Ухвала
від 24.10.2023 по справі 914/2477/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128

УХВАЛА

24.10.2023 Справа № 914/2477/23

Суддя Запотічняк О.Д., розглянувши матеріали

позовної заяви: Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮСП Панель», м. Тернопіль

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «ТБ Фрут Капітал», м. Городок Львівської області

про стягнення 173 617,36 грн

без виклику представників сторін,

встановив:

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Товариства з обмеженою відповідальністю «ЮСП Панель» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТБ Фрут Капітал» про стягнення 173 617,36 грн.

Ухвалою Господарського суду Львівської області від 17.08.2023р. суд постановив прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі: здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику представників сторін.

Згідно із розпорядженням керівника апарату Господарського суду Львівської області № 383 від 19.10.2023, враховуючи наказ голови суду №05-13/52 від 16.10.2023 про надання судді Щигельській О.І. відпустки, з метою недопущення порушення процесуальних строків, відповідно до пункту 2.3.50. Положення про автоматизовану систему документообігу суду та Рішення зборів суддів Господарського суду Львівської області від 07.08.2020 було призначено повторний автоматизований розподіл судової справи № 914/2477/23.

Відповідно до протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.10.2023 судову справу №914/2477/23 передано для розгляду судді: Запотічняк О.Д. Інформацію внесено до системи автоматизованого розподілу.

Ухвалою від 20.10.2023 суд прийняв справу до розгляду, ухвалив розпочати розгляд справи спочатку та здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику представників сторін.

Відповідно до п.п. 1,2 статті 2 ГПК України визначено, що завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням господарського судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

У відповідності до положень ч.1 ст. 12 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку наказного провадження, позовного провадження (спрощеного або загального).

Водночас, за змістом ст. 250 ГПК України суд, призначивши справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження, наділений правом, у разі відповідної необхідності, постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч.6 ст. 250 ГПК України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Згідно ч.5 ст. 13 ГПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, зокрема, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Як вбачається із тексту позовної заяви, позивач просить стягнути пеню в розмірі 25 064,20 грн, однак не визначає періоду нарахування такої. Відтак, суд не вбачає за який період позивачем нараховано відповідачу пеню, до матеріалів позовної заяви не долучено належних та допустимих доказів для стягнення пені у вказаному розмірі. Крім того умовами Договору поставки, а саме п. 2.2, 3.2 зазначено, що невід`ємною частиною Договору є Специфікація, однак така не долучена до матеріалів справи.

Враховуючи викладені у позовній заяві обставини, зокрема розрахунок пені без визначення чіткого періоду нарахування такої, що потребує дослідження, ускладнює справу та роблять неможливим її розгляд у спрощеному позовному провадженні без виклику представників сторін, з метою забезпечення дотримання принципу пропорційності та змагальності сторін, на підставі ч. 6 ст. 250 ГПК України, суд вважає за доцільне здійснити перехід від спрощеного позовного провадження без виклику представників сторін до спрощеного позовного провадження з призначенням судового засідання.

Керуючись ст. 232, 234, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Перейти від спрощеного позовного провадження без виклику представників сторін до розгляду справи №914/2477/23 за правилами спрощеного позовного провадження із викликом представників сторін.

2. Судове засідання у справі призначити на 07.11.2023 на 10:15 год. в приміщенні Господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128), зал судових засідань №11 поверх 2.

3. Позивачу: надати деталізований розрахунок пені та специфікацію до Договору поставки №2286 від 23.05.2022; явку в судове засідання визнати обов`язковою.

4. Відповідачу: явку в судове засідання визнати на власний розсуд.

Запропонувати учасникам процесу: подавати всі необхідні документи (позовні заяви, заяви, клопотання, відзиви, пояснення тощо) до господарського суду через електронну пошту, відкриту на сайті mail.gov.ua або через особистий кабінет, відкритий у системі Електронний суд. Суд звертає увагу, що відкриття електронної пошти на сайті mail.gov.ua чи відкриття особистого кабінету в системі Електронний суд дозволяють учаснику процесу оперативно отримувати усі процесуальні документи, постановлені судом.

Суд звертає увагу учасників справи, що відповідно до частини 6 статті 6 ГПК України, адвокати, нотаріуси, державні та приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, органи державної влади та інші державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами, в добровільному порядку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

Суддя Запотічняк О.Д.

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114388971
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 173 617,36 грн без виклику представників сторін

Судовий реєстр по справі —914/2477/23

Рішення від 07.11.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 24.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 20.10.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 17.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Щигельська О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні