Ухвала
від 23.10.2023 по справі 173/1647/23
ВЕРХНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №173/1647/23

Провадження №2/173/484/2023

У Х В А Л А

іменем України

23 жовтня 2023 р. Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

В складі: головуючого судді Петрюк Т.М.

При секретареві Салтиковій С.І.

За участю: представника позивача адвоката Романцова М.В.

Розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в м. Верхньодніпровську клопотання представника позивача про заміну відповідача на належних співвідповідачів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача, адвокат Романцов Максим Вікторович до Верхньодніпровської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору: Верхньодніпровська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав засновника селянського (фермерського господарства) в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Верхньодніпровського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 ,. представник позивача, адвокат Романцов М.В., Верхньодніпровської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору: Верхньодніпровська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав засновника селянського (фермерського господарства) в порядку спадкування

В підготовчому судовому засіданні представником позивача заявлене клопотання про заміну первісного в відповідача, Верхньодніпровську міську раду на належних співвідповідачів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,, і ОСОБА_4 ,., оскільки із матеріалів спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_5 , із заявами про прийняття спадщини окрім позивача звернулись ще три особи: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,, і ОСОБА_4 , які і є належними відповідачами у даній справі.

Представник відповідача в підготовче судове засідання не з`явився, подавши заяву про розгляд справи за його відсутності.

Третяособа.що незаявляє самостійнихвимог щодопредмету спору в підготовче судове засідання не з`явився, подавши заяву про розгляд справи за її відсутності

Суд вислухавши думку учасників розгляду справи приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 2. 4 ст. 51 ЦПК України - Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Прозалучення співвідповідачачи замінуненалежного відповідачапостановляється ухвала.За клопотаннямнового відповідачаабо залученогоспіввідповідача розглядсправи починаєтьсяспочатку.

Судом встановлено, що згідно із матеріалами спадкової справи № 18/2022, відкритої після смерті ОСОБА_5 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 із заявами про прийняття спадщини, що відкрилась після смерті ОСОБА_5 , звернулись: позивачка, ОСОБА_6 , а також ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,, і ОСОБА_4 .

Таким чином судом встановлено, що спадкоємцями, які прийняли спадщину після смерті ОСОБА_5 , є ОСОБА_6 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,, і ОСОБА_4 , які подали заяви про прийняття спадщини.

Відповідно належними відповідачами у справі будуть: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 ,, і ОСОБА_4 .

Представником позивача своєчасно, тобто до закінчення підготовчого судового засідання, подане клопотання про заміну первісного відповідача належними співвідповідачами.

На підставі чого суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання.

Керуючись ст. 51, 49 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання представника позивача про заміну відповідача на належних співвідповідачів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача, адвокат Романцов Максим Вікторович до Верхньодніпровської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору: Верхньодніпровська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав засновника селянського (фермерського господарства) в порядку спадкування - задовольнити

По цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , представник позивача, адвокат Романцов Максим Вікторович до Верхньодніпровської міської ради, третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмет спору: Верхньодніпровська державна нотаріальна контора Дніпропетровської області про визнання прав засновника селянського (фермерського господарства) в порядку спадкування замінити первісного відповідача, Верхньодніпровську міську раду на ОСОБА_2 , ОСОБА_3 і ОСОБА_4 , прийнявши заяву про зміну підстав позову.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складений 28.10.2023 року

Суддя Т.М. Петрюк

СудВерхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114504885
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —173/1647/23

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 06.12.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Верхньодніпровський районний суд Дніпропетровської області

Петрюк Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні