Ухвала
від 23.10.2023 по справі 526/3664/23
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/3664/23

Провадження № 2-о/526/49/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

20 жовтня 2023 року суддя Гадяцького районного суду Полтавської області Максименко Л.В., ознайомившись з заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Петрівсько-Роменської сільської ради, Служба в справах дітей Миргородської районної військової адміністрації Полтавської області, Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення дитини,

в с т а н о в и в:

16 жовтня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про усиновлення дитини, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Петрівсько-Роменської сільської ради, Служба в справах дітей Миргородської районної військової адміністрації Полтавської області, Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Позовна заява не може бути прийнята до провадження Гадяцького районного суду, так як містить ряд недоліків.

Згідно з частиною 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

За правилами цивільного процесуального законодавства, позовна заява за формою та змістом повинна відповідати статті 175 ЦПК України, а також вимогам статті 177 цього Кодексу.

Так, судом при дослідженні заяви та доданих до неї документів, було виявлено неточність в прізвищах, зокрема позивачем в заяві вказано прізвище біологічного батька дитини та прізвище малолітнього сина « ОСОБА_3 », тоді як додані до заяви документи містять відомості на громадян з прізвищем ОСОБА_5 . Нотаріальна заява від ОСОБА_1 містить прізвище дитини ОСОБА_5 .

За наведених обставин суд не може визначитись з особою відповідача та усиновленого.

Також у позові та висновку органу опіки та піклування не наведені дані, причини та обставини про неможливість усиновлення ще однієї дитини - ОСОБА_7 .

У відповідності до частини 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві, що встановлено положеннями частини 3 ст. 185 ЦПК України.

Суд пропонує позивачу усунути вищезазначені недоліки заяви з метою забезпечення повного захисту його прав та інтересів.

Керуючись ст. ст. 1-19, 23, 33, 34, 49, 174-177, 184, 185, 352-355 Цивільного процесуального кодексу України, суддя, -

у х в а л и в:

- позовну заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Петрівсько-Роменської сільської ради, Служба в справах дітей Миргородської районної військової адміністрації Полтавської області, Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення дитини - залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча Л. В. Максименко

СудГадяцький районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114347398
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —526/3664/23

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Рішення від 26.01.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні