Ухвала
від 01.11.2023 по справі 478/790/23
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/790/23 пров. №2/478/191/2023

У х в а л а

І м е н е м У к р а ї н и

01 листопада 2023 року Казанківський районний суд Миколаївської області

в складі: головуючої судді Сябренко І.П.

за участю: секретаря Поліщук С.П.

розглянувши матеріали цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною,

В с т а н о в и в:

11 липня 2023 року ОСОБА_1 , в інтересахякого діє ОСОБА_3 , звернувся до суду з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною.

В обґрунтуванняпозовних вимогпредставник позивача зазначив,що з 19 квітня 2012 року сторони перебували у зареєстрованому шлюбі, який 02 грудня 2022 року був розірваний на підставі рішення Ленінського районного суду м. Миколаєва. Від даного шлюбу мають малолітню дитину сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який після розірвання шлюбу проживає з відповідачем (матір`ю).

Після переїзду відповідача, через військовий стан, до своїх батьків в Скобелеве Баштанського району, між сторонами почалися непорозуміння щодо прийняття участі позивача у вихованні сина, а саме відповідачем та особами, які проживають разом з нею почалися створюватися штучні перешкоди, що унеможливлюють його нормальне спілкування зі сином. Всі намагання, з моменту розлучення, мирним шляхом врегулювати даний спір призводить лише до конфліктів. Позивач намагається налагодити зв`язок зі сином, бажає приймати участь у його вихованні, утриманні, розвитку його здібностей та забезпечувати його всім необхідним для нормального розвитку та становлення його особистості. У зв`язку з чим він вимушений був звернутися до органу опіки та піклування для визначення способів участі його як батька у вихованні та спілкування з малолітньою дитиною та прийняття відповідного рішення. За результатами розгляду зазначеного вище питання органом опіки та піклування Володимирівської сільської ради було надано відповідний висновок та визначено способи участі його як батька у вихованні та спілкуванні з сином, але визначенні у зазначеному вище висновку способи участі його як батька у вихованні та спілкуванні з сином звужують його права як батька. Після чисельних марних спроб вирішити дане питання мирним шляхом, шляхом переговорів, взаємних поступок з метою недопущення страждань та негативного впливу на дитину позивач вимушений звернутися до суду із даним позовом, в якому просить визначити наступний спосіб участі батька ОСОБА_1 у вихованні сина ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , шляхом встановлення наступного порядку спілкування з дитиною, а саме: побачення п`ять разів на тиждень: з понеділка по п`ятницю з 15 год. до 18 год. за місцем навчання сина, або за місцем його проживання чи перебування; вихідні дні: субота та неділя кожного другого тижня проводити за місцем проживання батька - АДРЕСА_1 ; спільний відпочинок: першу половину літніх канікул дитина проводить з батьком, а також перші половини інших канікул; необмежене спілкування з сином особисто, засобами телефонного, поштового, електронного та іншого засобу зв`язку, що не передбачають безпосереднього фізичного спілкування між батьком та сином; у разі, якщо святкові дні припадають на день побачення з сином, або цей день передує дню побачення, або є наступним після нього, то такі дні дитина проводить з батьком; в день побачення з сином батько має право забирати сина з дому/школи особисто; надати номер телефону сина батьку; у випадках погіршення стану здоров`я, проходження лікування дитини повідомляти батька; зобов`язати матір дитини , за два дні до дня зустрічі батька з сином, надавати батьку інформацію щодо фактичного місця навчання, проживання, перебування дитини, а у разі настання таких змін, повідомляти про це батька особисто на наступний день з дня настання таких обставин; зобов`язати відповідача ОСОБА_2 не чинити перешкоди позивачу ОСОБА_1 у вихованні та у спілкуванні з сином.

Ухвалою суду від 14 липня 2023 року вказаний позов прийнято до розгляду в порядку загального позовного провадження,та призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою Казанківськогорайонного судувід 14 вересня 2023року, у підготовчому судовому засіданні,провадження усправі запозовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною, зупинено в зв`язку з призначенням у справі судової психологічної експертизи. Судом проведення експертизи доручено експертам Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України».

31 жовтня 2023 року від Миколаївської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» надійшло клопотання експерта щодо надання додаткових матеріалів, необхідних для проведення експертизи.

Відповідно до ч.1 та ч.3 ст.254 ЦПК України провадження у справі поновлюється за клопотанням учасників справи або за ініціативою суду не пізніше десяти днів з дня отримання судом повідомлення про усунення обставин, що викликали його зупинення. Про поновлення провадження у справі суд постановляє ухвалу. Провадження у справі продовжується зі стадії, на якій його було зупинено.

Частиною 3ст.189ЦПК України визначено, що підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Ухвалою Казанківського районного суду Миколаївської області від 14 липня 2023 року провадження у зазначеній справі відкрито та призначено до підготовчого засідання.

Відповіднодо ч.3ст.189ЦПК Україниу виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті строк проведення підготовчого засідання може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З урахуванням викладеного, суд вважає за необхідне провадження у справі поновити зі стадії, якій його було зупинено та продовжити строк підготовчого провадження на 30 днів.

Керуючись ст.254, ч.3 ст.189 ЦПК України, суд

П о с т а н о в и в:

Поновити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог: виконавчий комітет Володимирівської сільської ради, як орган опіки та піклування про визначення способу участі у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною.

Продовжити строк підготовчого провадження у справі на 30 днів.

Призначити підготовчесудове засіданняна 11год.00хв.15листопада 2023року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Про час та місце судового засідання повідомити учасників справи, яким надіслати копію ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114585905
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —478/790/23

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 14.09.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 14.07.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні