Ухвала
від 02.01.2024 по справі 732/1180/23
ГОРОДНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №732/1180/23

провадження № 2/732/7/24

Ухвала

про відмову у задоволенні клопотання

02.01.2024 року м.Городня

Городнянський районний суд Чернігівської області у складі: судді Карпинської Н.М., секретар Воропаєва К.В. у справі за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a>, треті особи: державний виконавець Городнянського відділу державної виконавчої служби у Чернігівському районі Чернігівської області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Маклюк Олексій Петрович, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенко Євген Михайлович, про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, -

ВСТАНОВИВ:

Представник позивача, ОСОБА_2 , звернувся до Городнянського районного суду Чернігівської області з позовом до відповідача та просив визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис № 8143 від 25.09.2019, вчинений приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Харківської області Остапенко Є.М., про стягнення з позивача на користь товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія управління активами»</a> заборгованості у розмірі 73545, 80 грн.

До початку розгляду справи по суті від представник відповідача надійшло клопотання про врегулювання спору у даній справі за участі судді.

Частиною першою статті 201 ЦПК України передбачено, що врегулювання спору за участю судді проводиться за згодою сторін до початку розгляду справи по суті.

Відповідно до частини першої статті 202 ЦПК України, про проведення процедури врегулювання спору за участю судді суд постановляє ухвалу, якою одночасно зупиняє провадження у справі.

Згідно статті 203 ЦПК України проведення врегулювання спору за участю судді здійснюється у формі спільних та (або) закритих нарад. Спільні наради проводяться за участю всіх сторін, їх представників та судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 205 ЦПК України врегулювання спору за участю судді проводиться протягом розумного строку, але не більше тридцяти днів з дня постановлення ухвали про його проведення.

Також, положення п. 5 ч. 1 ст. 251 ЦПК України визначено, що суд зобов`язаний зупинити провадження у справі, зокрема, у випадку прийняття рішення про врегулювання спору за участю судді.

Враховуючи, що клопотання представника відповідача щодо врегулювання спору за участі судді заявлено лише одним із учасників спору, згоди на врегулювання спору позивачем не надано, тому суд не знаходить підстав для задоволення клопотання.

Крім того, представник відповідача в клопотанні зазначив, що пропонує вирішити спір мирним шляхом в частині розміру кредитної заборгованості, що не є предметом спору по даній цивільній справі.

На підставі викладеного, керуючись вимогами ст.ст. 201-205, 251, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

у задоволенні клопотання представника відповідача відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя Карпинська Н,М.

Дата ухвалення рішення02.01.2024
Оприлюднено04.01.2024
Номер документу116082263
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —732/1180/23

Рішення від 08.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 02.01.2024

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Городнянський районний суд Чернігівської області

Карпинська Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні