Ухвала
від 13.10.2023 по справі 492/711/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/711/23

провадження № 2/492/490/23

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

13 жовтня 2023 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді - Гусєвої Н.Д.,

при секретарі судового засідання Гамурар І.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою Виконавчого комітету Арцизької міської ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, про позбавлення батьківських прав, -

встановив:

В провадженні Виконавчого комітету Арцизької міської ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, про позбавлення батьківських прав.

Призначено підготовче судове засідання на 13 жовтня 2023 року о 13 год. 00 хв. з повідомленням учасників справи, оскільки справа розглядається в порядку загального позовного провадження.

Виклик у підготовче судове засідання учасників справи здійснено за адресами, вказаними у матеріалах справи.

Представниця позивача про дату, час про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 13 жовтня 2023 року о 13 год. 00 хв., повідомлялась належним чином, однак у підготовче судове засідання вперше не з`явилась, клопотання про проведення підготовчого судового засідання за її відсутності не подавала, про причини неявки суд не повідомила.

Відповідачка, представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у підготовче судове засідання, призначене на 13 жовтня 2023 року о 13 год. 00 хв., не з`явились, про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання не повідомлені належним чином, у зв`язку з відсутністю у суді фінансування на поштові витрати. Клопотання про розгляд справи за їх відсутності не подавали, про причини неявки суд не повідомили. Відповідачка не подавала до суду відзив на позовну заяву.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, судом, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1, п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Згідно з п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з підстав: неявки в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання.

Як вбачається з матеріалів справи, представниця позивача про дату, час про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання, про що свідчить розписка розписками щодо повідомлення представника позивача про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, призначеного на 13 жовтня 2023 року о 13 год. 00 хв.; відповідачка, представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не повідомлені належним чином про підготовче судове засідання, призначене на 13 жовтня 2023 року о 13 год. 00 хв., оскільки, відповідно до вимог ст. 128 ЦПК України, судова повістка рекомендованим листом разом з повідомленням про вручення не надіслана відповідачці, третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у зв`язку з відсутністю у суді фінансування на поштові витрати. Інші засоби зв`язку з відповідачкою, третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у справі відсутні.

Відповідно до ч. 3 ст. 240 ЦПК України, учасники справи, які не прибули в судове засідання повідомляються про судове засідання в порядку, визначеному цим Кодексом.

Враховуючи викладене, беручи до уваги, що представниця позивача, будучи належним чином повідомленим про дату, час і місце проведення підготовчого судового засідання, призначеного на 13 жовтня 2023 року о 13 год. 00 хв., без поважних причин, що є підставою для повторного її виклику відповідно до ч. 4 ст. 223 ЦПК України; відповідачка, представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не повідомлені про дату, час та місце проведення підготовчого судового засідання, у зв`язку з відсутністю у суді фінансування на поштові витрати, а також, що вони не з`явилися у судове засідання, призначеного на 13 жовтня 2023 року о 13 год. 00 хв., суд вважає за необхідне відкласти підготовче засідання та з врахуванням недостатньої кількості суддів у суді (з 2017 року кількість суддів з повноваженнями зменшилася з 5 до 1), щодо яких здійснюється автоматизований розподіл справ (без урахування суддів, які хворіють, перебувають у відрядженні, знаходяться у відпустці), що створює надмірне навантаження та виключає можливість призначення справи підготовчого судового засідання в строки, передбачені ЦПК України, призначити підготовче судове засідання в найближчу вільну дату роботи судді.

Суд,вважає занеобхідне,відповідно доч.1ст.212ЦПК України,роз`яснити учасникамсправи,що у суді є відповідна технічна можливість для участі учасниками справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд звертає увагу, що явка учасників справи у судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до ч. 2 ст. 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Керуючись ст. ст. 198, 223, 240, 247, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

постановив:

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовною заявою Виконавчого комітету Арцизької міської ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_1 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, про позбавлення батьківських прав.

У зв`язку з надмірним рівнем судового навантаження судді призначити підготовче судове засідання на 14 грудня 2023 року о 13 год. 10 хв., про що повідомити учасників справи.

Роз`яснити учасникам справи, що вони мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, крім випадків, коли явка учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Довести до відома учасників справи, що їх явка в судове засідання не визнана судом обов`язковою, з урахуванням воєнного стану учасник справи відповідно до ч. 2 ст. 211 ЦПК України має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення13.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114386616
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —492/711/23

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні