Ухвала
від 30.10.2023 по справі 496/2709/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/8115/23

Справа № 496/2709/23

Головуючий у першій інстанції Трушина О.І.

Доповідач Лозко Ю. П.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

30.10.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати у цивільних справах: Лозко Ю.П. (суддя-доповідач), Кострицького В.В., Назарової М.В.

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження у цивільній справі

за апеляційною скаргою Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України»

на рішення Біляївського районного суду Одеської області від 16 серпня 2023 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» селекційно-генетичного інституту-національного центру насіннєзнавства та сортовивчення» про стягнення заборгованості з нарахованої та невиплаченої заробітної плати, невиплаченої грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, середнього заробітку за весь час затримки розрахунку та моральної шкоди

встановив:

Рішенням Біляївського районного суду Одеської області від 16 серпня 2023 року позов ОСОБА_1 задоволено частково. Стягнуто з Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» селекційно-генетичного інституту-національного центру насіннєзнавства та сортовивчення» на користь ОСОБА_1 не виплачену грошову компенсацію за 30 днів невикористаної щорічної відпустки у розмірі 33806,69 грн.; не виплачену суму заробітної плати у розмірі 97462,72 грн.; середній заробіток за час затримки розрахунку з 01.03.2023 року по 16.08.2023 року у розмірі 168073,88 грн. В іншій частині позовних вимог відмовлено. Вирішено питання щодо судових витрат.

Не погодившись з вказаним рішенням суду, Державне підприємство «Дослідне господарство «Южний» Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України», яке змінило назву з Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» селекційно-генетичного інституту-національного центру насіннєзнавства та сортовивчення», звернулося з апеляційною скаргою у якій просило відстрочити сплату судового збору до ухвалення апеляційним судом рішення у справі.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 16 жовтня 2023 року відмовлено у задоволенні клопотання скаржника про відстрочення сплати судового збору за подання апеляційної скарги. Апеляційну скаргу залишено без руху та запропоновано скаржнику протягом десяти днів з дня отримання копії ухвали, подати до Одеського апеляційного суду квитанції про сплату судового збору.

26 жовтня 2023 року представник Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України» адвокат Самодурова Н.В. надіслала на адресу Одеського апеляційногосуду квитанцію про сплату судового збору.

В апеляційній скарзі скаржник порушує питання про поновлення строку на апеляційне оскарження, обґрунтовуючи тим, що копію оскаржуваного рішення суду скаржник отримав лише 14 вересня 2023 року.

Згідно ч.1 ст.127 ЦПК України суд поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними.

Відповідно до ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду. Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

З Єдиногодержавного реєструсудових рішеньубачається,що оскаржуванерішення Біляївського районного суду Одеської області ухвалене 16 серпня 2023 року, повний текст цього рішення складено 31 серпня 2023 року. Копію оскаржуваного рішення суду скаржник отримав 14 вересня 2023 року, що підтверджується документальними відомостями, долученими до апеляційної скарги. Апеляційна скарга подана до Одеського апеляційного суду через засоби поштового зв`язку 09 жовтня 2023 року, що підтверджується відбитком штемпеля поштового відправлення.

За таких обставин, з урахуванням вимог ч. 2 ст. 354 ЦПК України, скаржнику слід поновити строк на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судовий збір, передбачений Законом України «Про судовий збір», сплачено в повному обсязі.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не убачається.

Керуючись ст. ст.127, 354, 359, 361 ЦПК України, апеляційний суд

ухвалив:

Клопотання Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України» про поновлення строку на апеляційне оскарження рішення Приморського районного суду м. Одеси від 12 липня 2023 року задовольнити.

Поновити Державному підприємству «Дослідне господарство «Южний» Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України» строк на апеляційне оскарження рішення Біляївського районного суду Одеської області від 16 серпня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства Національної академії аграрних наук України» на рішення Біляївського районного суду Одеської області від 16 серпня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Дослідне господарство «Южний» селекційно-генетичного інституту-національного центру насіннєзнавства та сортовивчення» про стягнення заборгованості з нарахованої та невиплаченої заробітної плати, невиплаченої грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, середнього заробітку за весь час затримки розрахунку та моральної шкоди.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати скаржнику.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати скаржнику.

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження та копію апеляційної скарги надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи право подати до Одеського апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу у письмовій формі у десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали та апеляційної скарги, який за формою і змістом має відповідати ст. 360 ЦПК України, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції (ч. 3ст. 360 ЦПК України).

Витребувати з Біляївського районного суду Одеської област матеріали цивільної справи №496/2709/23 шляхом надіслання вказаної справи на адресу Одеського апеляційного суду у найкоротший строк.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Ю.П. Лозко

Судді: В.В. Кострицький

М.В. Назарова

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114532485
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості з нарахованої та невиплаченої заробітної плати, невиплаченої грошової компенсації за всі невикористані дні щорічної відпустки, середнього заробітку за весь час затримки розрахунку та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —496/2709/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Рішення від 17.10.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Лозко Ю. П.

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Рішення від 16.08.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 01.08.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Трушина О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні