Ухвала
від 01.11.2023 по справі 559/3788/23
ДУБЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 559/3788/23

Провадження № 1-в/559/68/2023

УХВАЛА

"01" листопада 2023 р. м. Дубно

Суддя Дубенського міськрайонного суду Рівненської області ОСОБА_1 , дослідивши заяву КНП «Міська поліклініка» Дубенської міської ради про продовження примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_2 ,

встановив:

КНП «Міська поліклініка» Дубенської міської ради звернулося до суду з клопотанням про продовження примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_2 .

За змістом ч. 1, 3 ст. 514 КПК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється на підставі ухвали суду, в межах територіальної юрисдикції якого застосовується цей захід чи відбувається лікування. Розгляд питання про продовження, зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру здійснюється за письмовою заявою представника закладу з надання психіатричної допомоги (лікаря-психіатра), де тримається дана особа. Розгляд питання про зміну чи припинення застосування судом примусових заходів медичного характеру може також здійснюватися за письмовою заявою особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру, або її захисника чи законного представника у разі, якщо така особа за своїм станом здоров`я не може усвідомлювати свої дії (бездіяльність) чи керувати ними, в тому числі не може усвідомлено подати до суду відповідну заяву.

Відповідно до ч. 1 ст. 512 КПК України, судовий розгляд здійснюється одноособово суддею в судовому засіданні за участю прокурора, обов`язковою участю фізичної особи, стосовно якої вирішується питання про застосування примусових заходів медичного характеру, її законного представника та захисника згідно із загальними правилами цього Кодексу.

За правилом ч. 2 ст. 48 КПК України, захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням у випадках та в порядку, визначених статтями 49 та 53 цього Кодексу.

Пунктом 5 частини 2 статті 52 КПК України, якій кореспондують приписи ст. 507 цього Кодексу, обумовлено, що обов`язкова участь захисника забезпечується у кримінальному провадженні щодо осіб, стосовно яких передбачається застосування примусових заходів медичного характеру або вирішується питання про їх застосування - з моменту встановлення факту наявності в особи психічного захворювання або інших відомостей, які викликають сумнів щодо її осудності.

З огляду на викладене, існує необхідність залучення захисника до участі у розгляді заяви про зміну примусових заходів медичного характеру.

Керуючись статтями 48, 52, 336, 507, 512, 514 КПК України, суддя

ухвалив:

заяву КНП «Міська поліклініка» Дубенської міської ради про продовження примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_2 призначити до розгляду в судовому засіданні на 08.11.2023 о 11:00.

Доручити Західному регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення захисту ОСОБА_2 за призначенням.

Викликати для участі в судовому засіданні прокурора, представника заявника, особу, стосовно якої вирішуватиметься питання щодо продовження примусових заходів медичного характеру, захисника та законного представника.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114607045
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження примусових заходів медичного характеру відносно ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —559/3788/23

Ухвала від 09.11.2023

Кримінальне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Панчук М. В.

Ухвала від 01.11.2023

Кримінальне

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області

Панчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні