Ухвала
від 30.10.2023 по справі 300/6174/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"30" жовтня 2023 р. справа № 300/6174/23

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Скільський І.І., розглянувши матеріали зустрічного адміністративного позову

Приватного підприємства "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ", вул. Довга, 39, м. Івано-Франківськ, 76019

до Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю, вул. Гуцульська, 9, м. Івано-Франківськ, 76006

про визнання протиправними дій щодо нарахування адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році у справі №300/6174/23 за первісним позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Приватного підприємства "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

УСТАНОВИВ:

Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю 07.09.2023 звернулося до суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені у розмірі 63787,77 грн.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд ухвалою від 12.09.2023 відкрив провадження у цій адміністративній справі за правилами спрощеного позовного провадження.

Приватне підприємство "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ", 09.10.2023 звернулося в суд із зустрічним позов, в якому просить визнати протиправними дії Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю щодо нарахування адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд ухвалою від 16.10.2023 зустрічний позов залишив без руху, встановив строк для усунення її недоліків - подання до суду документа про сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі (2684,00 грн) або документів, які підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону та уточнення змісту позовних вимог відповідно до частини 1 статті 5 КАС України, пункту 4 частини 5 статті 160 КАС України, частини 2 статті 245 КАС України.

Приватне підприємство "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ", 25.10.2023 виконало вимоги ухвали суду від 16.10.2023 про залишення зустрічної позовної заяви без руху.

Відповідно до приписів частини 1 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України відповідач, який не є суб`єктом владних повноважень, має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову (частина 2 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно статті 178 Кодексу адміністративного судочинства України зустрічна позовна заява, яка подається з додержанням загальних правил пред`явлення позову, повинна відповідати вимогам статей 160, 161, 172 цього Кодексу.

З огляду на матеріали справи, зустрічна позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, її належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подана з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом. Інших підстав для залишення зустрічної позовної заяви без руху, повернення або відмови у відкритті провадження, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України немає.

За вказаних обставин, суд дійшов висновку про можливість прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом, оскільки обидва позови виникли з одних правовідносин, а задоволення зустрічного позову може виключити задоволення первісного позову. Тобто, обидва позови є взаємопов`язані, а тому спільний їх розгляд є доцільним.

Відповідно до частин 3 та 4 статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом. У випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Згідно частини 6 статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі.

На виконання вищевказаних вимог статті 177 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне об`єднати вимоги за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом, перейти із спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження та призначити підготовче судове засідання.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 177, 178, 248, 260 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Прийняти зустрічний позов Приватного підприємства "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ" до Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про визнання протиправними дій щодо нарахування адміністративно-господарських санкцій та пені за порушення нормативу створення робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році у справі №300/6174/23 за первісним позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Приватного підприємства "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені у розмірі 63787,77 грн.

2. Об`єднати вимоги зустрічного позову з первісним позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Приватного підприємства "ІНТЕР-БУД-ІНВЕСТ" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені у розмірі 63787,77 грн.

3. Адміністративну справу №300/6174/23 призначити до розгляду за правилами загального позовного провадження.

4. Призначити підготовче засідання по справі на "28" листопада 2023 р. о 10:00 год., яке буде проводитися одноособово суддею Скільським І.І., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 46, зал судових засідань № 5 (каб. 112), перший поверх.

5. Повідомити Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю про можливість отримання копії зустрічної позовної заяви разом з доданими документами безпосередньо в Івано-Франківському окружному адміністративному суді.

6. Встановити Івано-Франківському обласному відділенню Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю з дня вручення цієї ухвали п`ятнадцятиденний строк для подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України, і подання всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

7. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за вебадресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

8. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи, в тому числі через підсистему "Електронний суд".

Перебіг процесуальних строків, початок яких пов`язується з моментом вручення процесуального документа учаснику судового процесу в електронній формі, починається з наступного дня.

9. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ Скільський І.І.

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114554681
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені

Судовий реєстр по справі —300/6174/23

Ухвала від 04.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Бруновська Надія Володимирівна

Ухвала від 19.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Бруновська Надія Володимирівна

Ухвала від 31.01.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Бруновська Надія Володимирівна

Ухвала від 12.01.2024

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 16.10.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

Ухвала від 12.09.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Скільський І.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні