Ухвала
від 19.10.2023 по справі 597/1264/23
ЗАЛІЩИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 597/1264/23

Провадження № 2/597/206/2023

У Х В А Л А

про залучення до участі у справі третьої особи

"19" жовтня 2023 р. м. Заліщики

Суддя Заліщицького районного суду Тернопільської області Торська І.В. розглянувши клопотання представника позивача, адвоката Бандуровського Бориса Петровича про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору ОСОБА_1 у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , який представляє інтереси ОСОБА_3 до АТ «СГ`ТАС» (приватне) про відшкодування матеріальної та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Заліщицького районного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_2 , який представляє інтереси ОСОБА_3 до АТ «СГ`ТАС» (приватне) про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

19.10.2023 року на електронну пошту Заліщицького районного суду Тернопільської області надійшло клопотання від представника позивача, адвоката Бандуровського Б.П. про залучення до цивільної справи за позовом ОСОБА_2 , який представляє інтереси ОСОБА_3 до АТ «СГ`ТАС» (приватне) про відшкодування матеріальної та моральної шкоди, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмету спору ОСОБА_1 . В обґрунтування клопотання зазначає, що автомобіль марки ВАЗ-21013 державний номерний знак НОМЕР_1 , яким користувався позивач ОСОБА_3 і якому було спричинено механічні пошкодження внаслідок ДТП на праві власності належить ОСОБА_1 . Тому, з метою недопущення порушення прав особи на власність виникла необхідність у залученні ОСОБА_1 у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

За змістом ч.1, ч. 4 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов`язки щодо однієї із сторін та у заявах про залучення третіх осіб і в заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно ч.1 ст.182 ЦПК України, при розгляді справи судом учасники справи викладають свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення, міркування щодо процесуальних питань у заявах та клопотаннях, а також запереченнях проти заяв і клопотань.

Відповідно ст.54 ЦПК України якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження у справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява. У разі розгляду справи без повідомлення третьої особи про розгляд справи обставини справи, встановлені судовим рішенням, не мають юридичних наслідків при розгляді позову, пред`явленого стороною, яка брала участь у цій справі, до цієї третьої особи або позову, пред`явленого цією третьою особою до такої сторони.

Дослідивши матеріали справи, враховуючи те, що вирішення даного клопотання без залучення до справи в якості третьої особи ОСОБА_1 , може порушити його права, суд вважає за необхідне залучити в якості третьої особи ОСОБА_1 .

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача, адвоката Бандуровського Бориса Петровича про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_1 до цивільної справу за позовом ОСОБА_2 , який представляє інтереси ОСОБА_3 до АТ «СГ`ТАС» (приватне) про відшкодування матеріальної та моральної шкоди - задовольнити.

Залучити ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 в якості третьої особи до участі у справі №597/1264/23 за позовом ОСОБА_2 , який представляє інтереси ОСОБА_3 до АТ «СГ`ТАС» (приватне) про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи.

Зобов`язати позивача направити, третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_1 , копію позовної заяви з додатками.

Роз`яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, про її право одночасно із надісланням (наданням) письмових пояснень до суду, надіслати (надати) копії таких письмових пояснень та доданих до них документів позивачу і відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ірина ТОРСЬКА

Дата ухвалення рішення19.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114402449
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —597/1264/23

Постанова від 08.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 18.12.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Торська І. В.

Ухвала від 19.10.2023

Цивільне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Торська І. В.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Торська І. В.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Заліщицький районний суд Тернопільської області

Торська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні