Ухвала
від 14.12.2023 по справі 492/711/23
АРЦИЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 492/711/23

провадження № 2/492/490/23

УХВАЛА

про передачу справи на розгляд іншому суду

14 грудня 2023 року м. Арциз

Арцизький районний суд Одеської області у складі:

головуючої судді - Гусєвої Н.Д.,

за участю секретаря судового засідання Гамурар І.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні клопотання представниці позивача ОСОБА_1 про передачу справи на розгляд іншому суду у цивільній справі за позовною заявою Виконавчого комітету Арцизької міської ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, про позбавлення батьківських прав, -

встановив:

В провадженні Арцизького районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовною заявою Виконавчого комітету Арцизької міської ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, про позбавлення батьківських прав.

Призначено підготовче судове засідання на 14 грудня 2023 року о 13 год. 10 хв. з повідомленням учасників справи, оскільки справа розглядається в порядку загального позовного провадження.

Виклик у підготовче судове засідання учасників справи здійснено за адресами, вказаними у матеріалах справи.

Представниця позивача у підготовче судове засідання, призначене на 14 грудня 2023 року о 13 год. 10 хв., не з`явилась, однак до суду від неї надійшло клопотання, в якому просила суд про передачу справи на розгляд Біляївському районному суду Одеської області, посилаючись на те, що відповідачка має постійне місце проживання у с. Дачне Одеського району Одеської області, що територіально відноситься до юрисдикції Біляївського районного суду Одеської області.

Відповідачка у підготовче судове засідання, призначене на 14 грудня 2023 року о 13 год. 10 хв., не з`явилась, про місце, дату і час проведення підготовчого судового засідання не повідомлена належним чином, оскільки повідомлення про вручення судової повістки або конверт з повісткою до суду не повернулися. Клопотання про проведення підготовчого судового засідання за її відсутності, відзив на позовну заяву не подала, про причини неявки суд не повідомила.

Представник третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна стороніпозивача:Центру соціально-психологічноїреабілітації дітейслужби усправах дітейБолградської районноїдержавної адміністраціїОдеської областіпро місце,дату ічас проведенняпідготовчого судовогозасідання повідомленийналежним чином,що підтверджуєтьсяпоштовим повідомленняпро врученнясудової повісткитретій особі,однак упідготовче судовезасідання,призначене на 14 грудня 2023 року о 13 год. 10 хв., не з`явився. Клопотання про проведення підготовчого судового засідання за його відсутності до суду не подав, про причини неявки суд не повідомив.

У зв`язку з неявкою в судове засідання всіх учасників справи, судом, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши клопотання про передачу справи на розгляд іншому суду у судовому засіданні, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до частини 1 статті 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з частиною 6 статті 187 ЦПК України у разі, якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, яка не є суб`єктом підприємницької діяльності, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

Як вбачається з листа № 02-25/1192 від 08 вересня 2023 року, наданого Дачненської сільської ради Одеського району Одеської області на запит суду за вих. № 6065/23 від 05 вересня 2023 року, ОСОБА_2 , відповідачка у справі, проживає за адресою: АДРЕСА_1 (згідно з актом обстеження від 22 травня 2023 року) (а. с. 58, 62).

Відповідно до частини 9 статті 187 ЦПК України, якщо за результатами отриманої судом інформації буде встановлено, що справа не підсудна цьому суду, суд надсилає справу за підсудністю в порядку, встановленому статтею 31 ЦПК України.

Згідно пунктом 1 частини 1 статті 31 ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене, беручи до уваги, що відповідачка на момент подання позовної заяви до суду проживає за адресою: АДРЕСА_1 , що територіально відноситься до юрисдикції Біляївського районного суду Одеської області, з матеріалів справи, згідно з положеннями статті 28 ЦПК України, не вбачається підсудність справи Арцизькому районному суду Одеської області за вибором позивача, відповідно до вимог пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд вважає за необхідне цивільну справу за позовною заявою Виконавчого комітету Арцизької міської ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, про позбавлення батьківських прав передати на розгляд Біляївському районному суду Одеської області, до територіальної юрисдикції якого вона належить, у зв`язку з чим клопотання представниці позивача ОСОБА_1 про передачу справи на розгляд іншому суду підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 27, 28, 31, 187, 260-261, 353 ЦПК України, суд, -

ухвалив:

Клопотання представниці позивача ОСОБА_1 про передачу справи на розгляд іншому суду задовольнити.

Передати цивільну справу за позовною заявою Виконавчого комітету Арцизької міської ради, як органу опіки та піклування, до ОСОБА_2 , за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Центру соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Болградської районної державної адміністрації Одеської області, про позбавлення батьківських прав.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Одеського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому наявної ухвали суду.

Суддя Арцизького районного суду

Одеської області Гусєва Н.Д.

СудАрцизький районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення14.12.2023
Оприлюднено01.01.2024
Номер документу116060719
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —492/711/23

Ухвала від 22.07.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 19.03.2024

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Портна О. П.

Ухвала від 09.02.2024

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

Ухвала від 11.09.2023

Цивільне

Арцизький районний суд Одеської області

Гусєва Н. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні