Ухвала
від 26.10.2023 по справі 303/8791/23
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/8791/23

2/303/1362/23

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

26 жовтня 2023 року м.Мукачево

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

в особі головуючого судді Монич В.О.

за участю секретаря судового засідання Добош О.Ю.

провівши підготовче судове засідання у справі за позовом розглянувши заяву ОСОБА_1 інтереси якої представляє представник ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом знесення самочинного будівництва, -

В С ТА Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищезазначена цивільна справа.

27 вересня 2023 року ухвалою судді постановлено вищезазначену цивільну справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Приписами ст. 189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Сторони в підготовче судове засідання не з`явилися, подали до суду заяви в яких просили призначити справу до судового розгляду по суті.

Представник третьої осби в підготовче судове засідання не з`явилась, про причини неявки суду не повідомила.

Відповідно до ст. ст. 13, 43 ЦПК України особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми процесуальними правами на власний розсуд. Особи, які беруть участь у справі, зобов`язані добросовісно здійснювати свої процесуальні права та виконувати процесуальні обов`язки.

Основною умовою відкладення розгляду справи є не відсутність у судовому засіданні сторін, а неможливість вирішення спору у відповідному судовому засіданні. Аналогічна правова позиція викладена у постанові Верховного Суду від 01 жовтня 2020 року у справі №361/8331/18.

Учасники судового процесу не з`явилися в судове засідання, а суд уважає, що наявних у справі матеріалів достатньо для закриття підготовчого засідання, не відкладаючи розгляду справи, він може постановити ухвалу про призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, чи закриття провадження у справі судом не встановлено, а тому суд уважає, що справу слід призначити до розгляду по суті, а підготовче провадження закрити.

Керуючись ст.ст. 197-200, 259, 260 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Закрити підготовче провадження у справі.

Призначити цивільну справу за позовом розглянувши заяву ОСОБА_1 інтересиякої представляєпредставник ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 проусунення перешкоду користуванніземельною ділянкоюшляхом знесеннясамочинного будівництва,- до розгляду по суті - на 14листопада 2023року на10годину 00хвилин в приміщенні Мукачівського міськрайонного суду, за адресою: м.Мукачево, вул. А.Літуна, 13.

Повідомити сторони про місце, дату і час слухання справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України https://mkm.zk.court.gov.ua/sud0707/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Володимир МОНИЧ

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114436006
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —303/8791/23

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич В. О.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич В. О.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Монич В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні