Ухвала
від 01.11.2023 по справі 352/2399/23
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/2399/23

Провадження № 2-а/352/25/23

УХВАЛА

про відкриття провадження

01 листопада 2023 року м. Івано-Франківськ

Суддя Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Гриньків Д.В., розглянувши матеріали адміністративного позову

ОСОБА_1 , АДРЕСА_1

до відділення поліції №1 (м. Тисмениця) Івано-Франківського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області (поліцейський СРПП капрал поліції Григораш Роман Юрійович), вул. Левицького,4, м. Тисмениця, Івано-Франківський район, Івано-Франківська область, 77400,

Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області, вул. Української Перемоги, 15, м. Івано-Франківськ, 76018,

про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення,-

В С Т А Н О В И Л А:

06.10.2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом до відділення поліції №1 (м. Тисмениця) Івано-Франківського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області, Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення.

Ухвалою Тисменицького районного суду від 09.10.2023 року позовну заяву залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

01.01.2023 року позивачем усунуто недоліки позовної заяви.

Таким чином, позовна заява відповідає вимогам статей160,161,172 Кодексу адміністративного судочинства України(надаліКАС України).

Позивач є особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовну заяву, яку подано з дотриманням правил підсудності, належить розглядати місцевим загальнимсудом за правилами адміністративного судочинства.

Інших підстав для повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановленихКАС України, немає.

Дана справа відповідно до приписів ч.2ст.257 КАС Україниможе розглядатися за правилами спрощеного позовного провадження.

Також, згідно з ч.1 ст.286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Окрім цього, відповідно до ч. 4ст. 9 КАС Українисуд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Встановлений частиною 3 статті 2КАСУкраїни принцип офіційного з`ясування всіх обставин справи полягає у активній ролі суду щодо вжиття всіх передбачених законом заходів, необхідних для з`ясування обставин у справі, в тому числі і в частині збирання та витребування доказів судом з власної ініціативи.

За таких обставин, з метою повного, об`єктивного та всебічного з`ясування всіх обставин у справі суд доходить висновку про необхідність витребування у відповідача належним чином засвідченої копії оскаржуваної постанови, оскільки надана позивачем копія постанови позбавляє суд можливості встановити її зміст.

Враховуючи наведене, керуючись статями171,174,248,260,269,286 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И Л А:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до відділення поліції №1 (м. Тисмениця) Івано-Франківського районного управління поліції Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області, Головного управління національної поліції в Івано-Франківській області про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення.

Розгляд справи здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) учасників справи.

Призначити судовийрозглядна «09» листопада 2023 р. о 13-00 год,який буде проводитися одноособово суддею Гриньків Д.В., в приміщенні Тисменицького районного суду Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Незалежності, 150.

Встановити відповідачам строкдо 08.11.2023 рокудля подання відзиву на позов, який повинен відповідати вимогамстатті 162 КАС України, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову та надіслати на поштову та електронну адреси суду. Зобов`язати відповідачів надіслати (надати) позивачу копію відзиву та доданих до нього документів одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч.3 ст.286 КАС України неприбуття у даній категорії адміністративнихсправ в судове засідання учасника справи, повідомленого відповідно до положень цієї статті, не перешкоджає розгляду справи у суді першої інстанції.

Витребувати у відділенняполіції №1(м.Тисмениця)Івано-Франківськогорайонного управлінняполіції Головногоуправління національноїполіції вІвано-Франківськійобласті належним чином засвідчену копію оскаржуваної постанови серії БАД №878810 від 24.09.2023, яку надіслати на адресу суду до 08.11.2023 року.

Інформацію по даній справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: https://ts.if.court.gov.ua/sud0915/.

Роз`яснити учасникам справи, що всі документи можливо подавати до суду в електронному вигляді на електронну адресу суду (е-mail: inbox@ts.if.court.gov.ua) з використанням власного електронного цифрового підпису; через особистий кабінет в системі «Електронний суд» (https://cabinet.court.gov.ua/login); поштою (76000, м. Івано-Франківськ вул. Незалежності, 150).

Направити відповідачу 1 копію позовної заяви з доданими до неї документами на електронну адресу, відповідачу 2 - копію позовної заяви з доданими до неї документами в системі «Електронний суд».

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, оскарженню не підлягає.

Суддя Тисменицького районного суду

Івано-Франківської області Дзвенислава ГРИНЬКІВ

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114580526
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —352/2399/23

Постанова від 27.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 09.02.2024

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Постанова від 16.01.2024

Адміністративне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 10.01.2024

Адміністративне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 23.11.2023

Адміністративне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 01.11.2023

Адміністративне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

Ухвала від 09.10.2023

Адміністративне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

ГРИНЬКІВ Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні