Ухвала
від 20.10.2023 по справі 948/1759/23
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 948/1759/23

Номер провадження 2/948/313/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.10.2023 Машівський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого-судді Кравець С.В.,

за участю секретаря Порохні І.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт Машівка в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом Машівського житлово комунального господарства до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з утримання будинку та прибудинкової території

в с т а н о в и в:

у провадженні суду знаходиться вказана цивільна справа, у якій 25.09.2023р. відкрито провадження, визначено розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін та призначено судовий розгляд на 20.10.2023р.

06.10.2023 р. від відповідача ОСОБА_1 надійшло клопотання, у якому він просить провести розгляд справи з викликом сторін, оскільки він має бажання особисто дати пояснення в судовому засіданні щодо свого відзиву на позовну заяву та надати суду обґрунтування своїх заперечень щодо наявності підстав у позивача на стягнення з нього заборгованості за надані послуги з утримання будинку та прибудинкової території.

Даючи оцінку доводам відповідача, суд зазначає таке.

Згідно ч. 1 ст.277 ЦПК Українипитання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Так, при вирішення питання про відкриття провадження у справі було з`ясовано, що відповідно до п.2 ч.2 ст.19 та п.2 ч.1 ст.274 ЦПК України, зокрема враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів, справа може бути віднесена до малозначних та розглянута за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Згідно ч.ч.5,7 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Отже, враховуючи вищевикладене та враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, категорію і складність справи, обсяг та характер доказів, справу визначено розглядати у спрощеному позовному провадженні без виклику сторін, але враховуючи те, що відповідач бажає особисто надати пояснення та відповідні обґрунтування його заперечень у судовому засіданні, а тому з метою забезпечення реалізації принципу рівності та справедливого балансу між сторонами, їх безпосередньої участі в судовому засіданні, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання відповідача та здійснити перехід від розгляду вказаної справи в спрощеному позовному провадженні без виклику сторін до спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст. 279 ЦПК України

у х в а л и в :

клопотання відповідача ОСОБА_1 про розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін - задовольнити.

Перейти від розгляду цивільної справи за позовом Машівського житлово комунального господарства до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за надані послуги з утримання будинку та прибудинкової території за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Призначити судовий розгляд на 09 год. 00 хв. 11 грудня 2023 року в приміщенні Машівського районного суду Полтавської області за адресою: смт Машівка, вул. Незалежності, 116, про що повідомити сторони у справі.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В. Кравець

Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено23.10.2023
Номер документу114328822
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з утримання будинку та прибудинкової території

Судовий реєстр по справі —948/1759/23

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні