Ухвала
від 17.10.2023 по справі 529/1344/23
ДИКАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 529/1344/23

Провадження № 2-о/529/117/23

УХВАЛА

про витребування доказів

17 жовтня 2023 року Диканський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого судді - Кириченко О.С.,

за участі секретаря судового засідання - Скрипник Р.А.,

розглянувши у порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , за участі заінтересованих осіб: Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області,Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області, про встановлення факту належності правовстановлюючого документу,

ВСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про встановлення факту належності йому правовстановлюючого документу, а саме трудової книжки серії НОМЕР_1 , виданої 19.11.1976 Ківерцівським ордена Леніна лісгоспзаг, в якій наявні виправлення в його по батькові, даті заповнення трудової книжки, а також нечитабельна печатка, якою завірено цю трудову книжку.

Заявник ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, надав суду заяву про підтримання вимог заяви та розгляд справи за його відсутності.

Заінтересована особа Головне управління Пенсійного фонду України в Полтавській області надало суду пояснення щодо заяви, в якому вказано, що це Управління при розгляді справи покладається на розсуду суду та просить розглянути справу за відсутності його представника.

Заінтересована особа Головне управлінняПенсійного фондуУкраїни уЛьвівській областінадало судувідзив назаяву,в якомупросить залишитибез розглядузаяву ОСОБА_1 про встановлення факту належності правовстановлюючого документу. В обґрунтування відзиву вказано, що із змісту заяви вбачається спір між фізичною особою та суб`єктом владних повноважень у зв`язку із виправленнями у трудовій книжці ОСОБА_1 та наявністю нечитабельної печатки, якою завірено цю трудову книжку, що в свою чергу стало підставою для відмови у призначенні пенсії. Тому ця заява має розглядатися у порядку загального позовного провадження. У заяві ОСОБА_1 не наводить жодних доказів на підтвердження того, що він звертався до підприємства, на якому працював, щодо внесення змін у трудову книжку, а також не вказує причин, що унеможливлюють внесення таких змін.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 12 ЦПК України, суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ст. 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Відповідно до ч. 1 ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний зокрема сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

Частиною 2 статті 294 ЦПК України передбачено, що з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

У заяві про встановлення факту належності правовстановлюючого документу заявник ОСОБА_1 вказує, що жодним іншим чином внести виправлення у його трудову книжку неможливо, оскільки підприємство, де він працював у період часу з 19.11.1976 по 03.11.1977, а саме Ківерцівський лісгосп, ліквідоване.

З наявної у матеріалах справи копії трудової книжки серії НОМЕР_1 , виданої 19.11.1976 на ім`я ОСОБА_1 , вбачається, що 19.11.1976 ОСОБА_1 був прийнятий на роботу підсобним робочим лісопромислового комплексу, що завірено штампом Ківерцівського ордена Леніна лісгоспзаг.

З метою з`ясування всіх обставин справи, повного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати від ДП "Ківерцівське лісове господарство" документи та інформацію про те, чи являється це підприємство правонаступником Ківерцівського ордена Леніна лісгоспзаг, чи був останній ліквідований чи реорганізований, чи наявні в архіві підприємства відомості про роботу ОСОБА_1 на посаді підсобного робітника у Ківерцівському лісгоспі у період часу з 19.11.1976 по 03.11.1977 та чи має можливість ДП "Ківерцівське лісове господарство" внести зміни у трудову книжку ОСОБА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 12, 260,ч.1,2ст.294 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Витребувати від Державного підприємства "Ківерцівське лісове господарство", код ЄДРПОУ 00991551, місцезнаходження: 45200, Волинська область, Луцький район, м. Ківерці, вул. Кузнєцова, буд. 4, тел. (03365) 2-13-51, 2-12-56, е-mail: kivertsi@lisvolyn.gov.ua, документи та інформацію про те:

- чи являється Державне підприємство"Ківерцівськелісове господарство" правонаступником Ківерцівський ордена Леніна лісгоспзаг,

- чи був Ківерцівський ордена Леніна лісгоспзаг ліквідований чи реорганізований,

- чи наявні в архіві Державного підприємства"Ківерцівськелісове господарство" відомості про роботу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на посаді підсобного робітника у Ківерцівському лісгоспі у період часу з 19.11.1976 по 03.11.1977,

- чи має можливість Державне підприємство "Ківерцівське лісове господарство" внести зміни у трудову книжку ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , у частині виправлення в його по батькові, даті заповнення трудової книжки, а також завіренні печаткою цієї трудової книжки.

Зобов`язати Державне підприємство "Ківерцівське лісове господарство" надати Диканському районному суду Полтавської області вказані вище документи та інформацію до 20 листопада 2023 року.

Відповідно до частин 6-7 статті 84 ЦПК України будь-якаособа,у якоїзнаходиться доказ,повинна видатийого навимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до частин 8, 9 статті 84 ЦПК України, у разінеповідомленнясуду пронеможливістьподати докази,витребуванісудом,атакожза неподаннятакихдоказів зпричин,визнаних судомнеповажними,суд застосовуєдовідповідноїособи заходипроцесуальногопримусу,передбаченіцимКодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвалинадіслати учасникамсправи длявідому,а ДП"Ківерцівськелісове господарство" для виконання в частині надання суду витребуваних документів та інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий О.С. Кириченко

Дата ухвалення рішення17.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114391300
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту належності правовстановлюючого документу

Судовий реєстр по справі —529/1344/23

Рішення від 25.01.2024

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

Ухвала від 08.09.2023

Цивільне

Диканський районний суд Полтавської області

Кириченко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні