Рішення
від 31.01.2024 по справі 526/3664/23
ГАДЯЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 526/3664/23

Провадження № 2-о/526/11/2024

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 січня 2024 року Гадяцький районний суд Полтавської області в складі

головуючої судді Максименко Л. В.

присяжних Зінченко Г.В., Кравченко О.В.

адвоката Хоруженка С.Г.

секретаря судових засідань Павленко Т.І.

розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Гадяч цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про усиновлення дитини, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Петрівсько-Роменської сільської ради, Служба у справах дітей Миргородської районної військової адміністрації, Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса),

з участю заявника ОСОБА_1

заінтересовані особи: ОСОБА_2

представників Суботи О.О. , Воронцової Л.М.

в с т а н о в и в:

16 жовтня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про усиновлення малолітнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Петрівсько-Роменської сільської ради, Служба у справах дітей Миргородської районної військової адміністрації, Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м. Одеса).

В судовому засіданні ОСОБА_1 підтримав заяву про усиновлення, просив суд її задовольнити та винести рішення, яким дозволити усиновити ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Пояснив, що кілька років одружений з мамою ОСОБА_7 , який змалечку вважає і називає його батьком та вже удочерив дочку ОСОБА_2 . Він в свою чергу створив необхідні умови для виховання та розвитку дитини, збудував ігрову площадку, тому бажає його усиновити. Також просив внести зміни до актового запису про народження, де змінити прізвище з « ОСОБА_8 " на « ОСОБА_9 », по-батькові з « ОСОБА_10 " на « ОСОБА_11 », ім`я, дату народження та місце народження залишити без змін.

Представники Органу опіки та піклування Петрівсько-Роменської сільської ради, Служби у справах дітей Миргородської районної військової адміністрації Субота О.О. та Воронцова Л.М. висловили думку про доцільність усиновлення громадянином України ОСОБА_1 малолітнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . На сьогоднішній день ним створені всі умови для утримання дитини та її розвитку.

ОСОБА_2 в судовому засіданні не заперечувала проти усиновлення її сина ОСОБА_7 , ОСОБА_1 , вказавши, що між ними ним і дитиною склалися добрі відносини, він з народження вважає себе батьком дитини

ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, звернувся до суду з заявою про розгляд справи без його участі, проти задоволення заяви не заперечує.

Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса) звернувся до суду з заявою про розгляд справи без участі представника.

Судом встановлено, що громадянин України ОСОБА_1 з 22 січня 2021 року перебуває в зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_12 .

З матеріалів справи вбачається, що ОСОБА_1 працює, на даний час є військовослужбовцем ЗСУ та має стабільне фінансове становище, матеріально та житлом забезпечений. Психічний та фізичний стан здоров`я задовільний, протипоказань щодо усиновлення не має.

Згідно свідоцтва про народження ОСОБА_6 народився в м. Дніпро ІНФОРМАЦІЯ_2 . Його батьками вказані: ОСОБА_3 та ОСОБА_13 .

ОСОБА_3 письмово дав згоду на усиновлення його дитини ОСОБА_6 , чоловіком його матері - ОСОБА_1 .

Відповідно акту обстеження умов проживання сім`ї ОСОБА_9 від 19 квітня 2023 року, встановлено, що сім`я проживає у будинку АДРЕСА_1 . ОСОБА_1 створені всі умови для усиновлення дитини, для її повноцінного та гармонійного розвитку.

Миргородською районною військовою адміністрацією надано висновок про можливість усиновлення ОСОБА_1 малолітнього сина своєї дружини - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ст. 207 СК України усиновленням є прийняття усиновлювачем у свою сім`ю особи на правах дочки чи сина, що здійснене на підставі рішення суду, крім випадку, передбаченого статтею 282 цього Кодексу. Усиновлення дитини провадиться у її найвищих інтересах для забезпечення стабільності та гармонійних умов її життя.

Відповідно до пункту 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 3 від 30.03.2007 року «Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про усиновлення і про позбавлення та поновлення батьківських прав» звернення до суду із заявою про усиновлення не повинно бути зумовлене бажанням досягти іншого правового наслідку, ніж юридичне оформлення родинного зв`язку (можливо, вже наявного фактичного).

За викладених обставин та здобутих в суді доказів, суд впевнений, що усиновлення громадянином України ОСОБА_1 малолітнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 повністю відповідає вимогам закону та інтересам дитини, не переслідує корисливих мотивів, а тому його заяву про усиновлення необхідно задовольнити повністю.

Керуючись ст. 12, 81, 263-265, 268, 273, 293, 310, 313-314 ЦПК України, суд

в и р і ш и в :

- заяву ОСОБА_1 про усиновлення дитини, заінтересовані особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Петрівсько-Роменської сільської ради, Служба у справах дітей Миргородської районної військової адміністрації, Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеса) - задовольнити.

Оголосити громадянина: ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянина України, що проживає по АДРЕСА_1 - усиновлювачем малолітнього ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Внести зміни в актовий запис про народження № 16 від 10 січня 2019 року ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , складеного Індустріальним районним у місті Дніпрі відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, де змінити прізвище з « ОСОБА_8 " на « ОСОБА_9 », по-батькові з « ОСОБА_10 " на « ОСОБА_11 », ім`я, дату народження та місце народження залишити без змін.

Батьком дитини записати: батько - ОСОБА_1 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_3 , громадянина України, що проживає по АДРЕСА_1

Рішення може бути оскаржене до Полтавського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Учасники справи, а також особи, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси та (або) обов`язки, мають право оскаржити в апеляційному порядку рішення суду першої інстанції повністю або частково.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Повне найменування сторін:

Заявник - ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податку - НОМЕР_1 .

Заінтересована особа - ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податку - НОМЕР_2 .

Заінтересована особа - ОСОБА_3 , місце проживання: АДРЕСА_2 , реєстраційний номер облікової картки платника податку - НОМЕР_3 .

Заінтересована особа - Орган опіки та піклування Петрівсько - Роменської сільської ради, місце знаходження - вул. Соборна, 20, с. Петрівка-Роменська, Миргородського району, Полтавської області, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 04381950.

Заінтересована особа - Служба у справах дітей Миргородської районної військової адміністрації, місце знаходження - вул. Гоголя, 120, м. Миргород, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 04057451.

Заінтересована особа - Індустріальний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м. Дніпрі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса), місце знаходження - пр. Слобожанський, 14, м. Дніпро, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України - 33340014.

Повний текст рішення складено 31 січня 2024 року.

Головуюча: Л. В. Максименко

Присяжні: Г.В. Зінченко

О.В. Кравченко

Дата ухвалення рішення31.01.2024
Оприлюднено05.02.2024
Номер документу116701068
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —526/3664/23

Рішення від 31.01.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Рішення від 26.01.2024

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Гадяцький районний суд Полтавської області

Максименко Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні