Ухвала
від 31.10.2023 по справі 708/1170/23
ЧИГИРИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 708/1170/23

Номер провадження № 2/708/284/23

УХВАЛА

31 жовтня 2023 року м. Чигирин

Суддя Чигиринського районного суду Черкаської області Акулов Є.М. розглянувши клопотання відповідача ОСОБА_1 із запереченнями проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, в цивільній справі за позовом Комунального підприємства «Чигирин» Чигиринської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Чигиринського районного суду Черкаської області від 16.10.2023 року провадження у зазначеній справі було відкрито та справу призначено до розгляду 10.00 годину 07 листопада 2023 року в порядку спрощеного позовного провадження, без виклику сторін.

26.10.2023 року на адресу суду від відповідача, ОСОБА_1 , надійшло клопотання про розгляд справи в порядку не спрощеного провадження, яка обгрунтована метою детального розгляду по суті та з`ясування всіх обставин справи, оскільки позовні вимоги відповідач не визнає.

Дослідивши матеріали справи та клопотання відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, суд дійшов висновку про наступне.

Відповідно до приписів п2 ч2 ст 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 2) позовного провадження (загального або спрощеного).

Згідно ч4 цієї статті спрощене позовне провадження призначене для розгляду:

1)малозначних справ;

2)справ,що виникаютьз трудовихвідносин;

3) справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд;

4) справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч 6 цієї статті для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

3) справи про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, якщо такі вимоги не пов`язані із встановленням чи оспорюванням батьківства (материнства);

4) справи про розірвання шлюбу;

5) справи про захист прав споживачів, ціна позову в яких не перевищує двохсот п`ятдесяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Згідно приписів ч1ст 277 ЦПК України питання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно доп.1ч.4ст.277ЦПК України,якщо відповідачв установленийсудом строкподасть заявуіз запереченнямипроти розглядусправи впорядку спрощеногопозовного провадження,суд залежновід обґрунтованостізаперечень відповідачапостановляє ухвалупро залишеннязаяви відповідачабез задоволення.

Згідно до ч. 7 ст. 277 ЦПК України, частини друга-шоста цієїстатті незастосовуються,якщо відповіднодо цьогоКодексу справапідлягає розглядутільки впорядку спрощеногопровадження.

Зважаючи,що суд,відкриваючи провадженняв справі,з урахуваннямвимог ч3ст 274ЦПК України,дійшов висновкупро малозначністьцієї справиі доцільністьїї розглядусаме вспрощеному провадженні,а відповідачхоча іподав увстановлений строкзаяву іззапереченнями протирозгляду справив порядкуспрощеного позовногопровадження,проте заслуговуючина увагуобґрунтувань ненавів,слід залишититаку заявувідповідача беззадоволення.

Керуючись ст. 19,259-261,274,277 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Залишити без задоволення клопотання відповідача ОСОБА_1 , про розгляд цивільної справи за позовом Комунального підприємства «Чигирин» Чигиринської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, за правилами загального позовного провадження.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням - http://cg.ck.court.gov.ua.

Копію ухвали надіслати сторонам у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Євген АКУЛОВ

Дата ухвалення рішення31.10.2023
Оприлюднено01.11.2023
Номер документу114535659
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення

Судовий реєстр по справі —708/1170/23

Рішення від 07.11.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Акулов Є. М.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Акулов Є. М.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Чигиринський районний суд Черкаської області

Акулов Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні