Ухвала
від 12.10.2023 по справі 461/7733/23
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/7733/23

Провадження № 2/461/2827/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.10.2023 року. м. Львів.

Галицький районний суд м. Львова

у складі:

головуючого судді Юрківа О.Р.,

за участі:

секретаря судового засідання Пахолко Д.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) до Акціонерного товариства «Ідея Банк» (адреса: 79008, м. Львів, вул. Валова, 11, код ЄДРПОУ: 19390819), за участю третіх осіб: приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича (адреса: 01001, м. Київ, вул. Михайлівська, 5/6, літ. В), Високопільського відділу державної виконавчої служби у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) ( адреса: 74000, Херсонська обл., Бериславський р-н, смт Високопілля , вул. Банкова, 34) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню,-

В С Т А Н О В И В:

Позивачка звернулася до суду із позовом до Акціонерного товариства «Ідея Банк», за участю третіх осіб: приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича, Високопільського відділу державної виконавчої служби у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Ухвалою Галицького районного суду м. Львова від 15.09.2023 року у справі відкрито спрощене провадженняу справі /а. с. 14/.

Частиною 2 ст. 175 ЦПК України передбачено, що позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи.

Дослідивши матеріали справи судом встановлено, що у позовній заяві ОСОБА_1 зазначає відповідачем АТ «Ідея Банк», однак жодна з вимог позовної заяви не пред`явлена до АТ «Ідея Банк», а натомість позивачка просить стягнути судовий збір з акціонерного товариства «ВЕРДИКТ КАПІТАЛ» та визнати таким, що не підлягає виконанню виконавчий напис від 20.03.2019 року вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Гуревічовим О.М. №1327 щодо стягнення з ОСОБА_1 на користь Акціонерного товариства «ФІНАНСОВА КОМПАНІЯ УПРАВЛІННЯ АКТИВАМИ».

Відповідно до ч.3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити:1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява;2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти;3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються;4)зміст позовнихвимог:спосіб (способи)захисту правабо інтересів,передбачений закономчи договором,або іншийспосіб (способи)захисту правта інтересів,який несуперечить законуі якийпозивач проситьсуд визначитиу рішенні;якщо позовподано докількох відповідачів-зміст позовнихвимог щодокожного зних; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини;6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору;7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися;8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи;10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Таким чином, позивачкою не сформульовано належним чином позовні вимоги, а саме - не зазначено зміст позовних вимог щодо відповідача вказаного у позовній заяві.

У відповідності зі ч. 11 ст. 187 ЦПК України суддя, встановивши, після відкриття провадження у справі, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175, 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу не пізніше наступного дня, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п`яти днів з дня вручення позивачу ухвали.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку, що позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу п`ятиденний строк для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 187 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 ) до Акціонерного товариства «Ідея Банк» (адреса: 79008, м. Львів, вул. Валова, 11, код ЄДРПОУ: 19390819), за участю третіх осіб: приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича (адреса: 01001, м. Київ, вул. Михайлівська, 5/6, літ. В), Високопільського відділу державної виконавчої служби у Бериславському районі Херсонської області Південного міжрегіонального управління юстиції (м. Одеса) ( адреса: 74000, Херсонська обл., Бериславський р-н, смт Високопілля , вул. Банкова, 34) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню залишити без руху, надавши позивачці строк п`ять днів з моменту отримання копії даної ухвали для усунення недоліків, а саме:

-зазначити зміст позовних вимог щодо відповідача вказаного у позовній заяві.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк позовну, заява залишається без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Р. Юрків.

Дата ухвалення рішення12.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114482114
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню

Судовий реєстр по справі —461/7733/23

Рішення від 09.02.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Юрків О. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні