Ухвала
від 20.10.2023 по справі 390/1925/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/1925/23

Провадження №2/390/857/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

"20" жовтня 2023 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Бойко І.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє представник адвокат Виноградова Любов Георгіївна ( АДРЕСА_2 ), до Відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму виконавчого комітету Первозванівської сільської ради (вул. Гагаріна, буд. 2А, с. Первозванівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27652), Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (вул. Гагаріна, буд. 2А, с. Первозванівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27652), третя особа: Комунальний заклад «Первозванівська публічна бібліотека» Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (вул. Гагаріна, буд. 4, с. Первозванівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27652), про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

До Кіровоградського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму виконавчого комітету Первозванівської сільської ради, Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, третя особа: КЗ «Первозванівська публічна бібліотека» Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.

Позовна заява подана з дотриманням вимогст.175-177 ЦПК України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження, передбачених ст.185, ч.1 ст.186 ЦПК України, не встановлено.

З огляду на положення пункту 2 частини 1статті 274 ЦПК Українисправа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Керуючись ст. 4, 19, 187, 274, 277, 278 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє представник адвокат Виноградова Любов Георгіївна ( АДРЕСА_2 ), до Відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму виконавчого комітету Первозванівської сільської ради (вул. Гагаріна, буд. 2А, с. Первозванівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27652), Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (вул. Гагаріна, буд. 2А, с. Первозванівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27652), третя особа: Комунальний заклад «Первозванівська публічна бібліотека» Первозванівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (вул. Гагаріна, буд. 4, с. Первозванівка, Кропивницький район, Кіровоградська область, 27652), про скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та моральної шкоди.

Розгляд справи провести за правилами спрощеного позовного провадження, призначити судове засідання о 14 год. 00 хв. 14 листопада 2023 року, в залі судових засідань Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м.Кропивницький, вул. Кільцева, 36Б), в яке викликати учасників справи.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк, із дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позов.

Роз`яснити відповідачу, що у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову, вимоги до відзиву та порядок його подання, передбачені ст.178, 191 ЦПК України.

Відзив підписуєтьсявідповідачем абойого представником. Відзивповинен містити: 1)найменування (ім`я)позивача іномер справи; 2)повне найменування(дляюридичних осіб)або ім`я(прізвище,ім`я тапо батьковідля фізичнихосіб)відповідача,його місцезнаходження(дляюридичних осіб)або місцепроживання чиперебування (дляфізичних осіб),поштовий індекс,ідентифікаційний кодюридичної особив Єдиномудержавному реєстріпідприємств іорганізацій України(дляюридичних осіб,зареєстрованих зазаконодавством України),реєстраційний номероблікової карткиплатника податків(дляфізичних осіб)за йогонаявності абономер ісерію паспортадля фізичнихосіб -громадян України,номери засобівзв`язку,офіційну електроннуадресу таадресу електронноїпошти,за наявності; 3)у разіповного абочасткового визнанняпозовних вимог-вимоги,які визнаютьсявідповідачем; 4)обставини,які визнаютьсявідповідачем,а такожправову оцінкуобставин,надану позивачем,з якоювідповідач погоджується; 5)заперечення (занаявності)щодо наведенихпозивачем обставинта правовихпідстав позову,з якимивідповідач непогоджується,із посиланнямна відповіднідокази танорми права; 6)перелік документівта іншихдоказів,що додаютьсядо відзиву,та зазначеннядокументів ідоказів,які неможуть бутиподані разоміз відзивом,із зазначеннямпричин їхнеподання; 7)заперечення (занаявності)щодо заявленогопозивачем розмірусудових витрат,які позивачпоніс таочікує понестидо закінченнярозгляду справипо суті; 8)попередній (орієнтовний)розрахунок сумисудових витрат,які відповідачпоніс іякі очікуєпонести взв`язку ізрозглядом справи. Копіявідзиву тадоданих донього документівіншим учасникамсправи повиннабути надіслана(надана)одночасно знадісланням (наданням)відзиву досуду. Довідзиву додаються: 1)докази,що підтверджуютьобставини,на якихґрунтуються запереченнявідповідача,якщо такідокази ненадані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи .До відзиву,підписаного представникомвідповідача,додається довіреністьчи іншийдокумент,що підтверджуєповноваження представникавідповідача. Відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами. У вищезазначенийстрок,встановлений судом,відповідач маєправо надіслати: 1)суду -відзив напозовну заявуі всіписьмові таелектронні докази(якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову; 2)позивачу,іншим відповідачам,а такожтретім особам-копію відзивута доданихдо ньогодокументів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив, в якому викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановленічастинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив має право подати до суду на неї свої заперечення, в яких викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановленічастинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення проти відповіді на відзив разом з доданими до нього документами слід надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) цих заперечень до суду.

Третій особі запропонувати подати пояснення щодо позову в п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву - протягом п`яти днів із дня його отримання. Вимоги до пояснень та порядок їх подання передбачені ст.181, 192 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/sud1108.

Ухвала не оскаржується та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.А. Бойко

Дата ухвалення рішення20.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114467095
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —390/1925/23

Рішення від 30.11.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 14.11.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 20.10.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні