Ухвала
від 17.10.2023 по справі 495/4395/19
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/6893/23

Справа №: 495/4395/19

Головуючий у першій інстанції Шевчук Ю. В.

Доповідач Карташов О. Ю.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

17.10.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Карташова О. Ю. (суддя-доповідач), Коновалової В.А., Стахової Н.В.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , в інтересах яких діє адвокат Шараг Ольга Вікторівна

на рішення Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 19 травня 2023 року

за позовом Приватного підприємства «Тур-Ель» до Приватного підприємства «Перлина», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Комунального підприємства «Білгород-Дністровське БТІ», третя особа на стороні позивача Білгород-Дністровська районна державна адміністрація, про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення частини об`єкту будівництва та скасування рішення про державну реєстрацію,

в с т а н о в и в:

Рішенням Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 19 травня 2023 року позовні вимоги Приватного підприємства «Тур-Ель» до Приватного підприємства «Перлина», ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Комунального підприємства «Білгород-Дністровське БТІ», третя особа на стороні позивача Білгород-Дністровська районна державна адміністрація, про звільнення самовільно зайнятої земельної ділянки шляхом знесення частини об`єкту будівництва та скасування рішення про державну реєстрацію задоволено.

Не погодившись зі вказаним рішенням суду ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , в інтересах яких діє адвокат Шараг Ольга Вікторівна, звернулися до суду з апеляційною скаргою, в якій просять рішення суду скасувати та постановити нове, яким у задоволенні позовних вимог відмовити в повному обсязі. Також скаржники просять поновити строк на апеляційне оскарження.

Ухвалою від 22 вересня 2023 року апеляційну скаргу залишено без руху, скаржнику надано строк для усунення недоліків, а саме для сплати судового збору.

На виконання ухвали суду про залишення апеляційної скарги без руху скаржниками подано до Одеського апеляційного суду заяву про усунення недоліків апеляційної скарги, до якої додано квитанції про сплату судового збору.

Таким чином, скаржниками усунено недоліки апеляційної скарги.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358цього Кодексу.

Статтею 123 ЦПК України передбачено, що перебіг процесуального строку починається з наступного дня після відповідної календарної дати або настання події, з якою пов`язано його початок.

Згідно ч. 3 ст. 124 ЦПК України, якщо закінчення строку припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день, останнім днем строку є перший після нього робочий день.

Повний текст рішення складено та підписано 29 травня 2023 року. Апеляційна скарга подана до суду засобами поштового зв`язку 28 червня 2023 року.

Таким чином, апеляційна скарга подана з дотриманням строку, встановленого ч. 1 ст. 354 ЦПК України, отже скаржник не пропустив строк на апеляційне оскарження, тому відповідно відсутні підстави для його поновлення.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідає вимогам ст. 356 ЦПК України.Судовий збір за подання апеляційної скарги сплачений у порядку та розмірі, визначених Законом України «Про судовий збір». Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Керуючись ст. ст. 354, 359 ЦПК України, апеляційний суд,

у х в а л и в :

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , в інтересах яких діє адвокат Шараг Ольга Вікторівна, на рішення Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області від 19 травня 2023 року.

Скаржнику надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом із копією ухвали про відкриття провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Роз`яснити Приватному підприємству«Тур-Ель»,Приватному підприємству«Перлина» таКомунальному підприємству«Білгород-ДністровськеБТІ» правоподати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити Білгород-Дністровській районній державній адміністрації право подати до Одеського апеляційного суду пояснення у письмовій формі, виклавши свої аргументи та міркування з приводу апеляційної скарги у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, які за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цих пояснень та доданих до них документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву та пояснень на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Учасники можуть отримати інформацію щодо справи в мережі Інтернет за веб-адресою - https://reyestr.court.gov.ua/

Ухвала суду апеляційної інстанції набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню у касаційному порядку не підлягає

Судді О.Ю. Карташов

В.А. Коновалова

Н.В. Стахова

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114325865
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —495/4395/19

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Карташов О. Ю.

Ухвала від 13.01.2023

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Шевчук Ю. В.

Ухвала від 14.10.2022

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Шевчук Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні