Ухвала
від 30.10.2023 по справі 177/2034/23
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/2034/23

Провадження № 2-о/177/80/23

У Х В А Л А

30.10.2023 Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Лященко В.В.,

за участю секретаря судового засідання Кантилович К.А.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у залі суду в місті Кривому Розі цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Радушненська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області про встановлення факту родинних відносин, суд

встановив:

Заявник звернуласядо судуз заявою про встановлення факту родинних відносин.

27.10.2023 року від заявника надійшло клопотання про залучення до участі у справі правонаступника Радушненської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області Новопільську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Згідно зі ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії цивільного процесу.

Процесуальне правоноступництво це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правоноступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходить усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

За загальним правилом, суть правонаступництва полягає в переході прав та обов`язків, що особисто не пов`язані з особою, яка вибуває з правовідносин, до іншої особи, яка вступає у спірні правовідносини.

Підставою для заміни сторони на правонаступника, тобто процесуального правонаступництва, є наступництво у матеріальних правовідносинах, унаслідок якого відбувається вибуття сторони у правовідносинах і переходу до іншої особи прав і обов`язків вибулої сторони в цих правовідносинах.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Дніпропетровської області» № 709-р від 12.06.2020 визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад Дніпропетровської області згідно з додатком, в якому зазначено, що територію Радушненської сільської ради включено до Новопільської селищної територіальної громади Криворізького району.

За встановлених обставин, наявні підстави, в порядку ст.55 ЦПК України, для залучення до участі у справі правонаступника Радушненської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області Новопільську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області, у зв`язку з чим клопотання підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. 55 ЦПК України, суд

постановив:

Залучити доучасті у цивільній справі №177/2043/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Радушненська сільська рада Криворізького району Дніпропетровської області про встановлення факту родинних відносин правонаступника заінтересованої особи - Новопільську сільську раду Криворізького району Дніпропетровської області.

Відкласти судове засідання до 10.11.2023 року до 09-30 години для виклику сторін.

На адресу Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області направити копію заяви із додатками та запропонувати подати письмові пояснення щодо заяви.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

На ухвалу протягом п`ятнадцяти днів з дня його проголошення, може бути подана апеляційна скарга до Дніпровського апеляційного суду. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - kv.dp.court.gov.ua.

Суддя В.В.Лященко

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114493194
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —177/2034/23

Рішення від 10.11.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

Ухвала від 11.10.2023

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Лященко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні