Ухвала
від 02.11.2023 по справі 675/1707/23
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/1707/23

Провадження № 2-о/675/76/2023

У Х В А Л А

02 листопада 2023 року Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі головуючої судді Янішевської О. С., присяжних Семенишиної М. В., Славецької Ю. М., з секретарем судового засідання Беліцею М. О.,

з участю заявника ОСОБА_1 , його представника ОСОБА_2 ,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні узалі судуу м.Ізяславі упідготовчому провадженнізаяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки і піклування Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

у с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання недієздатною ОСОБА_3 , встановлення над нею опіки і призначення опікуна, мотивуючи це тим, що його мати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , страждає на психічний розлад та перебуває на диспансерному обліку в психоневрологічному кабінеті. ОСОБА_3 через психічний розлад не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, не здатна забезпечити свою життєдіяльність та нести відповідальність за власні дії, потребує постійного стороннього догляду, турботи та лікування.

Заявник ОСОБА_1 , його представник ОСОБА_2 у судовому засіданні не заперечували проти проведення судово-психіатричної експертизи.

Згідно інформаціїКомунального некомерційногопідприємства «Ізяславськаміська багатопрофільналікарня» Ізяславськоїміської радита данихамбулаторної картки ОСОБА_3 , ОСОБА_3 перебуває на диспансерному обліку у психоневрологічному кабінеті Ізяславської районної поліклініки.

Відповідно до ч. 1 ст. 298 ЦПК України суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку про необхідність призначення судово-психіатричної експертизи для визначення психічного стану ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проведення якої доручити експертам Хмельницької філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (32120 с. Скаржинці Хмельницького (колишнього Ярмолецького) району Хмельницької області).

Керуючись ст. ст. 46, 103-105, 252, 293, 295-300, 353 ЦПК України,

п о с т а н о в и в :

Призначити судово-психіатричнуекспертизу ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительці АДРЕСА_1 , проведення якої доручити експертам Хмельницької філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» (32120 с. Скаржинці Хмельницького (колишнього Ярмолецького) району Хмельницької області), попередивши їх про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову від покладених на них обов`язків.

На вирішення експертів поставити наступні питання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 психічним захворюванням або розладом?

2. Чи здатна ОСОБА_3 відповідно до свого розумового розвитку, індивідуальних психологічних особливостей і емоційного стану, правильно розуміти характер та фактичний зміст власних дій, керувати ними та передбачати їх наслідки?

3. Чи здатна ОСОБА_3 з`являтися у судове засідання та особисто давати пояснення по суті?

4. Який можливий термін психічного захворювання чи розладу ОСОБА_3 ?

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи та амбулаторну картку ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жительки АДРЕСА_1 .

Зобов`язати заявника ОСОБА_1 забезпечити явку ОСОБА_3 у Хмельницьку філію судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України» для проведення судово-психіатричної експертизи.

Зупинити провадження у справі на час проведення судово-психіатричної експертизи.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя О. С. Янішевська

Присяжні: М. В. Семенишина

Ю. М. Славецька

Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114603165
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —675/1707/23

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні