Ухвала
від 15.12.2023 по справі 675/1707/23
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/1707/23

Провадження № 2-о/675/76/2023

У Х В А Л А

15 грудня 2023 року Ізяславський районний суд Хмельницької області в складі головуючої судді Янішевської О. С., присяжних Семенишиної М. В., Славецької Ю. М., з секретарем судового засідання Беліцею М. О.,

розглянувши увідкритому судовомузасіданні узалі судуу м.Ізяславі в порядку, передбаченому ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у підготовчому провадженні заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки і піклування Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

у с т а н о в и в :

12 жовтня 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання недієздатною ОСОБА_2 , встановлення над нею опіки і призначення опікуна, мотивуючи це тим, що його мати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , страждає на психічний розлад та перебуває на диспансерному обліку в психоневрологічному кабінеті. ОСОБА_2 через психічний розлад не здатна усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, не здатна забезпечити свою життєдіяльність та нести відповідальність за власні дії, потребує постійного стороннього догляду, турботи та лікування.

Ухвалою Ізяславського районного суду Хмельницької області від 13 жовтня 2023 року відкрите провадження за вказаною заявою.

Ухвалою Ізяславського районного суду від 02 листопада 2023 року призначена судово-психіатрича експертиза,проведення якоїдоручено експертам Хмельницької філії судово-психіатричних експертиз ДУ «Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України», провадження у справі було зупинено на час проведення експертизи.

17 листопада 2023 року до суду надійшла письмова заява ОСОБА_1 про закриття провадження в справі в зв`язку зі смертю ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою Ізяславського районного суду Хмельницької області від 27 листопада 2023 року поновлено провадження в справі.

Сторони у судове засідання не з`явились.

Заявник ОСОБА_1 , його представник ОСОБА_3 звернулися до суду з письмовою заявою, в якій просили справу розглядати за їх відсутності, провадження в справі закрити в зв`язку із смертю матері заявника.

Представник заінтересованої особи Органу опіки і піклування Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області звернувся до суду з письмовою заявою, в якій просив справу розглядати за його відсутності.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що провадження по справі підлягає закриттю, виходячи з таких підстав.

Встановлено, що ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 16 листопада 2023 року Ізяславським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Шепетівському районі Хмельницької області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка м. Ізяслава Хмельницької області, померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Відповідно до п. 7 ч. 1ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Таким чином, оскільки ОСОБА_2 , яку заявник просив суд визнати недієздатною та встановити над нею опіку, померла, що підтверджується копією свідоцтва про смерть, спірні правовідносини не допускають правонаступництва, суд вважає за необхідне провадження у справі закрити.

Керуючисьст. ст. 255, 353, 354 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Закрити провадженняу справіза заявоюОСОБА_1 , заінтересована особа Орган опіки і піклування Ізяславської міської ради Шепетівського району Хмельницької області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна.

Ухвала може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Суддя О. С. Янішевська

Присяжні: М. В. Семенишина

Ю. М. Славецька

Дата ухвалення рішення15.12.2023
Оприлюднено18.12.2023
Номер документу115669617
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —675/1707/23

Ухвала від 15.12.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

Ухвала від 13.10.2023

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні