Ухвала
від 01.11.2023 по справі 524/298/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/298/23

Провадження № 2/524/878/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 листопада 2023 року Автозаводський районний суд міста Кременчука у складі: головуючого - судді Нестеренка С.Г., за участі секретаря судового засідання Бельченко Н.Л., розглянув у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Кременчук Полтавської області цивільну справу за позовом Приватного акціонерного товариства «Європейський страховий альянс» до ОСОБА_1 про відшкодування збитків у порядку суборгації,

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшло клопотання відповідача про направлення справи для розгляду до суду за його зареєстрованим місцем проживання.

Суд, вивчивши клопотання та матеріали справи, встановив наступне.

З повідомлення Автозаводської Крюківської районних адміністрацій Кременчуцької міської Ради Кременчуцького району Полтавської області постає, що відповідач не є зареєстрованим на території Автозаводського та Крюківського районів м. Кременчука.

Крім того з повідомлення виконавчого комітету Горішньоплавнівської міської ради Кременчуцького району Полтавської області постає, що відповідач є зареєстрованим за адресою: АДРЕСА_1 (а.с. 66).

Відповідно ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Підстави щодо визначення підсудності цієї позовної заяви Автозаводському районному суду м. Кременчука згідно ч. 1 ст. 27 ЦПК України та відкриття провадження у суду відсутні, оскільки відповідач не є зареєстрованим на території Автозаводського району міста Кременчука.

Правила альтернативної підсудності та/або виключної підсудності згідно ст. 28, 30 ЦПК України не регулюють питання визначення підсудності по такій категорії справ.

Відповідно п.1 ч.1 ст. 31 цього Кодексу суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Тому, враховуючи наведені обставини, а також, що розгляд справи по суті не розпочинався, відсутність підстав для застосування правил загальної підсудності за ч. 1 ст. 27 ЦПК України та альтернативної підсудності ст. 28 ЦПК України чи виключної підсудності за ст. 30 ЦПК України, суд вважає, що клопотання відповідача підлягає задоволенню, оскільки дана позовна заява не підсудна Автозаводському районному суду м. Кременчука, а підсудна за правилами ч. 1 ст. 27 ЦПК України Комсомольському міському суду Полтавської області за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання відповідача.

Звідси, суд вважає за необхідне відповідно ч. 1 ст. 27 та п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передати справу на розгляд Комсомольському міському суду Полтавської області за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання відповідача.

Керуючись ст. 27, 28, 31, 49, 222, 258, 260, 353 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання відповідача ОСОБА_1 - задовольнити.

Цивільну справу за позовною заявою Приватного акціонерноготовариства «Європейськийстраховий альянс»до ОСОБА_1 про відшкодуваннязбитків упорядку суборгації- направити Комсомольському міському суду Полтавської області для розгляду по суті за останнім відомим зареєстрованим місцем проживання відповідача ОСОБА_1 .

Спір про підсудність справи між судами не допускається.

Ухвала виготовлена та підписана 01 листопада 2023 року. Ухвала набирає законної сили негайно після її виготовлення та підписання (проголошення).

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти діб з дня виготовлення та підписання (проголошення).

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Суддя:

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено02.11.2023
Номер документу114570879
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої внаслідок ДТП

Судовий реєстр по справі —524/298/23

Рішення від 14.03.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Морозов В. Ю.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Нестеренко С. Г.

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

Ухвала від 25.01.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Кривич Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні