Ухвала
від 23.10.2023 по справі 351/1007/23
СНЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 351/1007/23

Номер провадження №2-о/351/106/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23 жовтня 2023 року м. Снятин

Снятинський районнийсуд Івано-Франківськоїобласті у складі:

головуючого судді Посохова І.С.,

присяжних Скіцко Т.В., Руфанової І.Р.,

за участю секретаря судового засідання Боднарук О.І.,

представника заявника ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Снятині цивільну справу за заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа Снятинський психоневрологічний інтернат про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Снятинського районного суду Івано-Франківської області знаходиться цивільна справа за заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа Снятинський психоневрологічний інтернат про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Ухвалою Снятинського районногосуду Івано-Франківськоїобласті від 15.06.2023 клопотання представниказаявникаОСОБА_1 задоволено та призначено у даній цивільній справі амбулаторну судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручено експертам Івано-Франківської філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України». Провадження у справі зупинено на час проведення експертизи.

09.10.2023 від Івано-Франківськоїфілії судово-психіатричнихекспертиз ДУ«Інститут психіатріїсудово-психіатричноїекспертизи тамоніторингу наркотиківМіністерства охорониздоров`я України» надійшло клопотання про вирішення процесуальних питань, пов`язаних із виконанням ухвали суду про призначення експертизи та витребування документів, а саме особової справи та історії хвороби ОСОБА_2 зі Снятинського психоневрологічного інтернату.

Ухвалою Снятинськогорайонного судуІвано-Франківськоїобласті від12.10.2023провадження усправі зазаявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа Снятинський психоневрологічний інтернат про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи поновлено.

У судовому засіданні представник заявника ОСОБА_1 зазначив, що у заявника на руках є в наявності особова справа та історія хвороби ОСОБА_2 , які запитував експерт, а тому йому непотрібне сприяння суду у вирішенні питання щодо їх витребування зі Снятинського психоневрологічного інтернату.

За таких обставин, ураховуючи те, що процесуальні питання, для вирішення яких повнолювалось провадження у справі, вирішені, суд вважає за необхідне зупинити провадження у справі.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 252 ЦПК України суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 253 ЦПК України провадження у справі зупиняється у випадках встановлених: пунктом 5 частини першої статті 252 цього Кодексу на час проведення експертизи.

Оскільки проведення амбулаторної судово-психіатричної експертизи потребує значного проміжку часу, суд вважає за необхідне зупинити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа Снятинський психоневрологічний інтернат про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, на час проведення експертизи.

Керуючись ст.103-105,252,253, 258-260, 298ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за заявою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 , заінтересована особа Снятинський психоневрологічний інтернат про поновлення цивільної дієздатності фізичної особи зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Снятинський районний суд Івано-Франківської області шляхом подачі апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження , якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набираєзаконної силинегайно післяїї проголошення,якщо іншене передбаченоцим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею.

Суддя Іван ПОСОХОВ

Присяжні: Тетяна СКІЦКО

Іванна РУФАНОВА

СудСнятинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення23.10.2023
Оприлюднено31.10.2023
Номер документу114506239
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про поновлення цивільної дієздатності

Судовий реєстр по справі —351/1007/23

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

Ухвала від 29.12.2023

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

Ухвала від 12.10.2023

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

Ухвала від 08.05.2023

Цивільне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

ПОСОХОВ І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні