Ухвала
від 30.10.2023 по справі 300/2670/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"30" жовтня 2023 р. справа № 300/2670/23

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Чуприни О.В., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Товариства з обмеженою відповідальністю "Між-Буд" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в загальному розмірі 151 673,01 гривень, -

В С Т А Н О В И В:

Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (надалі по тексту також - позивач, Товариство) звернулося в суд із вказаним адміністративним позовом.

За наслідками виконання позивачем ухвали про залишення позовної заяви без руху від 17.05.2023, Івано-Франківським окружним адміністративним судом ухвалою суду від 30.05.2023 відкрито провадження у справі, розгляд справи постановлено здійснювати за правилами відповідно до статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі по тексту також КАС України) за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

23.06.2023 до канцелярії суду надійшов відзив на адміністративний позов Товариства з обмеженою відповідальністю "Між-Буд" від 20.06.2023, в якому відповідач, серед іншого вказав, що станом на 2022 рік в Товаристві був працевлаштований ОСОБА_1 , який є особою з інвалідністю 2 групи, на підтвердження чого подано копію посвідченням серії НОМЕР_1 від 22.08.2012.

В свою чергу від Івано-Франківського обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю (надалі по тексту також - позивач, Фонд) 28.06.2023 до канцелярії суду надійшла відповідь на відзив, в якому представник вказав на безпідставність доводів відповідача, викладених у відзив на позов.

Також, 24.07.2023 Товариство з обмеженою відповідальністю "Між-Буд" надало письмові заперечення на відповідь на відзив.

Як слідує із адміністративного позову Івано-Франківське обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Між-Буд" заборгованість з адміністративно-господарських санкцій та пені в загальному розмірі 151 673,01 гривень, у зв`язку із невиконанням нормативу 2 (двох) робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за 2022 рік.

Відповідач, стверджуючи перед судом про перебування в штаті Товариства громадянина ОСОБА_1 , не надав копії довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомлення про прийняття працівника на роботу в територіальні органи державної податкової служби, а також відповідної звітності в компетентні органи про нараховані суми доходу (заробітку), суми утриманих з нього податку на доходи фізичних осіб та військового збору, а також сум єдиного соціального внеску.

Враховуючи те, що у суду відсутні докази щодо даних перебування в трудових відносинах ОСОБА_1 із відповідачем, та податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь ОСОБА_1 за 2022 рік, і сум утриманого з нього податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, суд, для належного з`ясування обставини працевлаштування особи з інвалідністю 2 групи, вважає за доцільне витребувати в Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській та Головного управлінні Державної податкової служби в Івано-Франківській області вищевказану інформацію.

Відповідно до частини 1 статті 76 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі по тексту також - КАС України) достатніми є докази, які у своїй сукупності дають змогу дійти висновку про наявність або відсутність обставин справи, які входять до предмета доказування.

Зважаючи на характер спірних правовідносин, визначених в позовній заяві, та встановлених обставин, в суду відсутня можливість повного та всебічного розгляду даної адміністративної справи без підтвердження належними та допустимими доказами обставин, які потребують доказування.

Згідно зі статтею 9 КАС України, розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюється на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості. Крім того, суд вживає передбачені законом заходи необхідні для з`ясування обставин справи, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Враховуючи викладене, з метою належного з`ясування обставин справи, суд дійшов висновку про необхідність витребування у Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській та Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області, належних доказів для повного та всебічного розгляду даної адміністративної справи із з`ясуванням всіх обставин справи.

Відповідно до частин 3, 8 статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Враховуючи наведене, керуючись статтею 80, статтями 243, 248, Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Витребувати у Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області та Головного управління Державної податкової служби в Івано-Франківській області, письмову інформацію із відповідних реєстрів та баз даних з долученням оформлених і засвідчених відповідно до вимог статті 94 КАС України копії письмових доказів:

- щодо працевлаштування ОСОБА_1 в Товаристві з обмеженою відповідальністю "Між-Буд" (ідентифікаційний код юридичної особи 39075822) в 2022 році (за кожний календарний місяць окремо);

- щодо сум доходу, нарахованого (сплаченого) Товариством з обмеженою відповідальністю "Між-Буд" (ідентифікаційний код юридичної особи 39075822) на користь ОСОБА_1 за 2022 рік (за кожний календарний місяць окремо), і сум утриманих з нього податку на доходи фізичних осіб та військового збору, а також сум нарахованого єдиного соціального внеску.

2. Витребувані письмові докази подати в суд до 03.11.2023.

3. З метою оперативного отримання судом письмових доказів Головному управлінню Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області та Головному управлінню Державної податкової служби в Івано-Франківській області слід відправити такі документи за допомогою підсистеми "Електронний суд" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, а також із одночасним скеруванням їх в паперовій формі за поштовою адресою суду (вул. Незалежності, 46, м. Івано-Франківськ, 76018).

4. Роз`яснити, що відповідно до пункту 3 частини 1 статті 149 КАС України, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках: неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб`єктом владних повноважень.

5. Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

6. Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Представнику позивача та відповідачу ухвалу надіслати через підсистеми "Електронний суд" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи. Перебіг процесуальних строків, початок яких пов`язується з моментом вручення процесуального документа учаснику судового процесу в електронній формі, починається з наступного дня після доставлення документів до Електронного кабінету відповідача в розділ "Мої справи".

Ухвала, окремо від рішення суду, не оскаржується.

Суддя Чуприна О.В.

Дата ухвалення рішення30.10.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114554736
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення адміністративно-господарських санкцій та пені в загальному розмірі 151 673,01 гривень

Судовий реєстр по справі —300/2670/23

Рішення від 12.12.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 30.10.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 30.05.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

Ухвала від 17.05.2023

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Чуприна О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні