Ухвала
від 26.10.2023 по справі 740/6905/23
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/6905/23

Провадження № 2/740/1388/23

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26 жовтня 2023 року м. Ніжин

Суддя Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області ШевченкоІ.М., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 , подану представником адвокатом Семенком Валерієм Івановичем, до Крутівської сільської територіальної громади в особі Крутівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання права власності на житловий будинок у порядку спадкування,

установив:

До Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області надійшла вказана позовна заява, яка відповідає вимогамст. 175, 177 ЦПК України; підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, у зв`язку з чим наявні підстави для відкриття провадження у справі відповідно дост. 187 ЦПК України.

Згідно зі ст.19,274 ЦПК Українивказана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

З огляду на положенняст. 84 ЦПК Україниз метою з`ясування обставин справи вважаю за доцільне задовольнити клопотання позивача та витребувати від приватного нотаріуса Ніжинського нотаріального округу Бублика В. М. м. Ніжин, вул. Шевченка, 37) копію спадкової справи № 21/2023 щодо майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Керуючись ст.19, 84, 187, 259 261 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 , подану представником адвокатом Семенком Валерієм Івановичем, до Крутівської сільської територіальної громади в особі Крутівської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засіданняусправі призначити на 28листопада 2023року10-00год. у приміщенні Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області (Чернігівська область, м. Ніжин, вул. Шевченка, 57 А), про що повідомити учасників справи.

Витребувати від приватного нотаріуса Ніжинського нотаріального округу Бублика Володимира Михайловича (м. Ніжин, вул. Шевченка, 37) копію спадкової справи №21/2023 щодо майна ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також копію спадкової справи щодо майна ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копії спадкових справ, а в разі їх відсутності відповідне повідомлення, подати суду до27 листопада 2023 року. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Установити строк для подання відповідачем відзиву на позов, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Установити позивачу строк подання відповіді на відзив в порядкуст. 179 ЦПК Українипротягом десяти днів з дня отримання від відповідача копії відзиву та доданих до нього документів.

Установити відповідачу строк подання заперечення в порядкуст. 180 ЦПК Українипротягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на вебадресі сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://ng.cn.court.gov.ua.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Шевченко

Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114470007
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —740/6905/23

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні