Ухвала
від 20.10.2023 по справі 462/6596/23
ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

справа № 462/6596/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

20 жовтня 2023 року м. Львів

Суддя Залізничного районного суду м. Львова Мруць І.С. вивчивши матеріали позовної заяви представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 адвоката Яцишин Андрія Володимировича до Львівського комунального підприємства «Левандівка», Львівського комунального підприємства «Залізничтеплоенерго» про стягнення матеріальної та моральної шкоди,

встановив:

представник позивачів звернувся до суду із позовом, у якому просить, сягнути з Львівського комунального підприємства «Левандівка» та Львівського комунального підприємства «Залізничтеплоенерго» завдану матеріальну шкоду в розмірі 11884.50 грн., завдану моральну шкоду в розмірі 10000 грн. та понесені судові витрати.

Вважаю, що цю позовну заяву необхідно залишити без руху, виходячи з наступного.

Виходячи із змісту ч.1 ст.177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб.

При цьому, відповідно до ст.95 ЦПК України, письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Учасник справи, який подає письмовий доказ в копіях, повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасники справи підтверджують відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Як вбачається із матеріалів справи, представником позивачів подано належним чином не засвідчені копії документів відповідно до ст.95 ЦПК України.

У відповідностідо ст.185ЦПК Українисуддя,встановивши,що позовнузаяву поданобез додержаннявимог,викладених устаттях 175і 177цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Згідно з ч.3 ст.185 ЦПК України, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені ст. ст. 175 і 177 цього кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

За таких обставин вважаю, що позовну заяву, необхідно залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вказаних недоліків п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху у відповідності до ч. 2 ст. 185 Цивільного процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

постановив:

Позовну заяву представника позивачів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 адвоката Яцишин Андрія Володимировича до Львівського комунального підприємства «Левандівка», Львівського комунального підприємства «Залізничтеплоенерго» про стягнення матеріальної та моральної шкоди - залишити без руху.

Надати заявнику строк протягом п`яти днів з вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, для усунення недоліків.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, позовна заява буде вважатись неподаною та повертається заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Суддя: І.С. Мруць

Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114322323
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —462/6596/23

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Левик Я. А.

Рішення від 15.03.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Мруць І. С.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Мруць І. С.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Мруць І. С.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Залізничний районний суд м.Львова

Мруць І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні