Ухвала
від 23.10.2023 по справі 152/1164/22
ВІННИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 152/1164/22

Провадження № 22-ц/801/2150/2023

Категорія: 44

Головуючий у суді 1-ї інстанції Роздорожна А. Г.

Доповідач :Береговий О. Ю.

УХВАЛА

23 жовтня 2023 рокуСправа № 152/1164/22м. Вінниця

Вінницький апеляційний суд в складі судді судової палати з розгляду цивільних справ Берегового О.Ю., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження в цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Шаргородського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), старшого державного виконавця Шаргородського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Мністерства юстиції (м. Хмельницький) Коваля Дмитра Олеговича, Управління державної казначейської служби України у Шаргородському районі Вінницької області про відшкодування шкоди за апеляційною скаргою подану в.о. начальника Жмеринського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Лапко М. на рішення Шаргородського районного суду Вінницької області від 11 вересня 2023 року,

встановив:

Не погодившись із рішенням Шаргородського районного суду Вінницької області від 11 вересня 2023 року в.о. начальника Жмеринського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Лапко М. подала апеляційну скаргу.

Проте, скарга не може бути прийнята до розгляду та, відповідно, не може бути вирішено питання про відкриття апеляційного провадження в справі з огляду на таке.

Частиною 3 ст.58 ЦПК України передбачено, що юридична особа бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Частиною 8 статті 62 ЦПК України визначено, що у разі подання представником до суду заяви, скарги, клопотання він додає довіреність або інший документ, що посвідчує його повноваження, якщо в справі немає підтвердження такого повноваження на момент подання відповідної заяви, скарги, клопотання.

Відповідно до ч. 3 ст. 356 ЦПК України що апеляційна скарга підписується особою, яка її подає, або представником такої особи.

Згідно з п. 1 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

Підписання та подання апеляційної скарги є процесуальною формою реалізації повноважень з представництва.

З апеляційної скарги встановлено, що вона подана та підписана в.о. начальника Жмеринського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Лапко М.

Проте, заявником жодних документів на підтвердження того, що Лапко М. перебуває у трудових відносинах із Жмеринським відділом державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), має повноваження на подачу, зокрема, апеляційної скарги та представництво інтересів вказаної юридичної особи в судах без довіреності (самопредставництво юридичної особи), до апеляційної скарги не додано.

За таких обставин, в.о. начальника Жмеринського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Лапко М. слід подати до суду апеляційної інстанції документи, що підтверджують її повноваження на представництво вказаною юридичної особи, відповідно до вимог ст.62 ЦПК України.

Згідно частини 2 статті 357 ЦПК України, до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві - стаття 185 ЦПК України.

Враховуючи вищевикладене, апеляційна скарга підлягає залишенню без руху на підставі ст. ст. 356, 357, 185 ЦПК України, а апелянту надається строк для усунення недоліків апеляційної скарги.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 185, 356, 357, 359, 360, 361 ЦПК України суд,

ухвалив:

Апеляційну скаргу в.о. начальника Жмеринського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Лапко М. на рішення Шаргородського районного суду Вінницької області від 11 вересня 2023 року - п`ять днів з дня отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків.

Роз`яснити, що у випадку невиконання вимог ухвали апеляційна скарга буде вважатись неподаною та повернена особі, яка її подала.

Витребувати в Шаргородського районного суду Вінницької області матеріали цивільної справи № 152/1164/22 за позовом ОСОБА_1 до Шаргородського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Хмельницький), старшого державного виконавця Шаргородського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрально-Західного міжрегіонального управління Мністерства юстиції (м. Хмельницький) Коваля Дмитра Олеговича, Управління державної казначейської служби України у Шаргородському районі Вінницької області про відшкодування шкоди.

Ухвала касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя Вінницького

апеляційного суду О.Ю. Береговий

Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114372205
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди за апеляційною скаргою подану в.о. начальника Жмеринського відділу державної виконавчої служби у Жмеринському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Лапко М. на рішення Шаргородського районного суду Вінницької області від 11 вересня 2023 року

Судовий реєстр по справі —152/1164/22

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Червинська Марина Євгенівна

Постанова від 26.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Постанова від 26.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 12.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 07.12.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 30.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Береговий О. Ю.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Береговий О. Ю.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Береговий О. Ю.

Ухвала від 23.11.2023

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Береговий О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні