Ухвала
від 27.10.2023 по справі 357/12220/23
БІЛОЦЕРКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 357/12220/23

1-кс/357/2652/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 жовтня 2023 року слідчий суддя Білоцерківського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Білоцерківського районного управління ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Рокитнянського відділу Білоцерківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111030004731 від 03.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України,-

У С Т А Н О В И В:

23.10.2023 до слідчого судді Білоцерківського міськрайонного суду Київської області надійшло клопотання старшого слідчого СВ Білоцерківського районного управління ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Рокитнянського відділу Білоцерківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111030004731 від 03.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Обставини, встановлені в ході досудового розслідування згідно з клопотанням та його обґрунтування:

03.10.2023, близько 07:30 год., АДРЕСА_1 , водій автомобіля марки «RENAULT LOGAN» д.н.з. НОМЕР_1 ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживає: АДРЕСА_2 , рухаючись по вул. Шевченка зі сторони смт Рокитне в напрямку до с. Бушево, де біля будинку №113 під час виконання розвороту здійснив зіткнення з мотоциклом марки «VIPER V250F-2» д.н.з. НОМЕР_2 , під керуванням неповнолітнього водія ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає: АДРЕСА_3 , який рухався в зустрічному напрямку та мав перевагу в русі.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди неповнолітній водій мотоцикла ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження: закритий перелом лівого стегна і коліна із зміщенням кісток, ЗЧМТ та був госпіталізований до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 АДРЕСА_4 .

За даним фактом 03.10.2023 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №120231110300004731, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.286 КК України.

Виходячи з того, що для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, а також проведенні судово-медичної експертизи для встановлення ступеня тяжкості тілесних ушкоджень, належної кваліфікації вчиненого діяння у даному провадженні, в органу досудового розслідування виникла потреба у дослідженні інформації, яка міститься в медичній документації (історії хвороби та медичній картці) на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає: АДРЕСА_3 , що містять охоронювану законом таємницю, що знаходиться у володінні в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 АДРЕСА_4 та має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Відомості про участь сторін при розгляді клопотання та фіксування судового процесу:

Старший слідчий СВ Білоцерківського РУП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, належним чином повідомлявся про час і місце розгляду клопотання, про причини неявки суд не повідомив.

Особа, у володінні якої знаходяться документи представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » належним чином повідомлявся про час і місце розгляду клопотання, в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Зважаючи на положення ст.163 КПК України, слідчий суддя вважає можливим розглядати клопотання за відсутності вищезазначених осіб, оскільки їх неявка не є перешкодою для розгляду вказаного клопотання.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Правове обґрунтування рішення:

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, слідчий суддя дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, з огляду на таке.

Слідчим відділом Білоцерківського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні з № 12023111030004731 від 03.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Відповідно до ст.21 Закону України «Про інформацію» та ст.6 Закону України «Про доступ до публічної інформації» інформацією з обмеженим доступом є конфіденційна, таємна та службова інформація.

У відповідності до ч.1 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч.2 ст.159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Згідно з ч.5 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з ч.6 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Потреба в отриманні доступу до зазначених у клопотанні документів виникла у зв`язку з необхідністю проведення судово-медичної експертизи та встановлення належної правової кваліфікації вчиненого кримінального правопорушення.

Як визначено у ч. 3 та ч. 4 ст. 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням. Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

За змістом ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді або суду докази обставин, на які вони посилаються.

Слідчий у своєму клопотанні довів наявність достатніх підстав вважати, що медична документація, а саме історія хвороби, медична картка стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , знаходиться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 .

Аналіз доданих до клопотання слідчого документів свідчить, що є достатньо даних, які свідчать про те, що було вчинено кримінальне правопорушення. Слідчим доведено, що інформація, яка є предметом цього клопотання, може бути використана в якості доказів та має суттєве значення для встановлення обставин події кримінального провадження, оскільки може підтвердити або спростувати такі обставини, що неможливо довести іншим способом, а також слідчим обґрунтовано необхідність вилучення оригіналів документів, оскільки таке вилучення є необхіднім для досягнення мети отримання доступу до запитуваних документів, відтак клопотання слідчого підлягає задоволенню з можливістю вилучення оригіналів документів.

Відповідно до ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, має право надати дозвіл на проведення обшуку.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.160,162 163, 164, 165 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СВ Білоцерківського районного управління ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Рокитнянського відділу Білоцерківської окружної прокуратури ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу до документів у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023111030004731 від 03.10.2023 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України задовольнити.

Надати старшомуслідчому слідчоговідділення розслідуваннязлочинів загальнокримінальноїспрямованості слідчоговідділу Білоцерківськогорайонного управлінняполіції ГУНПв Київськійобласті майоруполіції ОСОБА_3 ,прокурорам групипрокурорів укримінальному провадженніпрокурору Рокитнянськоговідділу,Білоцерківської окружноїпрокуратури ОСОБА_7 ,прокурору Рокитнянськоговідділу,Білоцерківської окружноїпрокуратури ОСОБА_8 та начальникуРокитнянського відділу,Білоцерківської окружноїпрокуратури ОСОБА_4 дозвіл на тимчасовий доступ до інформації, яка міститься у документах, що містять охоронювану законом лікарську таємницю, а саме до медичної документації (історії хвороби, медичної картки стаціонарного хворого) на ім`я ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , проживає: АДРЕСА_3 , яка перебуває у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 , з можливістю вилучення оригіналів документів.

Зобов`язати старшого слідчого СВ Білоцерківського РУП ГУНП в Київській ОСОБА_3 залишити копії вилучених документів та забезпечити їх збереження і повернення у встановленому порядку.

Ухвала слідчого судді діє протягом одного місяця з дня її винесення, тобто до 27 листопада 2023 року.

Ухвала слідчого судді є обов`язкова для виконання КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 .

Відповідно ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає і заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: Олег ГРЕБІНЬ

СудБілоцерківський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення27.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114498781
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти безпеки руху та експлуатації транспорту Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами

Судовий реєстр по справі —357/12220/23

Ухвала від 27.11.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Гребінь О. О.

Ухвала від 27.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Гребінь О. О.

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Гребінь О. О.

Ухвала від 17.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Гребінь О. О.

Ухвала від 11.10.2023

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Гребінь О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні