Ухвала
від 25.10.2023 по справі 732/1180/23
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/1180/23

провадження №2/732/305/23

У Х В А Л А

про прийняття позову до розгляду та

відкриття провадження у справі

25 жовтня 2023 року м. Городня

Суддя Городнянського районного суду Чернігівської області Карпинська Н.М., перевіривши відповідність статтям 175,177ЦПК України позову ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, треті особи: державний виконавець Городнянського відділу державної виконавчої служби у Чернігівському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Маклюк Олексій Петрович, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенко Євген Михайлович, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача, ОСОБА_2 , звернувся до Городнянського районного суду Чернігівської області з позовом до відповідача та просив визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис № 8143 від 25.09.2019, вчинений приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенко Є.М., про стягнення з позивача на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a> заборгованості у розмірі 73545, 80 грн.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлено. Заява підсудна Городнянському районному суду та підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Виходячи з положень ст. 274 ЦПК України, справа може розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження.

Згідно з приписами частини 5статті 279 ЦПК України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

На підставі викладеного, керуючись статтями 84,174-177,184,187,274-279, 353-354 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, треті особи: державний виконавець Городнянського відділу державної виконавчої служби у Чернігівському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Маклюк Олексій Петрович, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенко Євген Михайлович, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Розглядати справу за правилами спрощеного провадження, без виклику сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні за участі сторін відповідач може подати в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а позивач не пізніше пяти днів з дня отримання відзиву.

Витребувати у приватного нотаріуса Харківського міського нотаріального округу Остапенка Є.М. належним чином завірену копію нотаріальної справи по виконавчому напису № 8143 від 25.09.2019.

Витребувати від товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a> кредитну справу згідно кредитного договора № 32/3051МІ від 07 березня 2012 року, укладеного між Публічним акціонерним товариством «Платинум Банк» та ОСОБА_1 .

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі не подання у встановлений судом строк таких заперечень, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Роз`яснити відповідачу, у разі заперечення проти позову, право на подачу відзиву на позовну заяву протягом пятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі та в цей же строк право на подачу зустрічного позову, який має відповідати вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України. Відзив має бути оформлений з дотриманням вимог ч.2, ч.3ст.178 ЦПК Українита копія відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений строк, без поважних причини, розгляд справи буде здійснюватись за наявними матеріалами.

Позивач протягом пяти днів з дня отримання відзиву на позов має право подати до суду відповідь на відзив, шляхом направленняйого одночасно відповідачу, а відповідач в свою чергу заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань, аргументів та мотивів протягом пяти днів.

Роз`яснитиучасникам справи,що вонимають правата обовязкизакріплені вст.ст. 43-49 ЦК України, а також, що у відповідності дост.39 ЦПК Україниз підстав, зазначених у статтях36,37і38 ЦПК Українисудді, секретарю судового засідання може бути заявлено відвід учасниками справи протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Карпинська Н.М.

Дата ухвалення рішення25.10.2023
Оприлюднено26.10.2023
Номер документу114409549
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —732/1180/23

Рішення від 08.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні