Ухвала
від 20.10.2023 по справі 135/1278/23
ЛАДИЖИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 135/1278/23

Провадження № 2/135/372/23

У Х В А Л А

іменем України

20.10.2023 року м. Ладижин

Ладижинський міський суд Вінницької області у складі:

головуючого судді Нікандрової С.О.

за участю секретаря судового засідання Гончарової К.Ю.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Ладижинського відділу державної виконавчої служби у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) прозняття арешту з майна,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Ладижинського міського суду Вінницької області знаходиться цивільнасправа за позовною заявою ОСОБА_1 до Ладижинського відділу державної виконавчої служби у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) прозняття арешту з майна.

Одночасно до позовної заяви позивачем ОСОБА_1 надано клопотання про витребування доказів в порядкуст.84 ЦПК України, у якому позивач просить: 1). Витребувати у Ладижинського ВДВС у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), документи на підставі яких було накладено арешт та заборона відчуження всього майна, обтяження за якою було зареєстровано 17 липня 2007 року за № 5311653 Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою; 2). Витребувати з Державного нотаріального архіву Вінницької області (місцезнаходження: вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21100) інформацію хто є боржником та стягувачем у виконавчому провадженні, яке було накладено постановою АА №948610 від 27 серпня 2003 року відділом державної виконавчої служби, обтяження за якою було зареєстровано 17 липня 2007 року за № 5311653 Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою.

Клопотання обґрунтовує тим, що на його майно, 17 липня 2007 року Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою зареєстровано арешт (архівний запис) всього майна за реєстраційним номером обтяження 5311653.Підставою обтяженняє постановаАА №948610від 27серпня 2003року. У Другій Тростянецькій державній нотаріальній конторі, оригінал постанови державного виконавця Державної виконавчої служби АА №948610 від 27 серпня 2003 року, обтяження за якою було зареєстровано 17 липня 2007 року за № 5311653 Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою відсутній. До Державного нотаріального архіву Вінницької області надіслано адвокатський запит з метою отримання копії постанови держаного виконавця, однак довідки про вчинення нотаріальних дій та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування та державного чи приватного виконавця. Необхідної інформації та документів Державний нотаріальний архів Вінницької області на адвокатський запит надати не може. Ладижинським ВДВС у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) не надано інформації про наявність або відсутність у нього заборгованості в межах виконавчого провадження. У зв`язку з цим виникає необхідність у отриманні інформації хто є боржником та стягувачем у виконавчому провадженні із Державного нотаріальногоархіву Вінницькоїобласті таінформації пронаявність абовідсутність унього заборгованості в межах виконавчого провадження.

Ухвалою Ладижинського міського суду Вінницької області від 27 вересня 2023 рокувідкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

Позивач ОСОБА_1 та його представник - адвокат Бодачевський Р.В. у підготовче судове засідання не з`явилися, представник позивача надав заяву, у якій просить розглядати справу без його участі та без участі позивача.

Представник відповідача Ладижинського ВДВС у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Зайто Т.В. у підготовче судове засідання не з`явилася, надала суду заяву, у якій просить розглядати справу без її участі.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Ознайомившись із матеріалами справи та клопотанням представника позивача про витребування доказів, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає задоволенню за наступних підстав.

У відповідності із п.4 ч.5ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ним прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до п. 7, п. 10 ч. 2ст. 197 ЦПК Українисуд з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; вирішує питання про проведення огляду письмових, речових і електронних доказів у місці їх знаходження; вирішує питання про витребування додаткових доказів та визначає строки їх подання, вирішує питання про забезпечення доказів, якщо ці питання не були вирішені раніше; вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно ч.1 ст.84ЦПКУкраїни учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вирішуючи вищевказані клопотання, суд приймає до уваги, що цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін, і кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. При цьому, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, повинен сприяти учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених ЦПК України.

Враховуючи, що докази, про витребування яких заявлено стороною у справі, мають значення для вирішення справи, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання про витребування цих доказів.

Керуючись ст.ст.81,84 ЦПК України, суд, -

У ХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Ладижинського ВДВС у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ), документи на підставі яких було накладено арешт та заборона відчуження всього майна, обтяження за якою було зареєстровано 17 липня 2007 року за № 5311653 Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою;

Витребувати у Державного нотаріального архіву Вінницької області (місцезнаходження: вул. Хмельницьке шосе, 7, м. Вінниця, 21100) інформацію хто є боржником та стягувачем у виконавчому провадженні, яке було накладено постановою АА №948610 від 27 серпня 2003 року відділом державної виконавчої служби, обтяження за якою було зареєстровано 17 липня 2007 року за № 5311653 Другою Тростянецькою державною нотаріальною конторою.

Роз`яснитиначальнику Ладижинського ВДВС у Гайсинському районі Вінницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) та керівнику Державного нотаріального архіву Вінницької області, що відповідно дост.84ЦПКУкраїни будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Підготовче судове засідання відбудеться 27 листопада 2023 року о 09 годині 30 хвилин.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі не повідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ладижинського міського суду

Вінницької області С.О. Нікандрова

Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено25.10.2023
Номер документу114382043
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —135/1278/23

Рішення від 11.12.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Ладижинський міський суд Вінницької області

Нікандрова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні