Ухвала
від 02.11.2023 по справі 760/14954/22
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №760/14954/22

2/760/4232/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

02 листопада 2023 року суддя Солом`янського районного суду м. Києва Митрофанова А.О., дослідивши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації «Масив садівничих товариств «Дружба» про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі, середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Солом`янського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації «Масив садівничих товариств «Дружба» про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі, середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Ухвалою Солом`янського районного суду м. Києва від 10 січня 2023 року провадження у справі відкрито, розгляд справи вирішено проводити за правилами спрощеного провадження без виклику (повідомлення) сторін за наявними у справі матеріалами.

Дослідивши матеріали цивільної справи, суд вважає за необхідне вирішити питання про перехід від спрощеного провадження без виклику (повідомлення) сторін до спрощеного провадження з повідомленням сторін, виходячи з наступного.

08 травня 2023 року до суду від відповідача Громадської організації «Масив садівничих товариств «Дружба» надійшов відзив на позовну заяву, разом із яким подано клопотання про огляд електронних доказів в судовому засіданні, а саме мобільний телефон колишнього керівника ГО «МСТ «Дружба» ОСОБА_2 , обґрунтовуючи тим, що з даного телефону направлялись усі повідомлення ОСОБА_1 , також було подано клопотання про виклик і допит свідків ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , оскільки ОСОБА_2 у період звільнення позивача займав посаду Голови правління ГО «МСТ «Дружба», а ОСОБА_3 є Головою ради ГО «МСТ «Дружба».

Відповідно до частини 5 статті 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Враховуючи обставини, встановлені при вивченні матеріалів справи після відкриття провадження у справі, суд вважає за необхідне розглядати справу в порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін.

Таким чином, суд вважає за необхідне здійснити перехід з розгляду справи в порядку спрощеного провадження без повідомлення (виклику) до розгляду справи в порядку спрощеного провадження з повідомленням сторін.

Згідно ч. ч. 1, 4 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. В ухвалі про відкриття провадження у справі або в іншій ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків (ст. 76 ЦПК України).

Кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом (ч. 1 ст. 81 ЦПК України).

За викладених обставин, а також враховуючи зміст позовної заяви, її вимоги, клопотання відповідача про огляд електронних доказів та про виклик свідків підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 274, 277, 279 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації «Масив садівничих товариств «Дружба» про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі, середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

Призначити справу до розгляду у судовому засіданні на 29 листопада 2023 року о 15 год. 00 хв. в приміщенні Солом`янського районного суду м. Києва (за адресою: м. Київ, вул. Грушецька, 1, каб. 23).

Про дату, час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Клопотання Громадської організації «Масив садівничих товариств «Дружба» про огляд електронних доказів та виклик свідків у справі за позовом ОСОБА_1 до Громадської організації «Масив садівничих товариств «Дружба» про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі, середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу - задовольнити.

Викликати в судове засідання, яке відбудеться 29.11.2023 року о 15 год. 00 хв., для допиту свідків:

- ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 );

- ОСОБА_3 ( АДРЕСА_2 ).

Свідки зобов`язані з`явитися до Солом`янського районного суду м. Києва за адресою м. Київ, вул. Грушецька, 1, каб. 23, за викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі їм обставини.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи за відмову від давання показань на вимогу суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://sl.ki.court.gov.ua/sud2609/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя А.О. Митрофанова

Дата ухвалення рішення02.11.2023
Оприлюднено03.11.2023
Номер документу114608458
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення, поновлення на роботі, стягнення заборгованості по заробітній платі, середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу

Судовий реєстр по справі —760/14954/22

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 12.03.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

Рішення від 12.02.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Українець В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні