Ухвала
від 30.10.2023 по справі 607/22309/21
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

30.10.2023 Справа №607/22309/21

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Ромазан В.В., розглянувши заявупредставника Товариства з обмеженою відповідальністю «Західгідроенерго» - адвоката Усатюк Ольги Василівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Західгідроенерго» про відшкодування шкоди , -

В С Т А Н О В И В:

Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області розглядається цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Західгідроенерго» про відшкодування шкоди .

24 жовтня 2023 року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області зареєстровано заяву представника Товариства з обмеженою «Західгідроенерго» - адвоката Усатюк Ольги Василівни про її участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, поза приміщенням суду з використанням адвокатом Усатюк О.В. (РНОКПП НОМЕР_1 ) власних технічних засобів, за допомогою системи відеоконференцзв`язку за посиланням на офіційний вебпортал судової влади України vkz.court.gov.ua., оскільки прибути на розгляд справи особисто представник заявника не має можливості.

За приписами ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок), який регулює порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, котрий розроблено на підставі відповідних положень Цивільного процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та з урахуванням вимог пункту 10 частини першої статті 152 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Порядком передбачена можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою системи відеоконференцзв`язку, яка забезпечує належне фіксування, зберігання, копіювання (дублювання) і використання інформації, яка відображає процес відеоконференції.

За вказаних обставин, беручи до уваги те, що представник заявника не має можливості прибути особисто на судове засідання, враховуючи введення воєнного стану, з метою дотримання розумних строків розгляду цивільної справи № 607/22309/21, враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, доходжу до висновку, що заява підлягає задоволенню та вважаю за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів за допомогою системи відеоконференцзв`язку.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Заявупредставника Товариства з обмеженою відповідальністю «Західгідроенерго» - адвоката Усатюк Ольги Василівни про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Західгідроенерго» про відшкодування шкоди - задовольнити.

Судове засідання у цивільній справі запозовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Західгідроенерго» про відшкодування шкоди, призначене на 09 год. 30 хв. 31 жовтня 2023 року провести в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів, за допомогою системи відеоконференцзв`язку за посиланням на офіційний вебпортал судової влади України vkz.court.gov.ua, учасники:

Адвокат Усатюк Ольга Василівна, електронна пошта:ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів повідомити адвокатаУсатюк Ольгу Василівну.

Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів направити негайно особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддяВ. В. Ромазан

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114531282
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —607/22309/21

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

Постанова від 05.03.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Ухвала від 16.01.2024

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Храпак Н. М.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Рішення від 12.12.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні