Ухвала
від 17.04.2024 по справі 569/13565/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/13565/23

УХВАЛА

про зупинення провадження у справі

17 квітня 2024 року

Рівненський міський суд Рівненської області в складі судді Левчука О.В.,

за участі секретаря судового засідання Янка М.В.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу

за позовом ОСОБА_1

до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний кооператив "Рівненська брама",

Дочірнього підприємства "Градобуд-Рівне",

Приватного підприємства "Буд Кепітал Менеджмент",

треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ",

Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради,

Товариство з обмеженою відповідальністю "Український Будівельний Капітал Рівне-2"

про визнання майнових прав,

учасники справи в судове засідання не з`явились,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Рівненського міського суду Рівненської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний кооператив "Рівненська брама", Дочірнього підприємства "Градобуд-Рівне", Приватного підприємства "Буд Кепітал Менеджмент", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ", Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Український Будівельний Капітал Рівне-2" про визнання майнових прав.

23 березня 2024 року від представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ" надійшла заява про зупинення провадження у справі, оскільки на розгляді Рівненського міського суду є справа №686/12621/23 про визнання недійсним договору уступки від 18.06.2015, укладеного між ДП "Градобуд Рівне" і ОК ЖБК "Рівненська брама", а у провадженні Господарського суду Хмельницької області - справа №924/215/24 за позовом ТОВ "Капітал Інвест ДТМ" про визнання недійсним договору уступки від 18.06.2015, укладеного між ДП "Градобуд Рівне" і ОК ЖБК "Рівненська брама", який фігурує у даній справі як доказ та є підставою звернення до суду позивача про визнання майнових прав. За наведеного, просить зупинити розглядь справи до вирішення по суті вказаних вище справ.

17 квітня 2024 року представник позивачки - адвокат Станкевич В.О. подав клопотання про розгляд справи без його участі та участі його довірительки, проти зупинення провадження у даній справі не заперечують.

Відповідно до п.6 ч.1. ст.251 ЦПК України, суд зобов`язаний зупинити провадження по справі в разі об`єктивної неможливості розгляду цієї справи до вирішення іншої справи, що розглядається в порядку конституційного провадження, адміністративного, цивільного, господарського чи кримінального судочинства, - до набрання законної сили судовим рішенням в іншій справі; суд не може посилатися на об`єктивну неможливість розгляду справи у випадку, коли зібрані докази дозволяють встановити та оцінити обставини (факти), які є предметом судового розгляду.

Враховуючи предмет та підстави позову у цій справі, а також позицію учасників процесу, суд вважає за необхідне зупинити провадження у цій справі до набрання законної сили рішенням у справі №686/12621/23 та у справі №924/215/24, оскільки результати розгляду останніх можуть вплинути на розгляд цієї справи, а тому існує об`єктивна неможливість розгляду даної справи до вирішення вказаних вище справ.

Керуючись ст.251, ст.258-260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву представника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ" від 22.03.2024 про зупинення провадження у справі задовольнити.

Зупинити провадження у справі №569/13565/23 за позовом ОСОБА_1 до Обслуговуючого кооперативу "Житлово-Будівельний кооператив "Рівненська брама", Дочірнього підприємства "Градобуд-Рівне", Приватного підприємства "Буд Кепітал Менеджмент", треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Капітал Інвест ДТМ", Управління капітального будівництва виконавчого комітету Рівненської міської ради, Товариство з обмеженою відповідальністю "Український Будівельний Капітал Рівне-2" про визнання майнових прав, до набрання законної сили рішенням у справі №686/12621/23 та у справі №924/215/24.

Зобов`язати учасників процесу, в разі усунення обставин, що викликали зупинення провадження у справі, відразу повідомити про це суд для вирішення питання про поновлення провадження.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Рівненського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Левчук О. В.

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118424748
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майнових прав, учасники справи в судове засідання не з`явились

Судовий реєстр по справі —569/13565/23

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

Ухвала від 28.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Левчук О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні