Ухвала
від 26.10.2023 по справі 583/1362/21
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/1362/21

1-кп/583/41/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2023 року м. Охтирка Сумської області

Охтирський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченого ОСОБА_4

його захисника ОСОБА_5

з фіксацією розгляду справи технічним комплексом «Акорд», розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Охтирка клопотання судового експерта Сумськогонауково-дослідногоекспертно-криміналістичногоцентру МВСУкраїни ОСОБА_6 від 10.10.2023№СЕ-19/119-23/13772-БТу кримінальному провадженні № 12016200060000011 від 06.01.2016 за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України,-

встановив:

Ухвалою Охтирського міськрайонного суду від 08.08.2023 задоволено клопотання захисника обвинуваченого адвоката ОСОБА_5 про призначення повторної судової будівельно-технічної експертизи. Призначено у даному кримінальному провадженні повторну судову будівельно-технічну експертизу, проведення якоїдоручено експертамСумського науково-дослідногоекспертно-криміналістичногоцентру МВСУкраїни (м.Суми,вул.Промислова,8). Зазначено провести експертизу у розумні строки.

19.10.2023 до суду надійшло клопотання експерта від 10.10.2023 №СЕ-19/119-23/13772-БТ, відповідно до якої експерт, керуючись положеннями ст. 13 Закону України «Про судову експертизу», ст. 69 КПК України та п.7 Розділу І «Про затвердження Інструкції з організації проведення та оформлення експертних проваджень у підрозділах Експертної служби Міністерства внутрішніх справ України», просить надати необхідні для проведення експертизи матеріали, а саме: загальний журнал робіт по об`єкту «Капітальний ремонт тротуарного покриття в ДНЗ «Берізка» у м. Охтирка Сумської області»; звіт спеціалізованої будівельної лабораторії щодо проведеного дослідження з протоколами випробування шарів основи об`єкту дослідження, їх складу та товщини (щебеневого підстильного шару; шару з піску; шару піщано-цементної суміші; шарів з бетону під бетонними поребриками та бетонними водозливними жолобами); інформаційну довідку з відділу освіти Охтирської міської ради (замовник робіт) щодо проведення поточного або капітального ремонту на об`єкті дослідження за період часу після виконання будівельних робіт ТОВ «СБМК Респект-строй» за договором №119 від 17.09.2015, а у разі, якщо такі роботи виконувалися також надати найменування та обсяги виконаних будівельних робіт, первинну звітну документацію по ремонту об`єкта дослідження.

Також експерт клопотав про забезпечення прибуття, надання безперешкодного доступу та належних умов праці судового експерта при проведенні обстеження об`єкту дослідження, погодивши завчасно письмово та по телефону з експертом точну дату та час проведення огляду.

Крім того експерт просив залучити під час проведення обстеження об`єкту дослідження фахівців спеціалізованої будівельної лабораторії для відбору зразків та відповідального за проведення робіт представника підрядної організації ТОВ «СБМК Респект-строй».

У судовому засіданні прокурора не заперечував проти задоволення клопотання експерта, висловив думку щодо доцільності надання необхідної документації експерту потерпілим, яким є відділ освіти Охтирської міської ради, так як він був замовником послуг та у нього мають бути зазначені у клопотанні документи.

Обвинувачений та захисник також висловили згоду з поданим експертом клопотанням.

Заслухавши думку учасників судового розгляду, вивчивши клопотання суд виходить з наступного.

Відповідно до ст. 69 КПК України експерт не має право за власною ініціативою збирати матеріали для проведення експертизи. Експерт може відмовитися від давання висновку, якщо поданих йому матеріалів недостатньо для виконання покладених на нього обов`язків. При цьому експерт має право, серед іншого, заявляти клопотання про надання додаткових матеріалів і зразків та вчинення інших дій, пов`язаних з проведенням експертизи, що кореспондується з положеннями ст. 13 Закону України «Про судову експертизу».

Таким чином, враховуючи, що матеріали, про які клопоче експерт необхідні йому для проведення будівельно-технічної експертизи, призначеної судом, суд вважає за доцільне зобов`язати відділ освіти Охтирської міської ради надати суду зазнані у клопотанні експерта матеріали у разі їх наявності. У іншому випадку повідомити про це суд.

Крім того суд вважає за необхідне зобов`язати уповноважених осіб ДНЗ «Берізка» надати безперешкодний доступ та належні умови праці судовому експерту при проведенні обстеження об`єкту дослідження, завчасно узгодивши з експертом точну дату та час проведення огляду.

Також на переконання суду доцільним є залучення під час проведення обстеження об`єкту дослідження фахівців випробувальної лабораторії ДП «Сумського облавтодору» для відбору зразків.

Під час проведення обстеження об`єкту дослідження залучити відповідального за проведення робіт представника підрядної організації ТОВ «СБМК Респект-строй» - ОСОБА_4 .

Враховуючи наведене,керуючись ст.ст.369-372,376КПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання експерта задовольнити.

Відділу освіти Охтирської міської ради надати суду у строк до 3 листопада 2023 року: загальний журнал робіт по об`єкту «Капітальний ремонт тротуарного покриття в ДНЗ «Берізка» у м. Охтирка Сумської області»; звіт спеціалізованої будівельної лабораторії щодо проведеного дослідження з протоколами випробування шарів основи об`єкту дослідження, їх складу та товщини (щебеневого підстильного шару; шару з піску; шару піщано-цементної суміші; шарів з бетону під бетонними поребриками та бетонними водозливними жолобами); інформаційну довідку з відділу освіти Охтирської міської ради (замовник робіт) щодо проведення поточного або капітального ремонту на об`єкті дослідження за період часу після виконання будівельних робіт ТОВ «СБМК Респект-строй» за договором №119 від 17.09.2015, а у разі, якщо такі роботи виконувалися також надати найменування та обсяги виконаних будівельних робіт, первинну звітну документацію по ремонту об`єкта дослідження.

Уповноваженим особам ДНЗ «Берізка» надати безперешкодний доступ та належні умови праці судовому експерту при проведенні обстеження об`єкту дослідження, завчасно узгодивши з експертом точну дату та час проведення огляду (засоби зв`язку (0542) 66-76-75).

Залучити під час проведення обстеження об`єкту дослідження для відбору зразків фахівців випробувальної лабораторії ДП «Сумського облавтодору» (адреса: м. Суми, вул. Роменська,79/2).

Залучити під час проведення обстеження об`єкту дослідження відповідального за проведення робіт представника підрядної організації ТОВ «СБМК Респект-строй» - ОСОБА_4 .

Ухвала окремому оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на остаточне рішення в справі.

СуддяОхтирського міськрайонного суду

Сумської області ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114452226
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_4 у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.1 ст. 366, ч.2 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —583/1362/21

Ухвала від 29.04.2024

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 27.02.2024

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 26.01.2024

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 26.10.2023

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 08.08.2023

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 08.08.2023

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 19.06.2023

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 06.06.2023

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

Ухвала від 08.02.2022

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Яценко Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні