Ухвала
від 02.11.2023 по справі 524/7887/23
АВТОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Справа № 524/7887/23

Провадження № 2/524/2809/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2023 рокусуддя Автозаводського районного суду м. Кременчука Предоляк О.С., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав , -

В С Т А Н О В И В:

24.10.2023 року до суду надійшла позовна заява виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав.

Після усунення недоліків позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,177 ЦПК України.

Підстав, передбачених ст. ст.185,186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або для відмови у відкритті провадження у цивільній справі, відсутні.

Вказана справа згідно п.1 ч.6 ст.19, п.1 ч.1 ст.274 ЦПКпідлягає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, спір є малозначним.

Відповідно до вимогглави 2 розділу І ЦПК Українисправа віднесена до суб`єктної інстанційної та територіальної юрисдикції Автозаводського районного суду м. Кременчука.

Таким чином, позовну заяву необхідно прийняти до провадження, відкрити провадження у справі та провести розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19,187,274,353 ЦПК України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву виконавчого комітету Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області як органу опіки та піклування до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про відібрання дітей без позбавлення батьківських прав прийняти до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у справі.

Призначити по справі судове засідання у приміщенні Автозаводського районного суду м.Кременчука на 11 год. 20 листопада 2023 рокуз повідомленням (викликом) сторін відповідно дост. 128 ЦПК України.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих до неї документів, надіслати учасникам справи.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогамст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Згідно з ч. 4ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8ст. 178 ЦПК України).

За приписами ч. 1ст. 193 ЦПК Україниу строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч. ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч. ч. 3-5ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Запропонувати позивачу подати заяву про заочний розгляд справи судом.

Роз`яснити відповідачу, що протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому данної ухвали відповідно до ч.4ст.277 ЦПК Українивін має право подати до суду заяву із запереченням проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, за виключенням, передбаченим ч.7ст.277 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://av.pl.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Олена Предоляк

Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114606434
СудочинствоЦивільне
Сутьвідібрання дітей без позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —524/7887/23

Рішення від 22.12.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Предоляк О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні