Ухвала
від 09.10.2023 по справі 133/1897/23
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №133/1897/23

Провадження №2/133/878/23

У Х В А Л А

09.10.23 м. Козятин

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області у складі судді Кучерук І.М., розглянувши в порядку спрощеного провадження без виклику сторін цивільну справу за позовом керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області, поданим в інтересах держави в особі Глуховецької селищної об`єднаної територіальної громади Хмільницького району, до ОСОБА_1 , Товариства з обмеженою відповідальністю "Ольга", треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: - Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 , про витребування земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області в інтересах держави в особі Глуховецької селищної об`єднаної територіальної громади Хмільницького району, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: - Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області, ОСОБА_2 , звернувся до суду з позовом до ОСОБА_1 , ТОВ "Ольга" про витребування земельної ділянки.

Ухвалою Козятинського міськрайонного суду Вінницької області від 27.06.2023 відкрито провадження у справі та її розгляд призначено за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Від керівника Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області Кандзьоби М. надійшло письмове клопотання, в якому він просить розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, мотивуючи тим, що дана справа становить суспільний інтерес, оскільки предметом позову є земельна ділянка, яка відноситься до земель історико-культурного призначення.

Крім того, представником відповідача ОСОБА_3 - адвокатом Соловей О.М. подано заяву про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, яка мотивована тим, що існує необхідність вирішення питання про виклик свідків, залучення співвідповідачів та подання додаткових доказів.

Згідно з ч. 1 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: 1) малозначні справи; 2) що виникають з трудових відносин; 3) про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд.

Так, відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ.Для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (п.1 ч. 6 ст. 19 ЦПК України).

Пунктом 2 ч. 1 ст. 176 ЦПК України визначено, що ціна позову визначається у позовах про визнання права власності на майно або його витребування - вартістю майна.

Позивач просить витребувати майно, ціна якого не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а тому справа підлягає розгляду тільки в порядку спрощеного провадження.

Отже, підстви для переходу до розгляду справи за правилами загального позовного провадження відсутні.

Згідно з ч. 5ст. 279 ЦПК Українисуд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно до ч. 6 ст. 279 ЦПК України суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін за одночасного існування таких умов: предметом позову є стягнення грошової суми, розмір якої не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Враховуючи характер спірних правовідносин, необхідність встановити обставини справи на підставі пояснень сторін, суд вважає за необхідне перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін, а тому клопотання представника позивача підлягає задоволенню.

Керуючись ст.279 ЦПК, суд,

УХВАЛИВ:

У задовленні клопотання представника відповідача про розгляд справи в порядку загального позовного провадження відмовити.

Клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін задовольнити.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Проведення судового засідання призначити на 20.02.2024 о 14 год. 00 хв. в приміщенні Козятинського міськрайонного суду.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя І.М. Кучерук

Дата ухвалення рішення09.10.2023
Оприлюднено27.10.2023
Номер документу114447277
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —133/1897/23

Ухвала від 09.10.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 22.06.2023

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні