Ухвала
від 24.10.2023 по справі 589/3924/21
ШОСТКИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 589/3924/21

Провадження № 2/589/148/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24 жовтня 2023 року Шосткинський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді Лєвши С.Л.,

з участю секретаря судового засідання Новик О.С.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника позивача - адвоката Корж В.В.,

представника Акціонерного товариства «Укртелеком» - адвоката Шостак А.Ю., яка приймає участь в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів з використанням програми «EASYCON»,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Шостка в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Виконавчого комітета Шосткинської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Сумська філія Акціонерного товариства «Укртелеком»,

- про виключення квартири із складу службових,-

ВСТАНОВИВ:

24 жовтня 2023 року проведено підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітета Шосткинської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Сумська філія Акціонерного товариства «Укртелеком», про виключення квартири із складу службових.

19 жовтня 2023 року від представника Акціонерного товариства «Укртелеком» (далі - АТ Укртелеком") надійшло клопотання про залучення для участі у справі як належного відповідача АТ "Укртелеком". В обґрунтування клопотання зазначено, що АТ «Укртелеком» є правонаступником Українського державного підприємства електрозв`язку «Укртелеком», на балансі якого перебувала спірна квартира на момент її розподілу, у зв`язку з чим рішення суду може вплинути на права та обов`язки АТ «Укртелеком».

Позивач ОСОБА_1 та її представник адвокат Корж В`ячеслав Васильович в підготовчому засіданні не заперечували, щодо залучення до участі у справі, як співвідповідача АТ "Укртелеком".

Представник відповідача Виконавчого комітету Шосткинської міської ради в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений. Заяв, клопотань до суду не надав.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Сумської філії Акціонерного товариства «Укртелеком» в підготовче засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений. (а.с. 72)

Представник АТ «Укртелеком» - Шостак Алла Юріївна в підготовчому засіданні клопотання про залучення у справі як належного відповідача АТ "Укртелеком" підтримала.

Вивчивши клопотання, заслухавши думку позивача та представника позивача, оглянувши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

У провадженні Шосткинського міськрайонного суду Сумської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Шосткинської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Сумська філія Акціонерного товариства «Укртелеком», про виключення квартири АДРЕСА_1 із складу службових.

Так, 08.02.2022 до суду надійшов відзив на позовну заяву представника третьої особи Сумської філії Акціонерного товариства «Укртелеком», в якому представник вказав, що у Сумської філії АТ «Укртелеком» відсутні правові відносини із сторонами щодо предмету спору, оскільки спірна квартира АДРЕСА_1 не перебуває на її балансі, Сумська філія акціонерного товариства «Укртелеком» не може бути залучена по даній справі в якості третьої особи. (а.с.33)

Крім того, 19.10.2023 до суду надійшли письмові пояснення представника третьої особи щодо позову або відзиву, в яких представник третьої особи вказав, що АТ «Укртелеком» є правонаступником Українського державного підприємства електрозв`язку «Укртелеком», на балансі якого перебувала спірна квартира на момент її розподілу. (а.с.75, 76)

Відповідно до ч. 1 ст. 51 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Згідно із п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі співвідповідача.

Крім того, відповідно до ч.3 ст.95 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України), філії та представництва не є юридичними особами. Вони наділяються майном юридичної особи, що їх створила, і діють на підставі затвердженого нею положення.

Відповідно до ч.5 ст.95 ЦК України, відомості про філії та представництва юридичної особи включаються до єдиного державного реєстру.

Враховуючи вищезазначене, суд приходить до висновку, що АТ «Укртелеком» необхідно залучити до участі у справі в якості співвідповідача, оскільки, це та особа, яка повинна відповідати за позовом, у зв`язку з чим підготовче засідання слід відкласти.

Дата підготовчого засідання визначається з урахуванням завантаженості судді та графіку судових засідань, у справах призначених до розгляду раніше.

Керуючись ст. 11, 19, 51, 197, 198, 258-261 ЦПК України суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Залучити Акціонерне товариство "Укртелеком", в якості співвідповідача до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітета Шосткинської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Сумська філія Акціонерного товариства «Укртелеком», про виключення квартири із складу службових.

Відкласти підготовче засідання за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітета Шосткинської міської ради, Акціонерного товариства "Укртелеком", третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Сумська філія Акціонерного товариства «Укртелеком», про виключення квартири із складу службових, на 19 квітня 2024 року на 10 годину 00 хвилин.

Засідання відбудеться в залі судових засідань Шосткинського міськрайонного суду Сумської області за адресою: 41100, Сумська область, м. Шостка, вул. Свободи, 63.

Запропонувати відповідачу Акціонерному товариству "Укртелеком" протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому ухвали подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 Цивільного процесуального кодексу України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 Цивільного процесуального кодексу України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

До закінчення підготовчого засіданні по справі особи, які беруть участь у справі, для підтвердження своїх вимог або заперечень зобов`язані подати усі наявні у них докази, заяви та клопотання.

Викликати у судове засідання осіб, які беруть участь у справі.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Акціонерному товариству «Укртелеком» надіслати копію цієї ухвали із копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади в Україні за адресою: https://court.gov.ua/sud1819/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Шосткинського міськрайонного суду

Сумської області С.Л.Лєвша

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114383533
СудочинствоЦивільне
Сутьвиключення квартири із складу службових

Судовий реєстр по справі —589/3924/21

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Лєвша С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні