Ухвала
від 26.10.2023 по справі 485/1404/23
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №485/1404/23

Провадження № 2-о/485/69/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 жовтня 2023 року м.Снігурівка

Суддя Снігурівського районного суду Миколаївської області Квєтка І.А., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Снігурівська міська Миколаївської області, як орган опіки та піклування, про визнання особи недієздатною та встановлення опіки,

встановив:

26 жовтня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання недієздатним його рідного брата ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який є інвалідом 2 групи з дитинства у зв`язку з психічним захворюванням, перебуває на "Д" обліку" у лікаря-психіатра КНП "Снігурівська міська лікарня" з діагнозом "Розлади особистості і поведінки внаслідок раннього органічного ураження головного мозку із зниженням когнітивних функцій до ступеня помірних когнітивних дисфункцій", внаслідок чого не знатний усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, та просить призначити його опікуном.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 26 жовтня 2023 року справу передано у провадження судді Квєтка І.А.

Заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстав для залишення заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження немає.

Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно з ч.1 ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відповідно до вимог ч.5 ст.293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Відповідно до ст. 294 ЦПК України під час розгляду справ окремого провадження суд зобов`язаний, зокрема, сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи. З метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Ураховуючи вище зазначене, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі у якості заінтересованої особи: ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та доручити Миколаївському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 .

Крім того, з метою з`ясування обставин справи має бути витребувано: висновок органу опіки та піклювання щодо можливості призначення заявника опіком над братом ОСОБА_2 ;у КНП "Снігурівська МЛ" та/або у Снігурівському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги амбулаторну картку ОСОБА_3 ; у Миколаївському обласному центрі медико-соціальної експертизи справу МСЕК щодо ОСОБА_2 .

Керуючись ст. ст. 187, 293, 294, 299 ЦПК України,

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Снігурівська міська Миколаївської області, як орган опіки та піклування, про визнання особи недієздатною та встановлення опіки.

Призначити судове засідання на 20.11.2023об 13:00 у приміщенні Снігурівського районного суду Миколаївської області за адресою: вул. генерала Плієва, 69, м.Снігурівка Миколаївської області.

Розгляд справи проводити судом у складі одного судді та двох присяжних.

Залучити доучасті усправі у якості заінтересованої особи, стосовно якої розглядається справа - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Доручити Миколаївськомумісцевому центруз наданнябезоплатної вторинноїправової допомогипризначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , та забезпечити його прибуття до Снігурівського районного суду Миколаївської області в судове засідання.

Копію ухвали направити Миколаївському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги для виконання.

Зобов`язатиСнігурівську міськураду надати висновок щодо можливості призначення опікуном ОСОБА_4 над ОСОБА_2 .

Витребувати у КНП "Снігурівська МЛ" та/або у Снігурівському районному центрі первинної медико-санітарної допомоги амбулаторну картку ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця: АДРЕСА_1 ,

Витребувати у Миколаївському обласному центрі медико-соціальної експертизи справу МСЕК щодо ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця: АДРЕСА_1 , якому згідно з довідкою до акта огляду МСЕК серії 12 ААГ №510222 від 09 жовтня 2008 року надано другу групу інвалідності з дитинства.

Витребовувані документи надати суду в строк до 20.11.2023 р.

Заінтересованим особам запропонувати подати у строк до початку судового розгляду письмові заперечення проти заяви та докази, якими вони обґрунтовуються.

У судове засідання викликати заявника, особу, стосовно якої розглядається справа, її адвоката, представника органу опуки та піклування Снігурівської міської ради.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. А. Квєтка

СудСнігурівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення26.10.2023
Оприлюднено30.10.2023
Номер документу114483160
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —485/1404/23

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Рішення від 05.06.2024

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Луста С. А.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 02.04.2024

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Квєтка І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні