення від 27.02.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні