Ухвала
від 26.10.2023 по справі 553/2482/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Справа № 553/2482/23

Провадження № 2-о/553/134/2023

У Х В А Л А

Іменем України

26.10.2023м. Полтава

Ленінський районний суд м. Полтави в складі головуючого судді Москаленко В.В., присяжних Скальської С.А.,Хворостяна М.І. представника заінтересованої особи Чубенка І.С. у відкритому судовому засіданні розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа : орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Подільської районної у м.Полтави ради про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

в с т а н о в и в:

В провадженніЛенінського районногосуду м.Полтави перебуваєцивільна справаза вказаноюзаявою,в якій заявник проситьвизнати недієздатним свого рідного брата ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначити його опікуном. Підставою заяви зазначає те, що брат є особою з інвалідністю 2 групи ,страждає на психічне захворювання, діагноз:шизофренія , що позбавляє її здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними,потребує постійного стороннього догляду.

Згідно частини 1статті 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Відповідно до пункту 5 частини 1статті 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Згідно пункту 9 частини 1статті 253 ЦПК України, провадження у справі зупиняється на час проведення експертизи.

Керуючись положеннямистатті 298 ЦПК України,з метою забезпечення об,єктивного і всебічного розгляду справи, суддійшов висновку зупинити провадження у цій справі тапризначити судово-психіатричну експертизу для встановленняпсихічного стану ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

З частини 2статті 299 ЦПК Українивбачається, що судові витрати, пов`язані з провадженням справи про визнання фізичної особи недієздатною або обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, відносяться на рахунок держави.

Керуючись статтями 183,252,253,294,295,297,298,299 ЦПК України,суд,

п о с т а н о в и в :

Призначити у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа : Орган опіки та піклування при виконавчому комітеті Подільської районної у м.Полтави ради про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, судово - психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ,який зареєстрований за місцем проживання за адресою: АДРЕСА_1 , проведення якої доручитиекспертам Полтавської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України», що знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Медична, 1.

На вирішення експертам поставити питання:

1.Чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , на будь-яке психічне захворювання ?

2.Чиздатен ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , усвідомлювати значення своїх дій такерувати ними.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновокта відмову без поважних причин від виконання покладених на них обов`язківзгідно ст.ст.358,385 КК України.

Зупинити провадження по справі на час проведення експертизи.

Повідомити заявника та заінтересовану особу про постановлення цієї ухвали шляхом її вручення заявнику та заінтересованим особам.

Повідомити учасників справи про те, що вони мають право отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України: http://court.gov.ua/fair/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Полтавського Апеляційного суду протягом п,ятнадцяти днів з дня складання цієї ухвали.

Суддя: В.В.Москаленко

Присяжні: С.А.Скальська

М.І.Хворостян

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114441036
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —553/2482/23

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Москаленко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні