Ухвала
від 11.10.2023 по справі 454/662/19
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/662/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.10.2023 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Адамович М.Я. ,

за участю секретаря Калиш В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Сокаль подання начальника Сокальського відділу державної виконавчої служби у Червоноградському районі Львівської області Західного міжрегіонального Управління Міністерства юстиції про видачу дубліката виконавчого листа,

в с т а н о в и в:

Начальник відділу Сокальського відділу державної виконавчої служби звернулася до суду із заявою про видачу дубліката виконавчого листа про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 заборгованості в розмірі 29407,50грн.

Клопотання мотивовано тим, що після винесення постанови про повернення виконавчого документа стягувачу цей виконавчий лист було надіслано ОСОБА_2 . Однак, виконавчий лист йому поштою не надійшов та згідно трекінгу поштових відправлень «Укрпошта» відсутні дані про доставлення такого виконавчого листа стягувачу.

Сторони у судове засідання не з`явились, не повідомивши суд про причини неявки. Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу звукозаписувальними засобами не здійснюється.

Відповідно до ч. 3 ст. 433 ЦПК України неявка сторін, які повідомлені належним чином про не перешкоджає розгляду заяви.

Дослідивши заяву, а також матеріали цивільної справи, суд прийшов до наступних висновків.

10.12.2020р. Львівським апеляційним судом винесено постанову, якою скасовано рішення Сокальського районного суду Львівської області від 23.06.2020р., відмовлено в задоволенні позову ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , за участю третіх осіб ОСОБА_4 , ПАТ «Універсал Банк», Державного підприємства «Сетам», приватного нотаріуса Пиць А.А., Приватного нотаріуса Сироїд Г.І. про витребування майна від добросовісного набувача, а також стягнуто з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 14407,50грн. судових витрат і 15000грн. витрат на правову допомогу.

Звертаючись до суду з клопотанням про видачу дублікату судового наказу, виконавець зазначила, що такий втрачено, підтвердженням чого є постанова про повернення виконавчого документа стягувачу від 31.01.2022р., список рекомендованих листів та фіскальний чек від 01.02.2022р., лист приватного виконавця Пиць А.А. про надання виконавчого листа, трекінг поштових відправлень «Украпошта» станом на 05.05.2023р.

Згідно ч.1 ст.18 ЦПК України судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом (ст.446 ЦПК України).

Згідно з положеннями ч.2 ст.12 Закону України «Про виконавче провадження» стягувач має право подати заяву про видачу дубліката виконавчого документа, про поновлення строку його пред`явлення до виконання, про відмову від стягнення і повернення виконавчого документа.

Згідно змісту розділу 13 Перехідних положень ЦПК України п.п.17.4 п.17 ч.1 Перехідних положень ЦПК України у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може видати його дублікат, якщо стягувач звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

Видача дубліката виконавчого листа взаємопов`язана із визначеним Законом строком для пред`явлення виконавчого документа до виконання.

За приписами ст.1 Закону України «Про виконавче провадження» виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Пунктом 1 ч.1 ст.3 Закону встановлено, що підлягають примусовому виконанню рішення на підставі таких виконавчих документів: виконавчих листів та наказів, що видаються судами у передбачених законом випадках на підставі судових рішень, рішень третейського суду, рішень міжнародного комерційного арбітражу, рішень іноземних судів та на інших підставах, визначених законом або міжнародним договором України.

Судовий порядок видачі дубліката та апеляційне оскарження ухвали суду про видачу або відмову в його видачі є гарантією права кожного на судовий захист, стабільності та законності у виконанні судових рішень.

Враховуючи вищенаведене, а також те, що виконавчий лист не виконано, строк пред`явлення його до виконання не закінчився, а оригінал цього виконавчого листа відсутній (втрачено під час пересилання поштовим зв`язком), що перешкоджає стягувачу вжити заходів забезпечення примусового виконання рішення суду, тому суд вважає, що є обґрунтовані підстави для видачі дубліката судового наказу.

Керуючись ст.353, 433 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Заяву задовольнити.

Видати дублікат виконавчого листа виданого 14.04.2021р. Сокальським районним судом Львівської області у справі №454/662/19 на виконання постанови Львівського апеляційного суду від 10.12.2020р. про стягнення з ОСОБА_1 на користь ОСОБА_2 14407,50грн. судових витрат і 15000грн. витрат на правову допомогу.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

У разі, якщо ухвала не була вручена в день ї проголошення, пропущений строк може бути поновлено, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий: М. Я. Адамович

СудСокальський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення11.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114385226
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —454/662/19

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Адамович М. Я.

Постанова від 22.05.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Цяцяк Р. П.

Постанова від 22.05.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Цяцяк Р. П.

Ухвала від 31.03.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 09.03.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Цяцяк Р. П.

Ухвала від 22.02.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Цяцяк Р. П.

Ухвала від 21.01.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Цяцяк Р. П.

Ухвала від 10.12.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Савуляк Р. В.

Ухвала від 13.12.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Постанова від 10.06.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні