Ухвала
від 24.10.2023 по справі 569/13565/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/13565/23

УХВАЛА

24 жовтня 2023 року

Рівненський міський суд Рівненської області в складі судді Левчука О. В.,

за участі секретаря судового засідання Янка М.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали справи

за позовом ОСОБА_1

до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний кооператив "Рівненська брама",

Дочірнього підприємства "Градобуд-Рівне",

третя особа, що не заявляє самостійних вимог - Приватне підприємство "Буд Кепітал Менеджмент"

про визнання майнових прав,

учасники справи у судове засідання не з`явилися

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Рівненського міського суду Рівненської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний кооператив "Рівненська брама", Дочірнього підприємства "Градобуд-Рівне", третя особа, що не заявляє самостійних вимог - Приватне підприємство "Буд Кепітал Менеджмент" про визнання майнових прав.

24.10.2023 представником позивача подано клопотання про залучення до участі у справі у якості співвідповідача Приватне підприємство "Буд Кепітал Менеджмент".

Суд, розглянувши вказане клопотання, встановив таке.

Частиною 1 ст. 13 ЦПК України передбачено, що суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

За змістом ч. 3 цієї статті, учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд. Таке право мають також особи, в інтересах яких заявлено вимоги, за винятком тих осіб, які не мають процесуальної дієздатності.

За приписами ч. 1 статті 51 ЦПК України, право визначати відповідачів у справі, яка розглядається у порядку позовного провадження, належить виключно позивачеві.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку (ч. 4 ст. 51 ЦПК України).

Враховуючи те, що прийняття рішення у цій справі в подальшому може вплинути на права і обов`язки Приватного підприємтсва "Буд Кепітал Менеджмент", суд вважає необхідним замінити Приватне підприємство "Буд Кепітал Менеджмент" , як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на співвідповідача.

Крім того, 24.10.2023 від Товариства з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ" надійшла заява про залучення їх в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, оскільки товариство є власником незавершеного будівництва, в тому числі на квартиру на яку претендує позивач, а тому рішення у цій справі може вплинути на їхні права та обов`язки.

Відповідно до ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до ч.4 ст.53 ЦПК України у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Суд, з метою повного та об`єктивного вирішення справи, вважає за необхідне залучити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ" (вул. Шевченка, 101, кв. 49, м. Хмельницький, 29000, ІК 42603669).

Керуючись ст. 51, 53, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Замінити Приватне підприємство "Буд Кепітал Менеджмент", як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору настороні відповідача, на співвідповідача.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ" (вул. Шевченка, 101, кв. 49, м. Хмельницький, 29000, ІК 42603669).

Визначити співвідповідачу п"ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов"язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Запропонувати третій особі надати письмові пояснення щодо заявленого предмету спору.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Левчук О. В.

Дата ухвалення рішення24.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114392198
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав, учасники справи у судове засідання не з`явилися

Судовий реєстр по справі —569/13565/23

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні